Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alt katta tek yaşayan engelli annesini bakıcı gösterir mi? Babasının geliri dahil mi?

mefo

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
slm arkadaslar yakın bir arkadasım var ağır engelli raporu var iki daireleri var alt katta engelli arkadasım kendisi kalmakta annesi kendisine bakıcı olarak yardımcı olmakta annesi gilin durumları iyi babası emekli ve vergi mükellefi arkadaşım 26 yaşında evde tek yaşamakta bu durumda arkadaşım annesini bakıcı olrak gösterebilirmi?babasının geliri hesaba dahil edillir mi?bakıcının gelirinede bakılırmı ?şimdiden allah razı olsun tşkr ederim.

Evet, annesi bakıcı olabilir. Arkadaşınızın ikamet adresi annesi babasıyla ayrıysa yani alt katta ikamet ettiği resmi olarak belgelenmişse annesinin geliri dahil edilemez.
Şurayı inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Arkadaşınızın durumu 1. bölümde değerlendirilir. Bu durumda tek kalıyorsa ayrı hanede bile bakmakla yükümlü birey kapsamında akrabası yoksa (okuyan bekar kardeş gibi) sadece kendisinin geliri dikkate alınır. Tüm aylık gelirinin 423 TL'yi geçmiyor olması gerekir. Verdiğim linki dikkatle inceleyin.
Annesi babasının velayeti devam ediyor olsaydı, bu durumda anne baba ayrı hanede olsa bile geliri dahil edilirdi. Ama arkadaşınız 18 yaş üstü ve anne babasının velayeti altında değil.
Arkadaşınızın tüm aylık geliri ne kadar?
Ayrıca bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyor mu?

bakım aylığı

az önce cevapladığınız konu içerisinden arkadasımın ailesi yardımcı olmakta ve tarım ssk ya ayda 15 gün üzerinden ssk yatırmaktalar burada arkadasımın asgari ücret üzerinden yatırdıkları bürüt ücretmi dikkate alınır bürüt ücret (450 tl)net ücret ise (350tl) hangisi değerlendirilir ? .net ise bakım aylığı kriterlerine uymaktadır tşkr ederim saygılar.cevabınızı bekliyorum.

Net tutar degerlendirilir.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
Arkadaşınız başvurusunu yapsın. Gelirini beyan ederken de ayrıca sorarsınız zaten.

Bir konu aklınızda bulunsun. Sosyal hizmetlerden genellikle ayrı hanede olsa bile 18 yaş ustu engellilerin anne babasını da gelir hesabına katma eğilimi var.
Şu ilgili Genelge hükümlerini dikkatle okuyup başvursunlar:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Durumu 1. bölümde degerlendirilmelidir. Bu durumda annesi ve babası gelir hesabına dahil edilemez. Çünkü arkadaşınız artık ergin.
mevzuat belli bu konularda.
Gelişmelerden lütfen haberdar edin.

Pardon dalmışım... Şu dediklerinizi açıklar mısınız?
" tarım ssk ya ayda 15 gün üzerinden ssk yatırmaktalar burada arkadasımın asgari ücret üzerinden yatırdıkları"
tarım sigortası için yatırılan para mı bu belirttiğiniz?
Yoksa tarım sigortaıs için gosterdiğiniz kazanç mı?
Zıraat Odasından arkadaşınız için aylık kazanç ne gosterilior?

tarım ssk sigorta yatırılan para bu sağlıktan ve emeklilikten yararlanmak için yatırılan ! ama tabi kazanç olarak değerlendirilirmi bilmiyorum kazanılan bir para yok aslında!tşkr ederim.

Ha iyi ki sonradan uyanmışım:) İstege baglı yatırılan prim giderdir. İstege baglı yatırdıgınız primi gelir olarak gosteremesiniz.
Ama tarım bagkuru ödeniyorsa bu sigorta primi için bir kazanç gosterilir. O yüzden bu şekilde geliri olanların aylık geliri Zıraat Odasından ögrenilebilir. Zaten Kurum da ordan belge isteyecektir kendisinden.
Şöyle yapın siz en iyisi. verdiğim belgelerle gitsin başvurusunu yapsın. Bir "vira bismillah" desin. Sorunuz olursa gelir yine buradan sorarsınız. Birlikte halletmeye çalışırız oldu mu?

evde bakım aylığı

slm arkadaslar ağır engelli bir arkadasim var babasının gelir durumu iyi vergi mükellefi babasıyla aynı binada fakat ayrı dairelerde yaşamaktalar kendisi tek yaşamakta annesini bakıcı olarak gösterebilirmi ? annesi ve babasının geliri hesaba dahil edilir mi ? kabul edilmezse annesinin ikamet adresini yanına aldırıp bakım aylığına başvurursa babasının geliri hesaba dahil edilir mi ? teşekkürler cevabınızı bekliyorum saygılar...

mrb bende %80 ağır özürlü raporumla evde bakım üçretine alt katta oturan abimin eşini bakıcı göstererek başvurdum ben evde tek yaşıyorum babam hasta ve hastanede yatıo annem vefat etti bağkurdan yetim maaşıda almaktayım abimde asgari ücretle çalışıyo bugün 2 kişi geldi sosyal hizmetlerden evi kontrol ettiler bikaç soru sorup yengeme sözleşme imzalatıp gittiler ama hiç hesap açın falan demediler sizce kabul edlirmi?

Üst Alt