Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya'da yaşayan abimin Türkiye'de emeklilik şartları nelerdir?

parzanda

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Almanyada yaşayan abimin 300 günlük Türkiye de ödenmiş primi bulunuyor.Uyku apnesi ve tansiyon rahatsızlığından %40 üzerinde Almanyada rapor aldı aynı şartlarda buradada rapor alırsa engelli erken emekli olması için ne yapması gerekir.Eksik primlerini Türkiyede ödese emekli olabilir mi?

parzanda biraz daha aç konuyu abin kaç yaşında ne zamandır Almanya'da Türkiye'deki giriş tarihi birilerinin cevap vermesi daha kolay olur

1971 doğumlu ve 1991 tarihinde sigorta başlangıcı var ancak 300 gün daha sonra 1995 yılında da Almanya ya gitti

@parzanda

Kesin dönüş yapması gerekli burada emekli olmak istiyor ise..
Abinizin ssk giriş tarihini tam olarak vermemişsiniz 05/08/1991 öncesi sigorta girişi olarak hesaplama yapıyorum.

Türkiye de %40 rapor aldığınız varsayarak hesaplıyoruz

Abiniz kesin dönüş yapacak ssk lı bir işe giriş yapıp İş yerinden çalıştığına dair belge alarak iş yerinin bağlı olduğu vergi dairesine, vergi indirim hakkı için müracaat edecek (vergi indirimi müracaatı esnasında çalışıyor olmak şart) vergi dairesi abinizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek. Sonrasında iş yerine yazılı olarak bu hakkı kazanıp kazanmadığı bildirilecek.

Vergi indirim hakkı kazanır ise yurt dışında bulunduğu günleri yurt dışı borçlanması yapar ve emekli olur. Yalnız çok dikkat etmeniz gereken bir nokta ise ssk lı çalışırken yurt dışı borçlanma talebinde bulunmak olacak..

officer;
Affınıza sığınarak bişey diyeceğim. Türkiyede hiç çalışmamış ama avrupada yaşayan insanlar bile emekli oluyor. Yani kesin dönüş yapmalarına gerek yok ki?

kesin dönüş yapmasına gerek yok dayım fransada yaşıyor solunum rahatsızlığından dolayı fransadan yardım alıyor aynı zamanda 3 yıl önce türkiyeden borçlanma yaparak emekli oldu ..

almanya da engellier için ne gibi kolaylıklar var yardım erken emekilik sosyal yardım ulaşım iş gibi

Kesin dönüs sarti yok,Lakin bazi sartlari var.Varsayalim abiniz TR den emekli oldu,Almanyada sosyal yardim alamaz,calisamaz.Ben daha yeni geldim türkiyeden,abarttiklai gibi zor bir durum yok.Sadece bürokrasi Türkiyede adami az biraz süründürüyor.Almanyadaki gibi kolay degil.

Abinin tel.özelden yolla ararim abini.Bende almanyadayim.Yok aramam diyorsa kisaca söyle yapmali

Abin alman vatandasimi? Evet ise ne zamandir?Türk vatandasi olarak Türkiyedeki calismayla beraber 3600 tamamlayacak,yoksa olmaz

1.Türkiyede borclanmasini yapacak
2.Kisa süreli bir ise girecek ( vergi indirimi icin sart )
3.Bizzat maliyeye gitsin ( hizli olur ) sevkini istesin hastaneye,rapor icin ( vergi indirimi )
4.Hastaneye gitisin,raporu alsin

Gerisi borclanma bittikten sonra sgk ya gitmek

kisaca böyle,abin ararsa daha detayli anlarim

tel diyorum cünkü yazmakta zorlaniyorum ( gözlerdeki sorundan dolayi )

iyi günler

Emekli olabildiniz mi merak ettim.daha önce yazmiştim size

beyzas

banami dediniz? Cünkü banada daha önce yazmistiniz. Benim islemler nerdeyse bitti,3 haftaya kadar gidip emeklilige beyvurcam.Ya dizde durum nasil?

Üst Alt