Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alperstein (Alper Kaya) arkadaşımız Altın Koza ödülünü kazandı!

Büyük başarı ..Gerçekten bir çok engelliye örnek olması gereken bi insan..Tebrik ediyorum..

tek kelimeyle harikaaaa bir haberdi paylastın için saol cem abi

verdikleri savaşta kendisi de ailesi de tebrik edilmeyi fazlasıyla hak ediyorlar.
insan istersee.. yapacaklarının sınırı olmadığını ispat etmişler..
herkeze örnek olsun..

ayrıca aramızda olduğunu bilmiyordum.. bende tanışmak isterim inş nasip olur..

Alper Abim İle Bir Kez Daha Gurur Duydum ..
Teşekkürler Alper Abicim ..

Teşekkürler Paylaştığın İçin Jem ..

Gurur verici bir haber. Kendisini tebrik ediyorum.

Sevgili Alper abi tanıdığım en manyak adamlardan biri oldu çıktı! :) Önce küçük adımlarla başladı; yok tekne turu, yok şehirlerarası yolculuklar vs. derken, artık onu tutabilene aşk olsun! :) Bir bakıyorsunuz bilmem hangi ülkede uluslararası bir konferansa katılmış, bir bakıyorsunuz bilmem hangi ülkede bir sivil toplum örgütü ile görüşüyor, bir bakıyorsunuz dünyanın bilmem neresindeki ALS hastaları ile bişeyler yapıyor. Türkiye'de ALS'ye ve ALS'lilere dair yaptıklarını zaten söylemeye gerek yok...

Bugünlerde bir kitabı yayınlanacak. Sağolsun haberdar etti beni de. Ben de hem bu vesileyle sevgi ve saygılarımı iletmek hem de kitaba dair sizleri haberdar etmek istedim...
Çok yaşa Alper abim...

Alper abinin yıllar önce yazdığı bir yazı: http://www.engelliler.biz/forum/ayr...zce-ne-kadardir-2-yilin-bedeli.html#post23588

Alper abinin bana da aktardığı emailden:
Değerli dostlarım,

Umarım iyisinizdir. Öncelikle sizlerin bugüne dek verdiğiniz manevi destek, anlayış, hoşgörü için teşekkür etmek istiyorum. Sizinle paylaşacağım güzel bir haber var.

Söz uçar yazı kalır derler. 2004 yılında 6 hafta yoğun bakım döneminden sonra trakeotomi +Ventilatör ile eve çıktığımda artık bilgisayar klavyesi kullanamadığımı farkettim. 3-4 ay yatağa bağımlı duruma geldim. Sonra Almanya'da babası (2006 yılında rahmetli oldu) ALS hastası olan Tom Weber arkadaşımın OnScreenKeys Sanal klavye ile tanıştım. İlk zamanlarda çok yavaş yazıyordum. Sonra Türk Dil kurumundan bir dostumuzun desteği ile 200.000 kelimeyi klavye programına ekledim. Benim de şu anda kullandığım OnScreenKeys Keyboard programını oluşturduk. Sonra menüleri tümüyle Türkçe yaptık.

dell%20delivery%20day%20013.jpg

Yazı yazacağım aklıma bile gelmezken küçük öyküler yazmaya başladım. İşte "İşaret Parmağım" kitabının içeriğini böylece yazmaya başladım.
Geçen yıl yapılan Engelliler Edebiyat Yarışmasına gönderdiğim birkaç öykü, Öykü dalı Birincisi seçildi.
Ödül Olarak kitabın basımı sağlandı. Ben Yazarım Yayınları I. Ulusal Engelli Yazarlar Edebiyat Yarışması

Sanal klavye ile bir kitap yazılabilir mi? Evet, yazılırmış.
Bu kitap 2 anlamda önemli bence.
Tek parmakla, Head-mouse ile veya switch donanımı ile kitap yazılabileceğini anlatıyor
ALS hastalarının üretebildiğini anlatıyor.
Kitap, Ben Yazarım yayınlarından çıkıyor, ay sonunda kitapçılarda olacak.

alperi.jpg

Sevgilerimi tazeliyorum

Alper Kaya

Başarılarınızın ve azminizin devamını dilerim. Tebrik ederim...

Sevgili Alper Abiyi kutluyorum.
Kitabı umarım başarılı olur.

Müthiş bir başarı kaynağı ... Umarım insanlara örnek olur :)

Alper Bey i tebrik eder, başarılarının devamını dilerim...

Haberi duygulanarak ve gururlanarak okudum..zaten sevgi ve saygı duyduğumuz bir abimizdin şimdi de daha bir gurur duyuyoruz seninle..
Yolun, gönlün ve düşüncelerin açık olsun..

ALS ile mücadelesi belgesel oldu

21 yıldır ALS hastalığıyla yaşıyor. Hastalıkla mücadelesi "Dört Duvar Bir Pencere" isimli belgesele konu oldu.

Videoyu İzlemek İçin Tıklayın

İzmirli Alper Kaya, göz doktoruydu. Hastalarına şifa dağıtıyordu.

21 yıl önce ALS hastalığına yakalanan Kaya, artık sadece tek parmağını kullanabiliyor.

Alper Kaya, ALS hastalarının sesini duyurabilmek için çaba harcıyor. Kaya’nın hastalıkla mücadelesi belgesele de konu oldu.

Alper Kaya’nın 24 saatini anlatan "Dört Duvar Bir Pencere" isimli film Altın Koza Film Festivali’nde belgesel dalında en iyi film ödülüne layık görüldü.

Dr. Alper Kaya yapılan filmle ilgili olarak "Ödülün ötesinde bu filmde bu hastalıkla nasıl başettiğimizi gösterebildiğimiz için çok faydalı oldu" dedi.

Alper Kaya’nın hayatı dört duvar arasında geçiyor. Onu dış dünyaya bağlayan sadece evinin penceresi değil. Bir başka pencereden internet ortamından binlerce ALS hastasına ulaşıyor. Onlara destek oluyor.

TRT

sevgili hocam bu pencereden sizi takip ettiğim kadarı ile süpersiniz yılların vermiş olduğu bu ağır yük hala belinizi bükmemiş ve mücadelenizi sürdürmektesiniz ve bu yaşam mücadelenizlede bizlere ayrı bir haz ve bir örnek teşkil etmektesiniz.
Saygılarımla;

alper kaya'yı bende noroloji kongresindeki yaptıgı konuşma ile canli olarak izledim.herkese oncelikle yaşama mucadelesi azmi vermeye çaliştigina bizzat şahit oldum.herşeye ragmen neler yapabiliriz.
sagolasın alper kaya

Sevgili Dostlar,

Engelliler biz sitesi ve forum ortamında başlayan yaşama tutunma çabalarımı hatırlıyorum... Birçoğumuz gibi ben de yaralıydım ve soluklanacak, halimden anlayacak birilerinin olduğu bir kuytuluk arıyordum. Birkaç mesajdan sonra burasının kuytuluk ama sıcak bir ortam olduğunu anladım. O zamanlarda elimi daha rahat kullanıyodum, daha aktif bir forum kullanıcısıydım... Bana verdiğiniz cesaretle makale yazmaya başladım. Çünkü her gün kendimi buraya yakın hissediyordum. Hatta ait hissediyordum. Yazdıkça düşünüyor, düşündükçe yazıyordum. ve yorumlar bir sıcak çay tadındaydı.

Tüm bunlar olurken yeni insanlar, yaşam öyküleri, başarı öyküleri ile tanıştım. Sanal ortamda tanıdığım dostları gerçek dünyada da tanımanın, yeni bir insanı tanımanın güzelliğini yaşadım. Birçok usta, arkasında altın tozlu izler bırakıp ilerliyordu. Yeni yüzmeyi öğrenmiş gibiydim ve burada yüzme olimpiyadı yapılıyor gibiydi. Keskin zeka, ince zeka, ince alay, sosyoloji, sosyal psikoloji, müzik, usta üyeler, hayatla ve hatta kendisiyle dalga geçebilen ayrıcalıklı insanlar, neşe küpleri, öfkeli delikanlılar, ağır abiler, muhalif, herşeye muhalifler, ciddi düşünürler, dalgacı mahmutlar, hayatta karşılaşılan her telden insan burada vardı. Hepsinden birşey öğrendim. Zaman geldi, aynada kendime göz attım, zaman geldi, kendimi görmezden geldim, kendimden kaçtım... Nereye gitsem, gözlerimi kaçırsam da yine kendimi gördüm. Aslında o, büyük ve ihtişamlı vuruşma istiyordu besbelli... Artık daha fazla kaçmanın faydası yoktu... Ya kılıçları çekip bir gladyatör gibi arenadan tek başıma çıkacaktım ya da sonsuza dek barış antlaşması yapacaktık. Yine sancılı bir dönem bizi bekliyordu. Biz, yani önceki ben ve onun kaderi ve şimdiki ben ve kaderim...

Sancılar doğum habercisidir... Sancısız bir yaşam mümkün değildir. Hayat, verdiğimiz kararlar ile sorgular bizi. Nihayet kendini sorgulama zamanı gelip çatıyor. Kararımı onunla barışıp ben olmaktan yana verdim. Bu aynı zamanda Yeni Bir yaşamın başlangıcı oldu. Hayatta ben de varım! Fiziksel olarak mükemmel değilim ama ruhsal açıdan iyileşebilirim. Bunun için bir görev üstlenmem ve bunu en iyi şekilde yapmam gerekiyor diye düşündüm... Kendi hastalığım ile ilgili fark yaratmak çok mantıklı görünüyordu. Çağın en önemli gücü bilgiydi. Rafine edilmiş, güvenilir bilgiye sahip olmak, başlıbaşına bir avantaj sağlıyordu. Bilgiyi paylaşmak, onu çoğaltıyor, yeni bilgiler yeni insanlar, yeni fikirler, ilhamlar getiriyordu.
Bu mücadele yani ALS hastalığı ile bireysel olarak sürdürdüğüm mücadele, toplumsallığa dönüşüyor, giderek kendimi ertesi gün yapılacak işleri planlarken buluyordum. Bu, aslında beni geleceğe bağlıyordu.

Sevgili Bülent bunu şimdi daha iyi anlıyorum. Sosyal paylaşım platformlarını sadece günlük sohbet ve haberlerle ayakta tutmak çok zor. Bu nedenle, ilgili alanında ciddi işler yapıyorsun. Zaman, en kıymetli boyut. Bazen herkesin kendi gönül verdiği işine yoğunlaşması gerekiyor. Bu bir yolayrımı değil. Bu aynı ofiste başka odaya taşınmak gibi.
Aslında kısa bir Teşekkür mesajı yazacaktım fakat bu buraya gönül vermiş dostlara haksızlık olacaktı. Mesajı yazmaya başladım ve aklımdan bunlar geçti. Paylaşmadan edemedim.
engelliler biz sitesinin benim hayatımda önemli bir yeri vardır. Bunun için her zaman benim için- yeri ayrıdır. Teşekkürler Bülent ve siteyi canlı tutan tüm dostlar!
Tüm dostlara ve pekçok yeni üyelerimize gönül dolusu sevgiler- selamlar

Alper Kaya
ALS MNH hastası
İzmir

ALS MNH (Amiyotrofik Lateral Skleroz - Motor Nöron Hastalığı)

Filmi izledim bilgilendirici belgesel niteliğinde daha cok ama bence daha ayrıntılı olabilirdi esi cok fedakar saygı duydum

Üst Alt