Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alzheimer için Ağır Engelli raporu verilmediği için evde bakım maaşı bağlanmadı!?

Emrealt

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.. 4,5 Yıl önce babama Alzheimer teşhisi kondu. Geçen zaman içinde babamın hastalığı ilerledi. Kaybolma yakınlarını tanımama, Yediği içtiği şeylerin ne olduğunu bilme, Banyo-tuvalet temizliği gibi bir çok mücadele ile annem tek başına ilgilenmek zorunda kaldı. Babamın hastalığı şuan bu saydığım aşamalarda ve ilerliyor. 1,2 Ay öncesinde evde bakım aylığı ile bilgi edindik ve Rapor için başvuru da bulunduk. Heyet raporuna göre %69 Engelli ancak, Ağır Engel kısmında hayır yazıyor. Bakıma muhtaç kısmında yine hayır yazıyor. Bu rapor sizce doğru mudur ? Kaç gündür okumadığım yazı, araştırmadığım site kalmadı.. Kimi yukarıda saydığım engellerin ağır engel olduğunu beyan ediyor.. Kimi %40 ve üzeri engel yeterli diyor.. iyice kafamız karıştı.

Bu durumda ne yapmamız lazım başka bir hastaneden yeni bir rapor başvurusu mu yapalım, yada verilen rapora itiraz mı edelim..

Bilgisi olan arkadaşlardan bize yol göstermesini rica ediyorum..

Bence itiraz edin, psikolog test yapıyor Nöroloji tanı koyuyor dedeye %45 verdiler sonra %10 da yaşlılık Toplam yüzdelik 55 oldu Ağır engel dediği yaşamını sürdürmede başkalarına bağımlı olduğunuda heyet karar veriyor ben heyete girdim heyettekiler sorular sordu inceledi sonra tekrar çağırdılar tek gitti benim yönlendirebileceğimi düşünmüşler sonuç olarak doğruydu yeme wc her yönden bağımlı olup odayı bulamaz kimseyi tanıyamazdı raporu aldık sadece bundan Eğer şartlar taşıyorsa itiraz ediniz alzaymırlı hastanın bakımı çok zor

Cevap için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi evde odaların yerini bilmiyor.. tuvaleti karıştırıyor.. bişeyler yemek istediğinde alıp yemek istediği şeyin ne olduğunu pişip pişmediğini bilmiyor.. (en son çiğ tavuk kanadını yemeğe çalışırken görmüştük :( ).. Banyo yapma, ufak tefek sakal traşı yada tuvalet temizliği gibi durumlarda ayrıca bir sorun bunlarla da çok fazla sorun yaşıyor ve hepsinde bir başkasının yardımına muhtaç..

raporu şimi detaylı incelediğimde raporda Alzeimer değil, Demans tanısı olduğunu gördüm.. 4,5 yıl öncesinde istanbul bakırköy dr. sadi konuk, bağcılar devlet hastanesi, bakırköy ruh hastalıkları hastanelerinden tedavi amaçlı gittiğimizde yapılan her test ve muayenede alzeimer olduğu söylendi ve yazıldı... acaba bizmi yanlış yapıyoruz yoksa son rapor da bir yanlışlık mı var anlamadım..

Demans olması durumunda, evde bakım aylığı olmasa bile başka hakları varmıdır acaba ?

Babam 63 yaşında işçi emeklisi.

Hocam demans dediği Alzaymır. Bizimdende demans yazıyor vasküler bunamalar falan. Ayrıca raporda orta kognitif bozuklukgünlük yaşamda yönlendirme gerektirecek derecede bozukluk yazıyor

Anladım hocam kısaca ne yapmalıyım itirazmı edeyim yoksa başka hastaneden yeni rapor mu talep etmeyelim yada verilen rapor doğrumu ?

Bize 45 demans yani alzaymır 10 puan yaştan 55 yaptı. 50 yi geçecek eski yasa 60 yaştı yeni yasa değişikliği yasa derken yönetmelik 65 yaşa 10 puan veriyor bence göz/kulak/astım bronşit/tansiyon birşeyler olsun 50 yi geçmeyebilir. Ağır engel durumuda heyet bakacak brn girdim inanmadılar tek görmek istediler. Eskiden kllaymış almak şimdi zora sürüyorlarmış duyduğuma göre.

teşekkürler hocam..

@Antakya31 hocam son bir sorum olacak,

Raporda puan tablosunda yer alan bilgilere göre..

Sinir sistemi : %50
60 Yaş üstü : %10
Kardiyoloji : %37

Toplamda %97

Gibi oranlarda bilgiler olduğunu gördüm kesin sonuç olarak belirttikleri %69 sonucunu bu puanlar ile sağlayamıyorum.. Sizde de böyle bir durum var mıydı.. ?

hozgul teşekkürler cevap için.. formülü inceledim ama çözemedim.. şuan için hiç bir şey yapmama (itiraz yada başka hastaneden yeni bir rapor talet etmek) kararı aldım.. zaten yeterince sorun var bide hasta ile o koşuşturmaya tekrar girmek istemiyorum..

İlginç ya nasıl ağır engelli vermezler

Başka hastaneden tekrar rapor vereceklerini sanmam zaten diğer raporu sistemde görürlerse yeni rapor vermeyebilirler o yüzden itiraz etmeniz gerekiyor bulunduğunuz ilin sağlık müdürlüğüne orasi sizi başka hastaneye sevk edecek oradan ağır özürlü alırsanız hakem hastaneye yönlendirileceksiniz yok ama ağır özürlü alamazsaniz zaten rapor kesinleşecek eğer alırsanız son kararı hakem hastane verecek onun verdiği karar kesindir o yüzden zor bir süreç bu hele hasta insanı yollarda taşımak çok zordur hastaneler niye düzgün rapor vermez insanları ugrastirir çok ilginç Allah yardımcınız olsun zordur rapor durumları bilirim

Bakıma muhtaçsa itiraz edebilirisiniz...

sağolun arkadaşlar cevaplarınız için duruma göre bakacağız ama dediğiniz gibi hasta ile oraya buraya gitmek çok zor.

Üst Alt