Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Amcam boynundan aşağısını hissetmiyor. Ne tavsiye edersiniz? Ne yapabilirim?

husso09

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[SIZE=2]amcam dün trafik kazası sonrası boynundan asasını hissetmiyo uyusuk diyo doktorlar 3 gün sonra belini çektirip ameliyata alcaklarmış ben burdaki doktorlara güvenmiyorum bize gereken acıklama bile yapılmadı bi tavsiyeniz varmı bna yardımcı olabilecek olan varmı şimdiden allah razı olsun. cümlemize yüce rabbim acil şifalar versin. numaram 05542307529 aydında yaşıyorum.[/SIZE]

Öncelikle geçmiş olsun Allah acil şifalar versin...

Kaza yeni olmuş yaşadığına şükretmen lazım.
Neye göre doktorlar hakkında karar verip guvenmiyorum diyorsun.İhtisas alanına giriyormu konu veya bilgin tecrüben varmı?
Acil doktor mudahalesi ve muşadesi gerektiren bir durum için internetten ne tavsiyesi bekliyorsun.

Doğrusu bu konuda dua isteseydin daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

sagol allah razı olsun ama ben bu alandaki uzman güvenilir hekim ile bilgi amlak istedim bna bu konu hakkında bilgin varmmı diyorsun ama kardeş kuşadasında 45 dakka boyunluk takmadan karga tulumda tasıdılar kafası yarık dikiş atmadılar kavga ettik hastanede biz taktırdık boyunlugu aydına götürdük doktor geldi mr cekilip yogun bakıma aldılar ve ne doktor ne bi hemşire bize hiç bi acıklama yapmadı ilgi alaka yok ben bundan şikayetcicim kardeşim insan olan kimseye bi lafım yok yanlış anlamıssın beni.

Öncelikle geçmiş olsun. Boynundan aşağısını hissetmemesi için Boyun bölgesinde sorun olması lazım bel çektirmek ne alaka?

şimdi haber geldi nefes alamamaya başlamış ya bu işle uzman bi doktor bilen yokmu götürelim oraya

Çok geçmiş olsun..

Hangi ilde ve hastanedesiniz?
Henüz çok yeni bir kaza olduğu için bu tür ani değişiklikler olabilir. Sabırla doktorların görüşürünü beklemek gerek...

normalmi abi dün hep basındaydım bütünn komutları yerine getiriyordu nefes alış verişi normaldi şimdi böle olması normalmi

abi aydındayız dün nefes alış verişi komutları yerine getirişi normaldi şimdi nie böle oldu çok üzülüyorum bu civarlarda tavsiye edebilecegin doktor varmı iyilesirmi doktor boynu kırılmıs sinirler sıkısmıs ve vucuduna baskı yapıyormus oyuzden bole oluyo onu kurtara biliriz ama %90 sakatkalır demiiş

allaha şükür bugun ameliyat oldu 4 saat sürdü iyi geçmiş ameliyat dün doktor sol tarafında haretek ettini farketmiş ameliyat olmadan şimdi oldu 1 gün uyutcaklarmış yarın belli olcak hayati tehlikesi kalmadı ya allaha şükür gerisi allah kerim tüm hastalara acil şifalar kimsenin başına bole bı olay gelmeden nasıl bişi oldugunu anlayamıyo allaha emanet olun.

Bu güzel haber işte. Hayati tehlikenin geçmesi bugün için en önemli şey... Bundan sonra iyi bir fizik tedavi ve bakım gerek. Yaralanmanın derecesine göre ne tür kayıplar olacağı yavaş yavaş ortaya çıkar... Ona göre çok iyi bir fizik tedavi, çok iyi bir bakım, çok iyi bir beslenme ve sonsuz sevgi-saygı ile 2 yıllıkk bir süreçte en az hasarla olayı atlatırsınız inşallah.

Bu forumda omurilik yaralanmalarına dair önemli konu başlıkları var. Lütfen onları okuyun bi boş zamanınızda. Yatak yarasını önlemek, mesane enfeksiyonundan korunmak, mesane boşaltmak için sonda (TAK) yapmak, eklemlerin kireçlenmesinin önüne geçmek vb. konularda bilgilere ulaşabilirsiniz...

abi dün hastanedeydim doktor idrar yapamıyo kaka yapamıyo bunlarda kana karısıyomuş tehlikeli diyo dün hemşire götürün bburdan güzel bir üni.ye dedi götürmek için doktorla konuştuk nereye götürürseniz götürün ama burdakinden başka bişi yapılamaz biz herseyi yapıyoruz beklemekten başka çaremiz de yok yapılacak bişide yok biz herseyi yaptık diyo.
vucu şişmiş ödem oluşmuş vucudunda onların düzelmesi beklenicekmiş bilmiyorum nasıl yapılacak bişi olmaz bilinci yerinde konuşuyo herkezi tanıyo ama beklemekten başka cagre yokmuş.
ama encok merak ettıgım vucudun verdigi bu tepkilerin odem ve vucudun kaka ve idrar cıkaramaması normal mi ? düzelirmi suan iiçin bizi tek üzen o tehlikeli birdurummuş çünki.

Acil şifalar diliyorum. Umarım hayatın bir köşesinden tutunup tekrar sağlığına kavuşur amcanız.

Allah kimseye göstermesin ama her sağlam vatandaş bir engelli adayı.
Ben gibi,
Sen gibi,
Onlar gibi.
Ne garip değilmi şimdi düşünüyorumda aradan yıllar geçmiş. 16 yaşında kaza geçirmişim. 9 gün koma ve yoğun bakım. Şimdi ise bu yaşa kadar gelmişim.
Hayat güzel mi? Güzel...
Kötü mü? Evet kötü.....

evet cok haklısın hayat bir sürü hediye paketi yapmış süpriz kimine güzel şeyler çıkıyo kimine acı verici ama kimse ama kimse ne cıkacanı bilemiyo karsısına son nefesini verinceye kadar

husso09;

Sayın arkadaşım; ben gaziantepden remzi güler. Hatırlarsanız sizinle teleofonda konuşmuştuk. Anladığım kadarı ile bulunduğun ilde amaliyat yapmışsınız .Amaliyat başarılı geçtigini,hatta doktorun söyledigine göre sol tarafını hareket ettiriyor diyorsunuz.Bunlar güzel şeyler.Ancak diyorsunuzki büyük ve küçük abtestini yapamıyor. zaten bu tür kazalarda omurilik kırıldığı ve ya zarar gördügü bölgeden aşağısını hisetmez.İdrar için daimi sonda takılı degilmi? İdrarını buradan boşaltması gerekir.Büyük abtesti için ise aldığı (yedigi miktara göre)yemege göre ikin günde bir veya üçgünde bir makatdan lağma yapılarak dışkısının çıkması sağlanır. Bunları hastenede çalışan çoğu sağlık personelinin bilmesi gerekir. Şu aşamada dikkat edilecek sürekli yatmaya bağlı gelişen yatak yarası gibi olumsuz faktörlere karşı bilinçli olmaktır. diger önemli bir konuda idrarının idrar torbasına sürekli akmasına engel olunuz. Yani belli aralıklarla açma kapama yapınız. çünkü sürekli akarsa meshanesi küçülür. Ve daha sonra idrar tutamaz, sürekli akar. sizin anlatıklarınıza göre omurilik boyun bölgesinde zarar görmüş ise solunum sıkıntısıda çaker. Bu günlerde akcigerde biriken balgamları atması için sırtına hafif hafif vurarak ve öksürterek rahatlatabilirsiniz. ve ayrıca bolon şişirterek akcğerin kuvvetlenmesini sağlayınız.
tekrar çok geçmiş olsun.Bu siteyi takip edin.burada size lazım olan çok faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Arkadaşım bu tür yaralanmalar için ülkemizde önemli bir isim var prof.dr.ayhan attar
kendisi ankara üniversitesinde beyin ve sinir cerrahı.google'da ismini aratırsanız kim olduğu hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
kendisi kök hücre konusunda ülkemizdeki önemli isimlerdendir ayrıca.
şimdiden çok geçmiş olsun.ALLAH yardımcınız olsun...

akciğerlere önem verin. Kazadan dolayı atelektezai denilen akiger ezilmesi olabilir (Bende de olmuştu,hatta ilk anlarda bir şey anlamamıştım, ama sonra tedavi edildim ve hep oksijen tüpünden beslendim kısa aralıklarla aylarca.),bu da nefes almayı zorlaştırabilir,sıkıntıya sokabilir. MR de belli olur zaten.Sanırım bakmışlardır.Sağlıklar dilerim.

abi dün gece kalbi ve solunumu durmus düzelmiş sonra bu tür olaylar yasaması normalmi doktor hala bize kesin net bir bilgi vermiyor

ben kaza sonrası ayılmış ve hatta sigara bile içmek istemişim . Ancak bir gün sonrada solunumum durma noktasına gelmiş. Sonrasında yogun bakımda iim ve 3-4 gun kendimi bilemedim.hep oksijen verdiler. kan oksijenimi ölçtüler hep. çok uzun sürede burnumdan bu şeffaf boru ile oksijen desteği verdiler. kazada akcigerimin biri çökmüş. Atelektazi.sanırım sizde de öyle bir şey var belki de. Oksijen tüpü kendime geldigimde de hep yanımda idi. Yani iyi bakım yuksek bakım lazım .Solunum durmuş dediğine göre belki de bu alana önem vermek lazım (mı?). Bunu kendimden diyorum. Ben kaza akşamı iyiyim diyordum.Bir gun sonra normal yatakta iken boguluyor gibi oldum ve acilen yogun bakımda kaldım.nefes sorunundan.Yani hastada bu duruma dikkat edin.Tabi doktorlar en iyisini bilir, siz de takip edin.

Son durum nedir? İnşallah daha iyi bir durumdadır...

Üst Alt