Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya'daki iş alımlarına engelli olarak başvurabilir miyim?

ugur10

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
6
Türkiye den 10 bin personel alınacak haberlerini duymaktayım
yakin zamanda rapor alırsam sayet hastahaneden sonrasında engelli olarak imkan saglayabilecekmiyim yani almanyada engelli olarak çalışma durumum olurmu tesekkurler simdiden

bende merak ediyorum bu konu hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar

hastaneden sağlık rporu isteniyor. bende hem hepatit b tasıyıcılığı hem de ms var. nasıl alıcaz ki. bunların dısında sağlıklıyız gerçi. :)

Rapor alırsam olurmu acaba arastiririm başvuru yaptim gerci geri dönüş sağlanirsa söyleyeceğim veya rapor aldıktan sonra tekrar denerim artık obmturkiye.com sayfasina başvuru yapabilirsiniz iş icin

konu hakkında bilgisi olan varsa detaylı yazabilir mi ?

Almanya genelde beden işçisi olarak eleman alıyor diye biliyorum. En sonlarda bir ülke Almanya mı bilmiyorum ama hasta bakıcı arıyordu. Beden işçisi olsa gidecekmisiniz. Kaynak, tesisat vs..

Alman

imkan olursa neden gidilmesin ? Her engelli bedenen çalışamayacak durumda değil, kronik rahatsızlıkları olanlar da var. Bilgi paylaşabilirseniz ihtiyacı olan veya uygun olan kimseler değerlendirebilir. Hem siz de birşeylere vesile olmuş olursunuz.

Bilgim yok ama aynı işler bu ülkede de var burda çalışmayan Almanya'da çalışmak istemesi garibime gitti sadece.

daha başvuru şartları belli olmadı arkadaşlar, netten takip edin.
Ama o kadar hevesli olmayın derim 2bin euro maaş diyor ama orada konaklama yeme içme geçinme şartları ney araştırmak lazım.
Ayrıca şirket bunları karşılayacak mı? aldığınız 2Bin euro yu 18 ay sonunda ne kadarı ile Türkiye ye döneceksiniz? bunların hepsini soruşturmak gerek.

Sardonyx35
Link verebilirsen takip edebiliriz.

Alman
Aynı işler dünyanın heryerinde var. Aynı şartlar yok ama. Biraz düşünürseniz garibinize gitmez. Asgari ücret, yaşam standartları vs.

Asgari ücret o kadarsa hayatta pahalı 2 yıl önce gittiğimde 0,50 lt ki su 1 euro idi. Şimdi olmuştur 2 euro 3 euro fransada çalışan ark.a sormuştm asgari ücret 1200 euro diyordu. Diğer durumlar nasıldır bilemem. Sanıldığı gibi toz pembe olmayabilir.

almanyanın yaşam standartları yüksek asgari gecinen rahatlıkla yaşar

Alamanya yolunda ilk adımı attık. Fordumu doldurduk bakalım neler olucak .. :)

Alman durumu biraz abartmışsın. Haklı olduğun yanlar var fakat geçen ay almanyadaydım, küçük su 79 cent şişeyi iade edince 25 cent te geri veriyor en basit. Hayat standartı Türkiye nin kat kat iyisi. 2 bin euro geçim için yetermi orası tartışılır. Konaklama, yeme ve içme şirket karşılıcak ise güzel para ama konaklama da bi evde 20 kişi yaşıcaksan ekstra eve cıkacaksan durum nasıl olur bilemem.

Gidecek olanlara hayırlısı olsun şimdiden

Sardonyx35

Merhaba. Almanya işçi alımına devam ediyor mu?%41 engelli raporu olan birisi Almanya'da çalışabilir mi?

almanya neden saglam dururken engellı alsın kı az mantıklı dusunun :=)

Çok teşekkürler ugur10.

Çünkü büyük firmalar engelli çalıştırmak zorunda da ondan. Biraz önce başvurdum. Engeliniz nedir oranı kaçtır gibi sorular var eğer engelli almasaydı başta elerdi diye düşünüyorum Bizar34

Sayfa ne kadar güvenilir acaba? Sonuçta bilgilerimizi veriyoruz, umarım gerçektir, ayrıca benimde bedensel değil engelim, çalışabilirim

Üst Alt