Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alzhemir hastası babam adına ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Hardstyle

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Babam alzhemir hastası, 1 Sene once alzhemir tanısı kondu.Genc yasta anne baba ayrıldıgı ıcın baba kendı basına yasamaktaydı.Son surecte kanamalı bır hasta olup kan degerlerı dusuk cıkıp 1- 2 defa mıde kanaması gecırdi.Kendım bekar olup Annem ıstemedıgı ıcın eve alamayıp abımın bır tanıdıgının yanında kalıyordu fakat alzhemır hastası oldugu ıcın sorunlar yasadık bunun uzerıne sulh hukuk mahkemesıne vasılık davası acıp başta yerleştirme kararı alıp oldukca ugrasıp alzhemir konuk ve hasta bakım evıne yerlestırdık.

Kendisinin 1.5 ay once beyninde pıhtı attı.Ayrıca tekrardan 2 unıte kan degerı dusuklugu kanama sebebıyle kan aldık.1 ay kadar hastanede tedavi gördük.Mahkeme tamamen vasılık kararının cıkması ıcın ek saglık raporu ıstedı.Biz butun ıslemlerı yaptırdık bu cuma günü heyet gorup kendısıne rapor verıp mahkemeye gonderıcek davamız Şubat Ayında.Ben hem bılgısızlık hemde babanın saglık kosusturmacasından ötv hakkında bılgım olmaması sebebıyle herhangı bır ıslem yapmadım.

Baba psikologun yaptıgı unutkanlık testınde hıc bır soruya dogru cevap verememekte.Bazen benı bıle tanımıyor kanamalı hasta beynınde yenı pıhtı attı ayrıca prostat kanserı gecmısı var.Biz hastanede 1 ay kaldıktan sonra tekrardan hastanede 3 gun kontrol altında kaldık ek olarak kan degerlerı yuzunden.Kaldıgı kurum bıze cok uzak sureklı hastanelerde ısımız oluyor aracım yok donuste otobus ve metroyla getırıp goturmek durumunda kalıp cok zorlanıyorum.Her durakta ınmek ıstıyor bogusuyoruz cok zorluyor benı.

Benım ne yapmam gerekır otv ıcın hakımden ek ızın almam gerekmekte sanırım.Cumadan önce hakim ile konussam bunuda bu ıslemler ıcın araya sıkıstırabılırmıyım yoksa tekrardan ek dava mı acmam gerekıyor?

Bu kısıye sızın tecrubenıze gore %90 cıkarmı ? Bu tarz posizyonda bulunup saglıksal problemı daha az olan kısılerde cıktıgını duydum.Nasıl bır yol harıtası ızlemem gerekır.

Karar cıkıp aldıktan sonra ıstenılen zaman baba hayatta kaldıgı surece arac alınabılırmı.

Araç alımında kişi hem ötv hem kdv mi ödemiyor fiyatlama nasıl yapılmakta ? Bu tarz bır durumda arac kredısı kullanılabılıyormu acaba?

Bıraz uzun yazdım detay cok oldugu ıcın kusura bakmayın yardımınız ıcın tesekkur edıyorum.

Üst Alt