Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alt ekstremitede 3,5 cm kısalık ve %20 rapor ile ÖTV'den muaf araç alabilir miyim?

mythbusters

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
bişi ögrenmek istiyorum ilkdefa rapor aldım ve benim raporumda % 20 verdiler özür durumunu ve benim özrüm sol bacagımda altextremde kısalık var 3.5 santim ve incelik var ama normal vitesli aracım var 10 yaşımdan beri kullanıyorum araç bu zamana kadar bi sıkıntı yaşamadım hiçbir destek almadan rahat yürüyorum furbol oynuyorum araç sürebiliyorum ama benim bahsetmek istedigim şey ben %20 raporla araç alabilirmiyim ötv indirimi :%37 değilmi ve ben düzvites araç alabilirmiyim bu yasadan ve biz özürlülere neden bukadar zorluklar sunarlarsa hertürlü yasayı bizim elimizden alıyolar sgk nın sayfasında baktıgımda % 40 ın altında bu yasadan yararlanamaz diyor %39 olursa olmuyomuş ve bizler ne özürlü nede saglam statüsünde sayılıyoruz tam açık yazmam gerekirse bizbu vatanın insanları değiliz öylemi oluyor..

Araç alımında rapor oranının önemi yok.
Sol alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti alman gerekiyor araç alımında ÖTV'den muaf olmak için..

%20 rapor alman çok kötü sen bi üst kurula baş vur bence

valla sanki adamlardan par açıkıyo bu doktorlara uyuz olmaya başladım olmadı memleketimden de rapor başvurusu yapacam bastonla gidecem en sonunda

düz vites tertibatlı otomobil alabilirsiniz. otm. vitesli araçlarda ötv muafiyeti uygulanmaz. araçta mutlaka özel tertibat olmalı(otm.+tertibat olabilir). mesela sizin için elden yapılmış debriyaj uygun.(eğer ihtiyacım yok diyorsanız daha sonra aracınızdan sökersiniz)...

Veydel kardeşim senin dediğin son çıkan kanuna göre öyleydi. Ama artık sol bacağında sakatlık olanlar otomatik vites araç alabiliyor. Artık otomatik vites özel tertibat özel donanım olarak kabul edildi. Bu kanunla sol bacağında sakatlığı olanlar hem tertibat parasından hemde tertibat taktırmak proje yaptırmak gereksiz yere 2.000 tl masraftan kurtulmuş olduk. ayrıca tertibatların kullanışsız olmasıda ayrı bir dertti.

esrarengizadam 25 bu değişiklik çok iyi olmuş. benim problemim sağ bacakta ama aracım otm. vites. araçta takılı olan tertibatı söktürdüm. sağ ayakla gaz, sol ayakla fren yapıyorum. trafik şimdiye kadar sorun çıkarmamıştı ama sorun çıkarırlar diye sürekli tedirgindim. otm. vitesin tertibattan sayılmasıyla tedirginliğim kalmadı diyebilirim...
bilgilendirme için tşkk...

Üst Alt