Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Amcamın vasisi olan babam, amcam adına 5 yıl önce aldığı aracı kendine devredebilir!?

Hbekar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Amcam %98 raporlu vasisi babam. 5 yıl önce amcam için kullanılmak üzere ücreti babam tarafından ödenmiş araç alindi. İlk olarak öğrenmek istediğim, aracı babam üzerine almak istiyor nasil bir yol izlenmeli birde üstüne geçirme durumunda ÖTV ve MTV muafiyeti devam eder mi? Şimdiden teşekkürler.

Noter'den alınan vekaletname vardır muhtemelen. Yılı dolan aracı vasi üzerine alabilir mi? prosedür nedir? bilmiyorum. Ancak Vasi o aracı alamasa dahi, başkası üzerinden satış yapılarak alabilir. Bilgisi olan arkadaşlar veyahut, noter size gerekli bilgiyi verebilir.

Amcanız engelli olmadığı için, bu bağlamda engelli aracı olarak tescil edilemeyeceği için MTV öder, ÖTV zaten yararlandı orada sıkıntı yok.

İlginiz için teşekkür ederim ancak ben eksik anlattım sanırım. Amcam %98 özürlü zaten bununla ilgili raporu da var. Buna bağlı olarak vasisi babam. Mahkeme ve noter kağıtları ile birlikte 5 yıl önce araç alindi Şuan da kullanılıyor. Aracın süresi dolduğu için ya yenisini alacağız yada süresini uzatacagiz. Öğrenmek istediğim babam saymadan kendi üstüne alabilir mi? Çünkü araci zaten kendi parası ile almıştı.

Hbekar

Aracın satışı/devri için mahkemeden izin almak zorundasınız. Hakim izin verirse satabilir, vermezse satamazsınız. Aynı şekilde, yeni araç almak için de hakimin izni gerekir.

OturanBoğa

Mahkeme izninde sıkıntı yok. Bilgimiz var ancak öğrenmek istediğim kendi üstüne alırken ÖTV odenip odenemiyecegi .

Üst Alt