Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Amcamın % 90 raporuyla 2. el doblo almak için izlemem gereken yol nedir?

harun02

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar benim amcam %90 üzerinde özürlü 2.el doblo almak istiyorum anladığım kadarıyla mtv muaf tutulacam sadece başka muaflar varmı
2 - özel tertibat olmayacak ben kullanacam b sınıfı ehliyetim var kullanabiliryim
3 - amcam biraz kafada özürlü başka ilde alacağım için arabayı noter falan işlemleri nasıl olacak sorun çıkarmı
4 - doblo 1.4 benzinli+lpgli
5 - mtv muafiyeti kaç yıl devam eder

kısacası nasıl bir yol izleyebilirim yorumlarınızı bekliyorum lütfen

% 90 raporlabirlikte vergi dairesine gidip bir form doldurmanız yeterli.. Aracın sakat kişi üzerine ve sakat statüsünde tescilli olması yeterli..
Özel tertibatsız olarak alabilir, B sınıfı ehliyet ile kullanabilirsiniz..
2. el araçlarda motor hacmi sınırlaması yoktur.
Araç engellinin üzerinde kaldığı sürece MTV muafiyeti devam eder..

http://www.engelliler.biz/forum/oze...lu-tasitlar-vergisi-istisnasi-uygulamasi.html

kelebek kardeş amcam nenemiz bir, babamız farklı bu durumda benim araba kullanımda bir sorun olurmu?noter işlemleri sırasında amcam yanımda gelecekmi çünkü onun adına araba alınacak, amcamda kafada biraz özürlü imza falan atabilir bir sorun oluşurmu?

% 90 oranla alınan araçları herkes kullanabilir. Zihinsel geriliği varsa vasi şart.

Üst Alt