Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alt ekstremite kısıtlılığında ehliyet raporunda ne yazmalı?

yiğido_fatih

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Ehliyet için yeni başvuru yapcağım. Bir kaç sorum olacak bu konu ile ilgili.Ortopedik engelim var sağlık ocağı otopediye sevk etti. Lakin ortopediden alacağım rapora özel tertibatlı arac kullanabilir ve otomatik vitesli arac kullanabilir ibaresi aynı rapora eklenebiliyor mu? Ya da özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresiyle otomatik vitesli arac alabilirmiyim. Ve bu raporla vergi indiriminden yararlanabilirmiyim.?

Engelim sağ ve sol ext. hareket kısıtlılığı özellikle ayakbileklerinde
Sağ kalça Femur başında avasküler nekroz mevcut ve sağ bacakta 3 - 4 cm kısalık var.

Cevaplarınız için şimden teşekkür ederim. :)

engeliniz ortopedik olduğu için tabiki faydalanırsınız ÖTV muafiyetinden...

engelli raporu daha önce aldınız mı yoksa ilk defa mı alıyorsunuz? engel oranınız neydi? ayrıca sağ tarafta engeliniz var bu yüzden özl tertibat mı gerekir yoksa direk otomatik alabilir misiniz onu bilmiyırum ama bu konuda açılmış çok güzel bi başlık var, herkes raporunu da paylaşıyor baya yönlendirici oluyor. Aratın forumda çıkar.

hatta ben başlığı buldum, buradan istediğiniz bütün bilgilere ulaşabilirsiniz. tıklayın lütfen :)

yiğido yazmışsınız oraya, sivaslısınız diye bi kıyağım olsun size :)

1..Kardeş ilk defa alıyorsan evet H ehliyeti alabilir özel tertibatı araç kullanabilir ibarelirini ikisini birden yazabiliyorsun.
2. Rapor alırken sakin para ödeme isterlerse kanun olduğunu söyle ödemem de raporun ile sürücü kursuna basvurabilirsin

"h"ı "b"ye cevreceksen de
1 sağlık oçağna git o seni ortobediye sevk eder 2.ortopediye ortopedi"ehliyeti kullanabilir özel tertipadli araç kullananlar bilir yazıp. İl Sağlık Müdürlüğüne sevk eder
3. İl Sağlık Müdürlüğü ise seni kurula koyar ve durumuna göre ehliyet kodlarını yazar aynı gun veya bir iki gün içinde raporu sana verirler o raporla
Trafiğe gidersin
1. 2 Biyometrik fotoğraf
2. Eski ehliyet
3. Kimlik
4 rapor
5. Parmak izi taraması
6.15 tl para makbuzunu birde internetten randevu alman gerek buharı yapman gerek

çok teşekkür ederim :) Daha önceden almış olduğum %48 lik bir engelli raporum var fakat arac alabilmem için bir ibare eklenmedi. Yani ehliyet için rapor çıkartacağım.

Rica ederim kardeşi ne demek . İnşa Allah yanlış bir şey soylememisimdir.

Ben 2014 te aldım tabi prosedür değişti şimdi. Ben direk devlet hastanesinden "h ehliyeti alabilir özel tertibatlı araç kullana bilir ibareli raporu aldım sürücü kursuna yazılıp sınava girdim kazanıp trafiğe başvurdum ve ehliyeti aldım.

Ama şimdi sağlık ocağına oradan hastaneye gitmen gerekiyor ve il sağlık müdürlüğüne de göndere bilirler seni.

Eğer ilk sağlık müdürlüğüne de gönderirlerse. Süreç şöyle ilerler.
1 sağlık ocağından ortopedi ye sevk olucak
2. Ortopedi rapora eğer elden kullanacaksan "h ehliyeti alabilir özel tertertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazıp il sağlık Müdürlüğüne sevk edecek.
3. Il sağlık müdürlüğüne gidersin kurula girip orada engeline göre rapora kodlar yazilir. Raporu belki aynı gün 1 saat içinde alirsin belki bir iki gün sonra. O rapor ile sürücü kursuna başvurup sınava girersiniz. Kursu kazanıp dosyanizı ve raporunuzu verip ehliyeti alırsınız

Üst Alt