selam ben yeni üye
benim annem alzaymır hastası altı seneyi geçti malum bu hastalığın bütün evrelerini yaşadık.78hasta annem babamda 81 yaşında 570 tl malülen bağkur emeklisi.iki katlı eski kerbiç evde ikamet ediyoruz üst kaltta babam alt katta ben ve ailem yaşıyoruz
benim iki oğlum var biri öğrenci büyüğü sanayide çalışıyor maaşıda 550 tl hanımımda 47 yaşında sağ ayağında 6 santim kısalık var herhangi
bir rapora başvurmadık anneme hanımım bakıyor yozgat sosyal hizmetlere ağır özürlü yüzde76 sosyal hizmetlerden yararlanabilir ibaresi işaretli olmak üzere devlet hastanesi raporu ile başvuruda bulundum eşimin bakma akdi ile sonuçta eve geldiler annemin üst kattan indiğini görmüşler red cevabı geldi bu gün hastanın gezer durumda olmasını bahane ediyorlar bu hastalığın sosyal hizmetlere ayakta sokaklarda gezdiğini evde tutmanın mükün olmadığını birileri anlatmalı doktarlar bizi anlıyor ama memurlara derdimizi anlatamadık
hastanın nerdeyse ellerinin ayaklarının bağlanması gereken zamanlar çok oldu ama o anne
olamaz babamı bu başkalarının herifi deyip saldırıyor yastığının altından kaç kere dört tane
bıçaklar aldım sakladım.
benim itirazı ne şekilde yapmam gerekir saygılar
not/bu yazanlar bire bir bizi analatıyor alıntıdır
benim annem alzaymır hastası altı seneyi geçti malum bu hastalığın bütün evrelerini yaşadık.78hasta annem babamda 81 yaşında 570 tl malülen bağkur emeklisi.iki katlı eski kerbiç evde ikamet ediyoruz üst kaltta babam alt katta ben ve ailem yaşıyoruz
benim iki oğlum var biri öğrenci büyüğü sanayide çalışıyor maaşıda 550 tl hanımımda 47 yaşında sağ ayağında 6 santim kısalık var herhangi
bir rapora başvurmadık anneme hanımım bakıyor yozgat sosyal hizmetlere ağır özürlü yüzde76 sosyal hizmetlerden yararlanabilir ibaresi işaretli olmak üzere devlet hastanesi raporu ile başvuruda bulundum eşimin bakma akdi ile sonuçta eve geldiler annemin üst kattan indiğini görmüşler red cevabı geldi bu gün hastanın gezer durumda olmasını bahane ediyorlar bu hastalığın sosyal hizmetlere ayakta sokaklarda gezdiğini evde tutmanın mükün olmadığını birileri anlatmalı doktarlar bizi anlıyor ama memurlara derdimizi anlatamadık
hastanın nerdeyse ellerinin ayaklarının bağlanması gereken zamanlar çok oldu ama o anne
olamaz babamı bu başkalarının herifi deyip saldırıyor yastığının altından kaç kere dört tane
bıçaklar aldım sakladım.
benim itirazı ne şekilde yapmam gerekir saygılar
not/bu yazanlar bire bir bizi analatıyor alıntıdır
Zihinsel fonksiyonlarını yitirdi annem. Beyni yeni bilgileri kabul etmiyor. Demans yani. 4oğlunu kocasının adını hatırlayamıyor, kalabalıktan ürküyor, gürültü sevmiyor, ilaç içmiyor, bağırıyor, ağlıyor, inatlaşıyor, yalan söylüyor, iftira atıyor, mantık dışı konuşuyor. Beynindeki saat bozuk ya; geceler de kabus. Geçenlerde babam sandelyede namaz kılarken tekmeyle yere sermiş bir ay çekti ağrısını. Mırıl mırıl bilmediğimiz bir dille konuşuyor. Söylediklerimizi anlamıyor. Kupasını tutamıyor. Zaman algısı yok. Öne eğik, yavaş ve güç yürüyor. Tehlikelerin ayrımında değil. Ütü, üçlü priz, bıçak, makası saklıyoruz. mutfak tüpünü kapatıp, ilaçları saklıyoruz. Çaydanlığı ocakta bırakmıyoruz. Yıkanmak istemiyor. İdrar-dışkı kontrolü yok.Petliyoruz. Evin kapısını çifte kilitli tutmasak, kaçacak. Yeni modası;babasının evine gidip gelmek öldüler diyorum cevap geri geldiler diyor bizde dış kapıyı kilitliyoruz. Zorlanıyoruz. Veee, içim acıyor.”