Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Altından kalkamayacağım iş üzerime yıkılmaya çalışıyor?

s!gMa!

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
17
Merhabalar arkadaşlar,
Başımda büyük sıkıntı var. Bipolar bozukluk hastayım var,memur olarak atandığım kurumun, görev yapmakta olduğum birimin de yoğun bi şekilde çalıştım. 3 ayım yeni doldu, şimdi de demirbaşlar zimmetlenmeden verilmiş olduğu okul içinde ek olarak 3 okulun bulunduğu ve o okullarda da birbirinden farklı bir çok çeşit malzemelerin yer aldığı,depo mu mutfak mı belirsiz bi yerde mobilya parçalarının yer aldığı,tüketim malzemelerinin ise arşivde yer aldığı isteyenin kafasına göre tüketim malzemesi alabildiği,düzenin olmadığı bir yerde rahatsızlığımdan ve kullandığım ağır ilaçların kaynaklı olarak ciddi hafıza ve dikkat dağınıklığı problemimin olmasına karşın ve bu durumu bildirmiş olmama rağmen TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ görevine getirilmeye çalışıyorum.

Atama için verilen sağlık kurulu raporunda:
Ağır sorumluluk gerektiren işlerde çalışamaz,düzenli psikiyatri takibine devam etmek şartıyla memur olabilir yazıyor.
Engelli raporunda:
Sorumluluk gerektirmeyen işlerde çalışabilir yazıyor.

Adam tutturmuş devlet seni memur olarak atandığına göre memur niteliklerini taşıyorsun diyor. Üzerimde mobbing uyguluyor. Birisi de mali işleri ve taşınır kayıtlı üzerime yıkmaya çalışıyor. Müdür de onu kayırıyor. Müttefikler,blokların öncesinden oluşmuş zâten.

Ayrıca 3 aydır içerisinde olduğum yoğun çalışma sürecinde hesap-kitap işleri/mali işler de çalıştırılıyor olmam hasebiyle ile ilaç sayım arttı.

Allah korusun,ola ki bu taşınır kayıt kontrol görevi bana zorla verilirse,ilerde zimmetleme de oluşacak sorunlara karşın kendimi nasıl güvence altına alabilirim.

memur olmuş sun şikayet ediyorsun. sorumluluk al korkma bir şey olmaz. sen özel sektörde çalışsan kafayı yerdin herhalde.

İron Memur ol devlet dairelerinde ne çakallar olduğunu gör ondan sonra konuş. Kaybolan demirbaşları baban mı ödüycek senin özel sektörde ki sorumsuz(beden işçiliği) işine benzemez bu işler !!!

RssCip

hadi oradan askerlik yaptım ne demirbaşlar kayıtlar yüklendi . sen özel sektörü gör sonra yat kalk şükret haline

allah yardımcın olsun kardeşim bende bipolar hastasıyım raporunda çalışamayacağın işler var yapma kardeşim raporun var haklısın sen zimmet alamassın ağır iş yapamassın kullandığın ilaçların etkileri sana çalışma kaybı vermektedir boyun eğme sakın kullandığın ilaçlar nedir?

dissosiyatif

3 aydır susuyordum en sonunda dişimi gösterdim kafam atınca, yoksa suistimal eden etmeye çalışan çok oluyor.

Yeni memur olarak atanacak olanlar çok dikkat etsinler...

İlaçlarım:

Depakin 1000 mg (Akşam)
Cymbalta 30 mg (Akşam)
Serex 25 mg (Akşam - uyku ilacı iş sayesinde başladım saolsunlar :mad: )

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yasal haklar birimi Avukatların telefonu 4499617/18 görüşürsün birde bağlı bulunduğun sendikanın ilgili şube sorumlusu ile görüşürsen sağlıklı olur düşüncesindeyim.Depo sorumluluğu gibi sorumluluk yüklüyorlarsa deponun Anahtarı sadece bende olacak dersin anahtarı herkeste olan bir deponun sorumlusu olmam dersin bu dediğim en son seçenek,bende devlet memuruyum kendini çok kasma bende senin çekmiş olduğun sıkıntılara benzer ortamlar yaşadım.Allah kolaylık versin.

Benzer sorunlar her yerde var, ben de yaklaşık 9 yıllık devlet memuruyum, bugüne kadar normal kadrodan girip engelli gibi muamele gören kişiler de gördüm, ben de engelli olduğum halde normallerden fazla çalıştım, elime ne geçti koca bir hiç, çok üstüne geliyorlarsa git hekimine durumu anlat o da sana uzun süreli rapor verecek ne olacak sonra görelim.

Özel sektörde işçiyi memuru bol bol öpüyorlar kardeşim. Haklı olmakla birlikte işe adapte olmaya çalış.

Sorunlar bi şekilde halledildi. Teşekkür ederim, yardımcı olan arkadaşlar için...

@İron

kesinlikle katılıyorum ... özel sektörde adamın anasını bellyorlar adam devlet memuru olmuş hala şikayet ediyor...

işte kızdığım nokta bu böyle liyakat ehil sahibi olmayan adamlar işe giriyor atanıyor sırf puanı yüksek diye bizim gibi teknik elemanlar boş geziyor işte adaletin bumu dünya ????

Bir şekilde halledildi derken nasıl halledildiğini bizim ile paylaşta bizde öğrenelim.

RssCip
Beden işçiliği hiç yapmadım kardeşim ama yapanları da küçümseme alın teriyle ekmek parası kazanmak ayıp değil. Yönetici kadrosunda çok yoğun çalıştım ve sorumluluk aldım parayla oynadım . sen memur olmuşsun bir kaç demirbaş üzerine zimmetlendi diye isyan ediyorsun özel sektör de biraz çalış yeri gelir 16 saat şirkette uykusuz çalışır ben mesai yapmam diyemezsin ve o zaman aklın başına gelir senin .

Beyler arkadaş yardım istemiş fikri olan o konuda bilgisi olan yardım etsin lütfen eleştiri yapmayın kırıcı konuşmayın

@İron

Memur olamadığın için,çekemediğinden bu derece ters yanıtlar veriyorsun. Sizin gibi hasedçiler memur olamaz tabi !!!
Parayla oynadın madem oynamaya niye devam etmedin, siz güldürürsünüz insanı ...

@isyankar_
ders çalışsan sen de memur olurdun şimdiye...

işini iyi yapan dersine çalışan boş gezmez boş kalmaz kendini kandırma ...

RssCip

sende kendini kandırma o zaman herşey ders değil herşey puan demek değil kapı gibi ustalık belgem usta öğretici belgem var böyle senin gibi 2 kabloyu birbirne bağlayamayan adamlar işe giriyor hep adaletine tükürim ben bu dünyanın...

isyankar_
Fazı Nötrü Toprağı bizde biliyoruz kabloyuda bağlarız dilini de ama Allah var ona havale ederiz biz.

Bende evham vesvese panik atak var idi bu aralar şükür onlar yokta. O dönem birim Amirim arkamda durdu,stresimi aldı sakinleştirdi gerekirse beraber sayarız dedi ve demirbaşları 3 defa saydım 1700 küsür ürün bağış usulü yapılmış okul malzemeler de hayli çeşitli ordan burdan toplama başka birimlerden kalma her parçası bir yerde meşakkatli iş evhamsız biri olsa imzayı atar teslim alır geçerdi. Neyse sayım sonucunda 10 sıra ikili eksik buldum (demirbaş); 20 de toner eksik buldum. Eksikler giderilince üzerime aldım ambarı.(Devralma süreci 5-6 ay sürdü...) Şimdi ise görev yerimin değişmesi hasebiyle yeni gelen memura devrettim ambarı tabi o zimmet felan uğraşmadı hazıra kondu imza attı saymadan aldı.

Evhamlı,anksiyeteli ve panik atak olan adam mevzuat okumayacak mevzuatta eksik kırık çıkık malzeme olması durumunda rayiç bedeli üzerinden taşınır kayıt yetkilisinden tahsil edilir yazıyor :D ... Saydığım rahatsızlığı olmayanlardan gözü kapalı ima atarak bu türde işleri yapma derecesinde rahat olanlarda var; ama dikkatli olunması gereken bir iş sonuçta tüm eşyaların mâli değeri var. Bilgisayarı alıp ta bende bilgisayar yok bana verilmedi denilen durumlar olmuş; elinde zimmet belgesi yoksa çık işin içinden mesela :D

RssCip

Hocam şansına bu şekilde bir kuruma düşmüşsün, üzüldüm senin için, benim çalıştığım kurumda ben çay içerim, internete girerim, telefonuma bakarım, hesap kitapta yok, izin onayla, evrak tak, telefonlara cevap ver, git gel, yazı yaz, işte bu kadar.

Taşınır Kayıtın bir sorumluluğu var fakat abartılacak bir şey değil. ilk devredilirken sayıp alırsın, zimmet yaptıkça düşüm yaparsın. Kendi sistemini oturttuktan sonra yapılamayacak bir şey değil. Kapasiten olmasa zaten memur olamazdın.

Ben üniversitede memurum; taşınır kayıt, fakültenin bütün mali işleri (satın alma-maaş-ek ders-sgk vs.), temizlik vs. kontrolleri, bilgisayar ile ilgili teknik işler, her şeyi yapıyorum.

Sonuçta devlet bize boş duralım diye para vermiyor. Pozitif ayrımcılık sayesinde memur olduk zaten, yan gelip yatmaktansa, aldığımız paranın hakkını vermek lazım bence...

Sadece Taşınır kayıt yolun başında idi canım saydığın işleri:

Taşınır kayıt
Ek Ders-Maaş-Final Sınav Ücreti
Doğrudan Temin 22D parasal limit kapsamında (Satın Alma)
Bilgisayar-Yazıcı-Projeksiyon Teknik İşleri
SGK (İşten Ayrılış-Giriş-Hitap-Aylık kurum Dışı Çalışan Bildirgesi felan)
Personel İşleri
Yazı İşleri

Saydıklarını bende yapıyorum merak etme :D...
[SIZE=1]
(Görev yerim değişti şimdi fakrlı bir süreçteyim... )[/SIZE]

Üst mesajımda duruma ve durumuma özetle değindim. Ayrıca yapamazsan zaten memur olmazdın demekte ayrı bir saçmalık; ben memur olup evrak kaydını yapmayı bilmeyen oturduğu yerden maaş alan, arada getirip götürdüğü evrak için bizlere sokranan ve amirlerin bir şey demediği veya ben kıdemliyim yarın level atlayacağım diye köşeye çekilip iş yapamayanları biliyorum.

Kaldı ki düzenli olarak TRSM' ye giden birisi olarak biliyorum ki memurluk yapamayacak durumda olan hastaları memur olarak atanmış görüyorum; evrak getir götür yapıyorlar yakın mesafeye(başı dönüyor uzak mesafe göndermiyorlar) ve hasta gezdiriyorlar TRSM' de evrak içeriğine karıştırmıyorlar. Genellemen yanlış.

sadece taşınır için söylüyorum, EKPSS sınavı ile atanıp (kura ile değil) bu işi yapamayacak, fiziksel engeli yoksa çok nadirdir. Kapasite derken işin kolay olduğunu belirtmeye çalışmıştım. Tam anlatamadım.

oturduğu yerden maaş alanlar bir nebze iyi, hiç gitmeden maaş alanlar var sonuçta:((

Üst Alt