Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ALS hastası annem için evde bakım aylığı alabilir miyiz?

atesbey

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaslar merhaba ben sitede yeniyim.
annem als(motor nöron) hastası. teshis 2 ay önce konuldu. babamda diyaliz hastası.
babam işci emeklisi, annem ev hanımı, ben de annemin babamın bakıcısıyım. calısamıyorum. babam 800 tl emekli maası alıyor. baska gelırımız yok. evde 3 kisiyiz.
hangi kurumlardan para yardımı tıbbı cihaz yardımı alabilirim?
bir de bi evden ıkı kısı yardım alabiliyor mu? yani anneme ve babama bir ucret verılır mı?

yanlıs anlasılmasın als hastalıgı cok kotu bır hastalık oldugu gıbı hasta ve hasta yakınlarını maddı manevi her yonden sarsıyor. allah kımsenın basına vermesin.
sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
tesekkur ederım

Annen için en az %51 orana sahip "Ağır özürlü" ibareli sağlık raporu alınabiliyorsa (ki seviyesine bağlı olsa da genellikle ALS için alınabilir), hanede kişi başına düşen gelir de 330,6 tl'den az olduğu için, annene baktığın için aylık 496 tl tutarındaki evde bakım aylığını alabilirsin. Bunun için yaşadığın yerdeki il/ilçe shçek'na başvuru yapman gerek.

Bunun dışında, tıbbi ihtiyaçlar için babanın sağlık güvencesi her şeyi karşılar diye düşünüyorum.

Baban için -eğer onun da bakıma muhtaçlık düzeyinde sakatlığı yoksa- evde bakım hizmeti vb. bir yardım söz konusu olamaz; çünkü emekli maaşı var.

evde bakım aylıgı

arkadaslar merhabalar. ben ankarada yasıyorum. annem %96 raporlu. bakım aylıgı ıcın basvuru yaptım. eve doktor geldı. onay verdı. hesap actırdım. bana 2-3 ay ıcınde yatar dıyolar. kesın bı tarıh vermıyolar. ucreti konusunda 400-600 arası dıyor.
arastırdıgım kadarıyla duzenlı olarak yatmıyor. neden kesın bılgı verılmıyor. bu boylemı yapılıyor. yoksa benı baslarından gonderıyolar mı.

annem als hastası ılerde tarkestomı(bogazı delıncek) gobegınden beslencek. bu duruma gelınce bende yeterlı gelmıycem. gece gunduz ızlemek takıp etmem gerek. evde annem babam ben 3 kısı yasıyoruz. babamda dıyalız hastası haftada 3 gun dıyalıze gıdıyor. evın her seyı ıle ben ılgılenıyorum. dısarı cıkmak zorunda kalıyorum. bu durumda annem tek kalıyor. babam yaslı ve hasta oldugu ıcın tek kalınca annemın ıhtıyaclarını gıderımıyor.
beledıye yada bır kurum evde bakıcı veriyor mu? yada gündüz bir bakıcı tutsam bakım aylıgım kesilir mi?

sizler ne onerırsınız ne yapcagımı bılemıyorum...
tesekkur ederım.

Arkadaşım, bana, Evde Bakım ücreti bankada hesap açtırın dendikten sonra, 4. ayda bankaya yattı. Evde Bakım Ücreti olarak 497 TL. veriliyor.
Siz, annenizin bakıcısı olacaksanız, babanıza bakıcı olarak akrabanınıza da gösterebilirsiniz. İkinci bir bakıcı kabul edilir mi, onu bilmiyorum. Bu konuda en sağlıklı bilgiyi SHÇEK'ten alabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

kardesım bakıcı parasını almk için bende cok bkldm 4 ay oldu daha alamadım bende dedıklrne gre bu ay alabılıcem ama herkese zorluk cıkaryolr kendı ceplernden vrıyolrmş gıbı sabretıceksın doktor onay verdyse baglanır
geçmiş olsun

arkadaslar hepinize cok tessekur ederım. ALLAH RAZI OLSUN.

Üst Alt