Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alt ekstremitedeki kısalıklar için hangi oranda rapor veriliyor?

saygun

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
24
Arkadaskar benim bir bacagım dogustan kısa...kısalık tam tamına yarı yarıya...
ayrıntı vermem gerekirse üst taraftaki uyluk kemigi yok bende... alt taraftaki kaval ikemiği kalçadan başlıyor... buna birleşik bir de ayak var küçük tabiki..
benim kullandıgım protez adı diz üstü protezi..Yani benim durumumu tablo 3.4 e göre değerlendirme yapamamaları gerekiyor diye düşünüyorum..
.Amputelerin icinde diz üstü olan benim durumuma en cok uyan diye tespit ettim... Ama Ankara ısrarla bana tablo 3.4 e göre yaz diyip ısrar etti... sonucta anlayamadıkları için hep azdan vermek istiyorlar...
sağ bacak diger bacagın yarısına bile gelmiyor.. bu durum raporda acık acık yazılıyken bana ortez veya yardımcı cihaz kullanıyor muhabbeti yaptılar ve 2007 basvurdugum rapordan sonuc alamadım...yani anlasılar benim sorunum onların anlayışından kaynaklanıyor....normalde diz altı protezi kullanan birinden kat bi kat ağır özrüm oldugunu herkes biliyor...

Saygun bey palio luların en büyük sıkıntısı belkide bu tablo karmaşası,Ankara merkez sağlık kurumunun baz aldığı kriter eğer sizde aşırı kısalık varsa kişi mutlaka yardımcı cihaz veya protez -ortez kullanır kriterinden yola cıkarak ,yardımcı cihaz kullan kişiler içn hazırlanmış tablo 3.4 göre tesbit yaptırıyor
Tablo 3.4 e göre %40 ı geçebilmeniz içn sizin protez kullanıyor olmanızın yanında extradan tek koltuk değneği veya bastonu sürekli kullanıyor olmanız lazım
Sizin probleminize cetvel uymuyosa siz cetvele uyun bence ,yapmanız gereken bidahaki muayeneye koltuk değneğiyle gitmeniz ,bu değerlendirmeyi doktora kabul ettiriirseniz veya uyuyosanız bu kritere %42 alabilirsiniz

Arkadaşlar yardımcı cihaz ve ortez başka bişey protez başka bişey...yani diz altı protezi kullanan birinin kullandıgı protez ne ise benim de kullandıgım protez aynen o dur?hatta diz üstü benimki cünkü bende diz yok...diger bacagımın yarısına bile gelmiyor sakat olan bacağım...ben polio sekeli değilim ki...bu zamana kadar aldıgım rapoların hiçbirinde polio sekeli geçmedi...ben normal diz altı protezi kullanan birindne kat bi kat ağar durumda olan biriyim...çok basit arabanın arkasına diz altı olan biri rahatca oturur ama ben oturamam...daha bunun gibi örnekler vermek mümkün...Beni tablo 3.4 e göre değerlendirme konusu sadece anlayamadıkları içindir...Kolaya kaçmaktan başka bişi değil...

Alt ektremite(Kendi durumumu çizmeye çalıştım)

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

Arkadaslar linkteki resim benim sağ bacagımın durumu...diger bacagımın diz kapagına bile gelmioyr...Ben diz üstü protezi kullanıyorum...Ama tablo 3.4 e göre değerlendirildigim zaman rapor düşüyor...3.4 dediği yardımcı cihaz ve ortez dir..ama ne hikmetse protezin farklı bişey oldugunu düşünemiyen insanlar oranları değiştiriyorlar...benim durumum Diz üstü protezi kullanan biriyle aynı ve hatta daha kötü çünkü uyluk yerindeki kemik kaval kemiği..normal kalınlıkta değil...Çıldırıcam ben ya...Amputasyonların icinde en yakın olan diz üstü olan...

Saygun bey palio lu söylemi birazda ağız alışkanlığından ve bunla ilgili yoğun fikir alışverişinden kaynaklanan bir telafuz oldu tabiki sizin probleminiz alt extremite sorunu palioda bir alt extremite sorunu
tablo 3.4 g diyorki
Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini(diz, ayak bileği,ayak ortezi,Kafo) sürekli kullanmak zorundadır %42 (daha önceki cetvelde bu %20 ydi ve bu değerlendirmeye göre raporunuz %20 ye düşüp geliyodu)
olay bu önceden bu değerlendirme için verilen oran %40 ın altındaydı sizin özrünüz bu değerlendirme ye yakınsa ki zaten kanaatimce size bu değerlendirme yapıldı alacağınız oran %42
Saygun bey protezde bir yardımcı cihaz sonuçta

Sizin durumunuz bir alt extremite amputasyonu olarak değerlendirilmiyosa büyük ihtimalle sizin içn bağlayıcı tablo 3.4 bu tabloya görede yukarıda belirttiğim gibi g şıkkına göre %40 ın üzrinde bir oran alabilirsiniz,bence nasıl olacağına değil sonucuna bakın ,sonuçta sizin durumunuzda bir kişi özür olarak g bendine uymazsa daha kim uycakki?
Şimdi yapacağınız tek iş doktorunuza teşhislerden sonra tablo 3.4 g ye göre uygundur ibaresini teşhisini ekletmek unutmadan muayeneye baston veya koltuk değneğiyle git

sağol mestan kardeş....bazen nelerle ugraştırıyorlar bizi diye gülüyorum...

Rapor alma sürecini ve sonucunu özellikle muayene sürecini burda paylaşın lütfen

Ankara durumumu anlamıyor...Bu resmin aynısı benim işte

Yeniden Yönlendirme Bildirimi

Arkadaslar linki tıklayın resimdeki benim aynım ama ankara buna 25 le geri yolladı...Çıldırccam

Hastaneden ne zaman rapor almıştın ve hangi oranda rapor vermişlerdi?

Tablo 3.4'e göre de baksalar % 40'ın üzerinde rapor verilmeliydi!

Tablo_3.4.png

Saygun beyy sizzz uzun bacak breysi ve koltuk değneği kullanıyorsunuz ,kullanmalısınızz kullanacaksızz buna göre rapor alacaksnzz kısalıklar vs de yazılacak raporlarr %42 raporunuz hayırlı olsun inşallahh .

arkadaşlar benim raporumda şu an imza aşamasında bende uzun yürüme cihazı ve tek koltuk değneği var rapora hem fizik tedavi hemde ortopedi doktoru yazdı yalnız raporda şu şekilde yazıyor:Hasta uzun yürüme cihazı ve koltuk değneği ile mobilize diye yazdılar illa sürekli kullanmak zorunda yazmasımı gerekiyor Ankara bir problem çıkarırmı ilginize şimdiden teşekkürler.

Bende geçenlerden HASAKİ hastanesinden rapor aldım ama hangi tabloya göre değerlendirdiler bilmiyorum :) çünkü bende 16cm kısalık var diz hareketi yok ayak bileği oynamıyor (düşük bilek) 2 değnek kullanıyorum. ve hastane %42 vermiş. Bakalım ankara ne yapacak aynen onaylayacakmı gene oranı düşürecek mi? Eğer oranı düşürürse ortalığı öyle bi alevnedireceğimki bakalım ne olacak :) :) :)

Alfi durumu kurtardın hayırlı olsun diyelim artık anaz %42 olacağı kesin :)

Bakalım göreceğiz :) kıllık yapmazlarsa olacak inşallah :)

2007 de almıştım bu raporu...20 ile geri döndü...pazartesi tekrar başvurucam...

seka devlet hst si %42 verdi insallah ankarada bunu onaylar...

Aynı şekilde onaylanıp gelecektir... Hayırlı olsun şimdiden :)

Üst Alt