Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
alüminyum malzeme olarak daha yumusaktır benim kushall ın bir cok bolmunde aluminyum kulanmışlardı.
arkadaki yaslandıgımız 2 blogu bir birine ortadan bagladıkları yerdeki kaynaktan biri kırıldı. sonra 4 5 kere alumunyum kaynakcıyı gordu en son kırıp içine celik boru takıp bir daha kaynak ettik. yani ozeliklede kaynak yerinden 10 sene içinde muhakak kırılır. bu sebeple yukun fazla geldiği yerlerin dayanımı fazla olmalı. bir de kırılma sonucunda sandelye bir daha hiç gönye tutmaz eger dogru kaynak yapılmazsa.
Yaklaşık 6 senedir Ottobock start intro M1 kullanıyorum. Neredeyse ilk günkü kadar sağlam. Açıkçası ben memnunum. Aynı markanın sandalyelerinden bir tane daha almayı düşünüyorum. Sandalyenin tek sorunu ön tekeri büyük, ayağıma sürtüyor. Onun için ön tekeri küçük olan bir modelinden almayı düşünüyorum.
aliminum sandalyeler dayanıklıdır ve demire göre daha esnektir bu nedenle darbelerde esneme payı fazla olduğu için hasar alma ihtimali azalır tekerlekli sandalye basketbol oyuncusu olarak kullanmış olduğum sandalyem 3 kere dipçiklenmiş 8 kg ağırlığında aliminum bir gövdeye sahip sandalyedir ve maç esnasında o sandalyenin başına gelmeyen yoktur , ancak herhangi bir teknik sorunu kırılması felan söz konusu değildir .
Ancak şöyle bir durum var alimium karnağı sevmez kaynak yapıldığı noktanın biraz ilerisinden zaman için kırılır .. kırılmasının nedeni ise kaynak sonrası soğutma işleminin gerekli kimyasallar ile yapılmamasıdır .