Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almış olduğum Öğrenim kredisinin iptali için dilekçe örneği..?

bylunatic

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar, ben 2007-2008 öğretim yılında öğrenim kredisi almaya başladım. raporumuda ekler arasında vermiş olmama rağman onların aradığı kıstaslar içine dahil olmadığımdan herhangi bir indirimden faydalanmıyormuşum. faydalansam bile ana parayı aynen ödüyorum. yapılan indirim de sadece TEFE üzerinden %50 imiş.
Bu durumda almaya devam etmek istemiyorum. iptal ettirmek için dilekçe yazıp göndermek gerekiyormuş. mümkünse bana örnek bir dileçe için yardımcı olabilir misinz?

YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE
(Kredi Dairesi Başkanlığı)​
ANKARA​
.... öğrenim döneminde Kurumunuzdan ... numara ile almış olduğum kredimin durdurulmasını (iptal edilmesini) ve almış olduğum bu kredilerden doğan borç için peşin olarak ödenecek şekilde (gerekli indirim de uygulanarak) işlem yapılmasını arz ederim.

…../…/ 2008​

ad soyad
tc kimlik no
imza​

krediyi kestirip borcumun tamamını peşin olarak ödeyeceğim. peşin ödemem halinde bana tefe üzerinden %30 indirim yapacaklarını söylediler. bu yapılacak indirimden de bahsetmelimiyim dilekçede ve 5505 sayılı kabun gereği diyede eklemelimiyim?

üstteki örneği gerektiği gibi değiştirdim

iptalden sonra ödeme

arkadaşlar peki iptal ettirdikten sonra ödeme ne şekilde oluyor bir bilginiz var mı? ne kadar süre sonra ödemeniz isteniyor?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu
Hizmet Klavuzunda:

ÖĞRENİM VE / VEYA KATKI KREDİSİ
BORCUNUN ÖDENMESİ (Yüksek Lisans Hariç)
Öğrenci, öğrenim ve / veya katkı kredisi borcunu, devam ettiği öğrenim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere, kredi aldığı sürenin yarısı kadar zamanda ve üçer aylık dönemler halinde (2006-2007 öğretim yılından itibaren ilk defa Kurumdan kredi alanlar borçlarını aylık taksitler halinde ödeyeceklerdir.) öder.
Devam ettiği öğretim kurumunu değiştiren öğrencilerin öğrenim sürelerinin bitiş ve borçların tahsilat başlangıç tarihi, yeni öğretim kurumlarının normal öğretim süresine göre hesap edilir.
Kredi almaktan vazgeçen öğrenciler de borçlarını, yukarıda belirtilen hükümlere göre öderler.
diyor..

Temmuz ayında yukardaki dilekçe örneğinizi kullanarak Kyk Ankaraya dilekçe yazdım öğrenim kredimin iptali için.

Daha sonra telefonla Kyk arayıp geri ödeme nasıl olacak dedim.Konuştuğum kişi biz size dilekçede gönderdiğiniz adresle bilgi veririz dedi.

Bu arada bende bu ay kredi yatmadığını atmye kartı alınca anladım ve kredinin kesildiği kanaatine vardım.

Dilekçeyi gönderdiğim tarih 3 temmuz.Fakat bana hala geri ödeme ile ilgili bir bilgi verilmedi.

Bu yıl kredi almaya başladım.Toplam 7 ay.Yukarda yazılana göre geri ödeme için okulun bitişini (2012) mi bekleyeceğim ?

evet arkadaşım okulun bitene kadar taksite bölmezler. okulun bittikten 2 yıl sonra ancak taksite bölünecektir. tek yolun ödememi peşin olarak yapmak istiyorum ve gerekli indirimden de faydanlanmak istiyorum diye bir dilekkçe yaz. sana aldığın paranın üstüne 15-20 tl arası bir tefe farkıyla ödemenin tamamını yap diyecekler. yaparsan eğer borcunu silecekler.

bu dediğim dilekçeyi internetten de yapabilirsin. ben böyle yaptım borcumun tamamını şuan ödedim. dekontu kykya gönderecem yarına sonrada tamamen ilişiğim kesilmiş ve bu dertten kurtulmuş olacağım..

ben bu sene kredi başvurusu yaptım 3.780 wercekler fakat bunu 2 sene sonra öderken faizi (tefe) ne kdar oluyor ?? 15-20 tl demişsnz o kadar az mı ?

merabalar
ben bu dilekçeyi sadece iptal ettirmek için yollayacağım.yanında ek olarak herhangi bir belge daha yollamam gerekiyor mu? ve de sadece aldığım kadar geri ödeyeceğim değil mi?

mrblarr ben bu sene daha yenı öğrenim kredisine başvurdum.11.01.2010 tarihinde ilk aylık yatıcaktı fakatt okulu bırakmam söz konusu.yatırılan ilk aylıgıda hiç elmedim.iptal etmem gerekioo bende arkdş gıbı kyk mudurlugune dilekçe yazmam mı gerekio yoksa bursada oturuorm en yakın yurttn ıptal edebılme şansım var mı?acıl bılgılendırrsnız sevınırım.

merhaba bende 2005 2007 yıllarında 2750tl öğrenim kredisi aldım o zaman engelli olmama rağmen engelli raporum yoktu raporumu ocak 2009 da aldım şimdi sgk lı olarak çalışıyorum geri ödemem için bir taksitlendirme kağıdı geldi eve ben bu krediiy geri ödemede engelliliğimden dolayı bir indirimden yararlanabilirmiyim bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim

nesLiii;
ben 2007 de almaya başladım 13 ay aldım 2008 ortalarında uygulanan tefe okadardı. 2 sene sonra seninki nekadar olur bilmiyorum. çok büyük bi fark olacağını sanmıyorum ama bu tamamen o zamanın eflasyon oranlarıyla belirli olacaktır. çok mecbur değilsen almamanı öneririm sana..

elifff;
nezaman almaya başladıysanız bugüne kadar geçen süredeki tefeyi hesaplayacaklar ve ona göre bi fiyat ödeyeceksiniz. aldığın para + uygulanan tefe

gumus16;
Gittiğin yurtkurdan iptal işlemini yapamazsın. Yazılı bi dilekçeyle başvurman gerekiyor. İnternet sitesine girerek bilgi edinme bölümünden de dilekçeni yollayabilirsin. yazılı olarak gönderdiğin dilekçeden daha geç cevap alırsın. birkerede alsan bu işlemleri yapmak zorundasın.

ayşegül_01;
hayır yararlanamıyorsun arkadaşım ancak o zaman raporu verseydin yararlanabilirdin.
Ozaman verseydinde raporunu kabul ederlermiydi bilemiyorum tabi :) aradıkları şartlar
iki kolu veya ayağı olmayacak
kör olacak
ama olacak
bu özellikte olan engelli ve üniversite okuyan varmı acaba.. sadece engellilere de indirim yapıyoruz diye yapılmış bi madde okadar.

bu şartlara uysanızda büyük bir hayal kırıklığı daha var :) aldığınız paranın tamanını ödüyorsunuz gene bunun kaçarı yok. sadece o paraya uygulanan tefe nin %50 sini ödemiyorsunuz. Acı ama gerçek..

ii günler kredimi kestiriorum ancak peşin ödeme imkanı şu an yok okul bitiminden sonra ödemek durumunda kalıcam ancak kestirmeme rağmen bidaki seneye peşin ödeme imkanım hala oluyor mu?çok saçma bi sistem ayrıca faiz uygulanması için 2 3 sene beklioruz peşin ödeyemediğimiz için:(

arkadaşlar ben dilekçe göndereceğim ama kredi no mu bilmiyorum nereden öğrenebilirim??????? ayrıca dilekçeyi hangi adrese göndermem gerekiyor???

öğrenim kredisi iptali

merhaba,2 yıldan beri öğrenim kredisi almaktayım ama bu yıl okulu bıraktım tekrar tercih yapıcam.krediyi iptal etmek istiyrm dilekçeyi nasıl gönderiyoruz.ayrıca baska okula basladığımda tekrar basvuru yapabilirmiyim.yeni okula basladığımda bu 2 yıllık borcumu nezamn ödemeye baslıcam.beni en kısa zamanda bilgilendirseniz sevinirim .tesekkürler

Soruların beni aşıyor.. İstersen yukarıda verdiğim linke tıklayarak KYK'ya sorabilirsin..
Dilekçeni
Yurtkur - Kredi Dairesi Başkanlığı
Cemal Gürsel Caddesi No : 61
06590 CEBECİ/ANKARA
adresine iadeli-taahütlü de gönderebilirsin..

mrb acil cvp istiorum.

ben başbakanlık bursu alıyordum ve malesef takıntılı hocam yüzünden tam 4 dersim kaldı. bu yüzden bursum kesilecek. krediye dönecekmiş. ailem istemior krediyi. iptal etmek istiorum. ne yapacağımı bilmiorum.
ama diorum ki kim bnm notlarımı takip edecek .belki de dönmez krediye ne dersiniz. yada kredi alsam şuana kadar aldığım burslar da krediye dönüor mu.dönmeyecekse belki kredi alabalirim ama şuan 1600 lira almış gözüküorum.şayet bu bursları krediye döndürürlerse çok kötü olurrr :(

lütfen cvp verinnn

aman cocuklar yerken iyi olsada odemesi size kaliyo universiteyi bitirince sanki cok para kazanacak gibi aliyorlar issiz bile olsaniz odemek zorundasiniz
oysa velilerden ne koparirsaniz ona sukur deyin yarin kazanacaginiz paraya ipotek koymayin
odemeye baslayinca yeni mezun birinin her 3 ayda iyi bi yekun tutup butceyi allak bullak ediyo fazladan artik velilerde kendi paranizi kazandiginizdan yardim etmeleri ehhh iste.

shukufe;
peki bursumun iptali için bi dilekçe örneği nasıl yazılırr? bilen var mı

BÜLENT BEY (oturan boğa) ; ben bu sene lisans eğitimimin 2. yılından önlisans diploması alarak ayrıldım şimdi açıkögretimden kalan 2 yılımı tamamlayacağım..
öğrenim kredisi alıyorum ve bunu iptal ettirmek istiyorum.. bunu ne zaman ödemeye başlarım bilginiz var mı? ve bunun için bana bir dilekçe örneği verebilir misiniz?

Merhaba herşeyden önce böyle bi site ile bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkürü bir borç bilirim..Ben 2007 yılında burs almaya başladım ve bu zamana kadar param bankaya yatmakta fakat ben yaklaşık bir yıldır bu parayı çekmiyorum.Kredinin iptali için nasıl bir işlem şeması izlemem gerekiyor? Şimdiden teşekkürler..

merhaba yazılanların hepsini okudum ; ama yine de anlamadığım bazı noktalar var yardımcı olursan çok sevinicem.
ben de 2008den beri kredi alıyorum.bu sene okulu bırakıp başka bir okula kaydımı aldım.krediyi de iptal ettirmek istiyorum.bana söylenen internetteki yazışma adresine bir dilekçe göndermem.sizin dediğinize göre internetten bir dilekçe göndermem daha çabuk mu cevap almama neden olur ?
ayrıca borcumu ödeme konusunda yüzde otuz indirim yüzde elli zam tefe vs. demişsiniz.benim borcumu 2014te ödeyeceğim söylendi.sanırım okulum o zaman biteceğinden..(?) ama ödeme konusu nasıl olucak nasıl daha avantajlı olur ya da nasıl haklarım var birileri düzgün ve ayrıntılı biçimde açıklarsa çok sevinirim.

Elektronik posta ile yazdım site hatalı erorr veriyor napacam ben

Baben;
vermiş olduğu link hatalı elektronik posta için T.C.YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ kullanabilirler.

2009-2010 yıllarında ben burs aldım 2010-2011 de bursum iptal oldu ama benim bursum 07/10/2010 da krediye dönmüş; fakat burs iptal oldu diye bana haber 2011 de geldi 4 ay borçlanmış oldum. Bu durumda ne yapmalıyım bana yol gösterin itiraz etsem kabul görürmü. Elektronik posta da belirttim ama bu vukudan ben zararlı çıkacak gibi görüyorum kendimi. Teşekkürler.

Üst Alt