Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alopesi üniversalis ve şeker hastalığı için rapor oranı ne olur?

Ysnty

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar yaklaşık 12 yıldır alopesi Universal hastasıyım ve şimdide şeker hastası oldugumu öğrendim tip 2. Gozumdede uzağı görme sorunum var 3.75 sağ ve solda.bu genelleme de heyete başvuru yapmayı düşünüyorum sizce %40 alma olasiligim nedir ve neye göre hesapliyorlar hesaplama şekilleri hakkında bilgi edinmekte istiyorum şimdiden çok teşekkürler değerli yorumlarınız için.

Ysnty

Merhaba,öncelikle geçmiş olsun.İnşAllah sağlığınıza kavuşursunuz.

Tüm rahatsızlıkların oranları 20.02.2019 tarihinde yayınlanan ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK ile belirleniyor.Bu yönetmelikte rahatsızlığının tespiti sağlık kurulu doktroları tarafından teşhis edilip,kurulun üyesi heyette bulunan doktorlar tarafından ilgili yönetmelik çerçevesinde rahatsızlıklarınıza engel oranları veriliyor.

Rahatsızlıklarınıza verilen tüm engel oranları balthazard formülü adı verilen bir hesaplamaya tabii tutularak engelli sağlık kurulu raporu resmi engel oranınız belirleniyor.Bu şekilde yapılan bir işlem sürecinde,doktorlardan oluşan bir heyetin takdir ettiği engel oranlarını doğru tahmin edebilmek pek mümkün değildir.

Aşağıda size bahsettiğim ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK web sayfası linkini bırakıyorum.Açılacak sayfasının ekler bölümünde engel oranı verdikleri tüm hastalıkların tıbbi isimleri ile verilebilecek engel oranı mevcuttur.Buradan inceleme yapabilirsiniz.

Saygılar.

ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm

Ekler Sayfası(Tüm Rahatsıkzların Listesi ve Engel Oran Dökümü)

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2-1.pdf

Üst Alt