Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Altı basamaklı merdivene nasıl bir rampa yapabilirim?

bLaCkRaCe

Aktif Üye
Konular
126
Reaksiyonlar
2
Evimiz yüksek giriş, 6 adet basamak var akülü sandalyeyi tartabilecek kadar dayanıklı bir rampa yaptırmak istiyorum ancak apartman girişi olduğu için rampayla işim bittiğinde duvara kaldırmam lazım.
Hazır rampalara baktım işimi görmüyorlar bir tane buldum ama fiyatı da beni aşıyor, saç levha yada plywood inşaat kalıbı düşünüyorum ancak duvara nasıl monte edecem ya da mentşeli açılır kapanır nasıl yapacam fikri olan var mı ?

cmbgd.jpg

cmbhx.jpg

Çizim programım olmadığı için çizemedim. Aracın ne kadar eğime tırmanabilirse o kadar uzunlukta baklava saç senin işini görür. Kaldırıp indirirken ağırlık olmaması ve kaldırdığın zaman duvarda sabit durması için beş kapılı araçların bagaj kapaklarından ilham alabilirsin. Kamyon kasalarının kapaklarının yaylı sistemide sana bu rampayı yapacak olan ustaya ilham verebilir. Piston veya yayı doğru seçerseniz zahmetsizce kenara kaldırabilirsiniz. İnşallah anlatabilmişimdir. Rampa duvarda yan durabilir ve kaldırınca sabit kalabilir.

Evet bencede standart rampalar olmaz. Önüne gelen ev yaparsa olacağı budur.
Geçen akrabama gittik, mütait bi ev yapmış inerken kafan kirişe çarpıyor. Ver harcı yap evi.
Sonra çökünce devlet ben yapmadım der çıkar işin içinden.

Bugün metrodan indim. Otobüse binmek için durağa gideyim dedim. Abartmıyorum otobandan yürümek zorunda kaldım.
Araba çarpsa devlet diyecek otobanda ne işin var?

Kaldırımı kazmış ne güvenlik önlemi var. Ne başka bişey...

Neyse konuya dönücek olursak.
Arkadaşın dediği gibi duvara monteli menteşeli kapı misali bir saç yaptırırsanız işiniz görülür heralde. Desem yalan olur.

Ama o diklikteki merdivene saç olurmu olmaz. Olsada araç kendi tırmanırmı? Biri itmeye kalksa kaç kilo:confused: Vay sakatın haline...:(

Eğimini alçaltmak için baya bir merdivenin uzağına kadar gitmesi gerekir.
Oda olmaz gibi... En iyisi düzgün mimarili bir yere taşın diyeceğim.
Benim gözüm kesmedi merdivenlerinizi. Saç veya demir ustası yaptım oldu misali yaparsa işiniz görülmez.:(

Bu binaları yapanında yaptıranında Allah cezasını versin...

burda baklava saç kullanamazsınız sawın belirttiği gibi eğimi araca uygun hale getirmek için rampa çok uzun olmalı her basamak yüksekliği 20cm desek 6 basamak 120cm yapar 10 derecelik eğim için 4 metre civarı rampa ister baklava sacın metresi 35 kg gelir buda 140kg yapar ve alt destek olmadan aşırı esneme olur alta 40*60 profilden destek atmanız lazım bu durumda ağırlık 200kg geçer bu ağırlığın en az 3 yerden krişe bağlanması lazım tabi bu ağırlığı kas güçüyle kaldırmak zor iş pistona ihtiyaç var demirden yapılırsa rampa 1,000 lirayı geçer ve kullanışsız olur siz alüminyuma yönelin bacıbeyin söylediği rampa sistemi daha mantıklı geldi ancak onunda 4 metresi 2,800liraya geliyor

Basamaklar için 15 cm dersek, 6x15= 90 cm yükseklikten bahsediyoruz. Bu yüksekliği sandalyenin kendi başına çıkabilmesi için normalde 90x8=720 cm uzunluğunda rampa lazım (kitap böyle der). Bundan ne kadar kısaltılırsa, çıkışta o kadar zorlanılır. Kullanılan akülü sandalyeye ve arkadan destek olacak kişiye göre değerlendirip, karar vermek lazım.

2 metre 10 santim uzunlukta karar kıldık, akülü çıkabilir manuel sandalye için birisi yardımcı olacak.
Bir arkadaş bana özelden çizim yollamış 3 menteşeli bir rampa duvara ise 2 mandal kilit...Bacıbey portatif rampada olabilir net kararı verip rampayı yapınca resimleri paylaşıcam. Teşekkürler.

pardon sizin akülü sandalyenin markası ne 6 basamak 2 metrelik rampa en iyi ihtamal 35 derece olur birde kullanacağınız malzemeyi öğrenebilirmiyim size cizimi kim yolladı bilmiyorum ama 2m.de 3 menteşe dediğine göre işin teknik kısmı hakkında pek bilgisi yok bu kadar kısa mesafede 3 menteşe olursa rampadaki en ufak esnemede menteşeler kasar

Gerekirse profil takoz yapacam demirc. en fazla 2 metre 10 santim oluyor rampa o kadar kullanmak zorundayım.

2mden o aracı desteksiz cıkarmanız imkansız bina önünde boşluk varsa rampayı çift katlam yapın önce üst üste sonra duvara katlanır profilden kasa yapmadan direk ayak indirecekseniz en az 10mm sac kullanmanız lazım bir demir doğramacıdan fikir almadan kulaktan dolma bilgilerle bu işe başlamayın sonu hüsran olur

birde rampa demirden olacaksa kumlu boya yapın yani önce boyayın boya yaşken üzerine kum dökün kuruyunca bir kat daha boya yapın bu sayede tekerlek ıslak dahi olsa araç kaymaz tüm gemilerde yapılan garantili sistem üzerine kar yağsa bile kaymaz:D

Üst Alt