Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ALS nedeniyle rapor alıp emekli olmak istiyorum..?

35melih35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
als hastasıyım engelli raporu ve malulen emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim.

35melih35

Öncelikle yetkili bir devlet hastanesine giderek bireysel bir rapor alın bakalım engeliniz % yüzde kaç bir rahatsızlık 60 ve üzeri rapor alırsanız 10 yıl hizmet süresi ve en az 1800
Gün ile malulen emeklilik için sgk başvuru yaparsınız 2 şık ise eğer bir yerde ssk ĺı çalışan isen %40 lık bir rapor ile vergi indirimine başvuru yap onaylanır ise erken engelli emekliliği nden faydalanırsın işe giriş tarihiniz ve toplam gününüz kaçtır

umut2135

teşekkür ederim ilk önce rapor çıkartayım o zaman
sgk ya sonra başvururum 1800 gün ve 10 yıl sigortalılık şartlarına uyuyorum .

Kardeş bir işi 2iş yapma Als hastalarını hemen emekli ediyorlar geçmiş olsun sgk git seni hastaneye sevk etsinler

ben çok araştırma yaptım ama emin olamadım emekli olabilende var olamayanda var sgkya direk gidersem izmir devlet hastanesine sevk ediyor. bu hastane hakem heyet hastanesi olduğu için bir yıl sonraya gün veriyor bir yıl sonra ne durumda olacağımı bilmiyorum.bu yüzden konuya hakim olan birilerini bulmaya çalışıyorum.
ilginiz için teşekkür ederim

Malulen emeklilik için bireysel başvuruyla alınan raporların hiç bir geçerliliği yoktur.
Maluliyet değerlendirmesi farklıdır ve kurum sevki şarttır.

Üst Alt