Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya'dan malulen emekli olup Türkiye'de yaşayabilir miyim?

Konular
41
Reaksiyonlar
0
merhaba ben de almanya'da yasiyorum, esim dün ikinci kez girdigi sinavi acik oranla kaybetti. Artik girmem diyor, ve beni yanina türkiyeye davet ediyor. Ben 3 senedir bir engelliler atölyesinde calisiyorum ve de alman vatandasiyim. 100% engelli raporum var ve malulen emekliligimi basvurcam böyle giderse.
Ikimizinde sinirleri cok bozuk ve napcaz bilmiyoruz, esim suan ailemin yaninda kaliyor. Ailemde normalde almanya'da kaliyorlar ama sirf o yanliz kalcak diye yanindalar. Esimin %70 engeli var konsoloslugun doktoruna muayene olmustu ve de sinava girmesine engel olmadigini belirtti. Esim ne kadar calistiysa, haftada 3-4 ders aldiysa da sinavi gecemedi. ikimizde cok büyük hayal kirikligi yasiyoruz, ve bana son care olaarak türkiyeye gitmek kaliyor.
Bu yüzdende malulen emekli olmak ufak da olsa bir güvence saglamak istiyorum. Ayrica bakim parasi sosial yardim cocuk parasi aliyorum. Kendimi almanya'da oturuyormus gibi göstermek istiyorum ki bu diger haklardan men edilmeyim.

Sizce ne kadar dogrudur? Bana bir yol gösterin, yardimci olun lütfen....

saygilarimla

Bu, Almanya'daki mevzuatla ilgili bir konu. Bence orada araştırmalısınız yanıtı

Üst Alt