Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ameliyat Anı

A_GEYiK

Üye
Konular
52
Reaksiyonlar
0
Hayatımda 4 ameliyat oldum. En sonuncusu 2004 yılında idi. Şuan tam olarak hatırlamıyorum, o yüzden sizlere de sorayım dedim. Ameliyat anında bayıldıktan sonra rüya görülüyor mu? :) Ameliyat kac saat sürerse sürsün gerci bize saniyeler sürmüş gibi geliyor, bu süre zarfında beyin fonksiyonları ne alemde? Hatırlayan var mı? Rüya gören var mı? 4 ameliyat olmama rağmen halen alışamadım. Anestezi uygulancağı an ölecekmişim gibi hissediyorum.En büyük korkularım arasında sanırım, ameliyathaneye gidiş anı... Soyadım bana yakışmıyor galiba :D

evvett mumii :) Yaşadıklarımı seninle ve arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum izninle... :wink:
Ben trafik kazası geçirdim ve ciddi boyutta hayati tehlikesi olan bir yaralıydım. Kazayı Muğlada yaptık ve hemen Muğla Devlet Hastanesine kaldırdılar. Çok fazla kanamam vardı, bunun yanında vücudumda sadece sol kolum sağlamdı. Bağırsağımın delinmesine varıncaya biçok hasar vardı . Saymasam iyi olur :D
Neyse...
Benim için yapılması gereken ilk şey kanamayı durdurmaktı ve hemen ameliyata aldılar. O zamana kadar bilincim hep açıktı. Masada yatarken hemşirenin söylediği ve benim duyduğum son söz " NABIZ= 0(sıfır)... TANSİYON= 2..." ve o anda hayatımın en güzel yolculuklarından birine de çıkmış bulundum. Mekan değişmişti ama ben aynıydım. Üzerimde çok tatlı yeşil bir elbise vardı topuklarımıda örtecek uzunluktaydı. Ayaktaydım... Etrafım sanki sis duman karışımı bir görünümdeydi. İlerisini görmek mümkün değil. Bir süre orda sabit bir şekilde ayakta bekledikten sonra sanki koltukaltlarımdan birer kişinin yardımıyla hafif meyilli bir şekilde yukarı doğru yükselmeye başladık. Yanımda olduklarını hissettiğim kişi yada varlıkları göremiyordum ama onların yardımıyla ilerlediğimi biliyordum. Bu arada yukarı doğru ilerleme sırasında adım atma olayı hiç olmadı yani yürüme yok. Sanki uçuyoruz ama ayakta... Uzunca bir süre bu sisli dumanlı alanda ilerledikten sonra bir yere geldik. Arkamda sis önümdeyse bembeyaz ,aydınlık ve farahlık ucu bucağı görünmeyen bir alan. Gördüğümde sanki Pamukkale travertenlerini andıran bi yapısı vardı zeminle bağlantısı olmayan havada asılı olan beyaz bulutumsu kütlelerin... Ve her tarafa yayılmışlardı... Uzun bir süre şaşkın bi vaziyette etrafıma bakındım. Çözmeye çalıştım ama çözemedim. Daha önce görmediğim bilmediğim şeylerle karşılaşmıştım çünkü. Yukarı doğru çıkarken yanımda olduklarını hissettiğim o varlıklar yoktu. Orda artık ben vardım... Bana en yakın kütlelerden birinin üstünde üzerinde beyaz bir elbise bulunan 30-35 yaşlarında beyaz tenli ve temizyüzlü bir erkek vardı. Kafasıyla bana gel işareti yaptı. Ben gitmedim... Etrafıma bakındım... Tekrar gel der gibi kafasıyla işaret etti ve kendi çabamla yanına doğru gittim. Huzur açısından çok huzurlu bir ortam olduğunu söyleyebilirim ama sadece şaşkınlıktan kaynaklanan bi tedirginlik hakimdi.Uzunca bir süre hem etrafıma hem karşımdaki o insana baktım durdum... Sonrasında bana sağ elini uzattı ve bekledi ... O bekledi ben bekledim... Gözlerini yumdu kafasını hadi der gibi eğdi ve bende sağ elimi onun eline doğru uzattım... Tam elimi kavrayacağı sırada elimi geri çektim ve gözümü açtım... Gözümü açtığımda başımdaki hemşire bana sarılıp, Melek hoşgeldinn... Melek hoşgeldin dedi ve ağlamaya başladı... Ben o sırada nereye gittiğimi nerden hoş geldiğimi bilemedim şaşırmıştım. Ama yoğun bakım odasında kendime gelmeye çalışırken yaşadıklarım yavaş yavaş gözümde canlanmaya başladı ve nerden nasıl hoşgeldiğimi de anlamış oldum. Daha sonra hemşire benim yanıma gelipde Melek ameliyat esnasında kalbin durdu ve şok ile epey uğraştıktan sonra kalbini çalıştırdık diyince bütün taşlar yerine oturdu...

Bu yaşadıklarıma kimileri rüya desede ben açık ve net bi biçimde söyleyebilirim ki gerçekti... Benim söyleyeceklerim bu kadar :)

Sevgiyle...

geyik 10 u geçkin ameliyat oldum fakat baygın halde rüya falan görmedim. ben ameliyata hazırlanırken gayet soğukkanlıydım (birazda çevremi ailemi düşünerek) ortada ciddi bir durum yokmuş gibi espiriler gülüşmeler muhabbet böyle devam ederdi. ne zaman ailelerin alınmadığı yere gelince içime bir korku düşerdi hele ameliyathaneye girip masaya yattımmı beni tutabilene helal olsun ağlardım hemşirelere bağırır çağırırdım tam bi panik atak yani herşey zaten narkozu yiyene kadar :)

Yaren, yazdıklarını okurken sonunda bunların hepsinin uyku esnasnda gördüğün rüya olduğunu söyleyeceksin sandım, zate korkuyordum iice korktum. oy oy oy. Vaz mı geçsem ameliyattan? En korktuum ameliyat gününden önceki gece, sabah olmuyo o gece hiç. hastaneye gidiş, odaya yatış, yeşil önlüğü giyiş, hemşirenin gelip kan alması... wııııyyy :(

Gerçi ben çok korktuum için anestezi doktoru tüm ameliyatlarımda odadayken cesaret iğnesi denen dormikom mudur nedir (nasıl yazılıyo bilmiyorum) o iğneden yapırıyo, Çok zatıf olduum için midir nedir. Bu iğne yapılınca be odadayken uyuyorum. İşte o iğneyi yaptırtmak bile ürkütüyo. Çünkü artık biliyorum o iğne yapılınca 5 dk sonra uyuyacağım. O an beni öldürecekler gibi hissediyorum. Son 3 ameliyatta o iğneyi bana aşkım yapmıştı o yüzden pek tırsmamıştım, şimdi acaip tırsıyoruuuum...

mumicim :) hiç korkma be yaa :)) süpper bişeydi, duanı et ol ameliyatını aslanlar gibi :)) cesaret iğnesi falan :D nerde bulcaz şimdi aşkını da yaptırcazz :D
3 Kul hu 1 Elham :D 10 cesaret iğnesine bedel kardeşimm :) Sen ameliyat tarihini söyle dua takviyesi yaparım ben sana :wink:

sayisisini unuttugum ameliyatlar gecirdim hepsinde doktorlarima guven duyarak girmistim hep ameliyat masasinda anestesiden once duymadigim icin doktorlarim maskelerini indirerek benimle konustular bende sogukkanlilikla ameliyatin detaylari hakkinda soru sordum doktorlarimda sagolsunlar hep usenmeden cevapladilar bayilma ani benim icin hep ilginc olmustur hep ne yapsamda bayilmayi geciktirsem diye ugrastim ama naskozu yiyince ona kadar sayabiliyordum sonrasinda hicbirsey hatirlamazdim
ayilirken yanima kim yaklasirsa feci korkardim herhalde obur dunyada uyandim diye

Yaren, tam kesin kararımı vermedim, eylül başı gibi görünüyor. Cesaret iğnesini bulmak kolayda, ex aşkımı bulma olasılığı benim amuda kalkma olasılığımla aynı derece de :) Zamanında O'nu bulana 1.000 YTL ödül koymuştum.

Ben zaten topu topu 4 dua biliom.

3 Kul hu 1 Elham (ihihihi) 3+1=4

mrb. bende 3 ameliyat geçirdim :D ameliyatın en zor tarafı narkozu alana kadarki kısım :D sonrası kolay zaten insanı acı değilde ya çıkamassam korkusu mat ediyor :D helede geleceğini düşünmen gereken zihinsel engelli bir çocuğun varsa :cry:

bende bi çok kez ameliyat oldum ameliyatın şekline agırlıgına büyüklügüne ve bölgeselligine göre anestezik ilaçlar çok farklıdır bazısı derin ve tam uyku saglarken bazende bazılarıda hastanın olayları farkındalıgını azaltıp kaslarını gevşetir ve ameliyat anını daha sonra hatırlatmaz verilen hafifi ilaçlarda ruya görülebilir onun dışında bana göre imkansızdır bende ameliyathaneye ayık gitmekden ve orda bekleyip bi çok kablonun takılmasını izlemek psikolojimi bozuyo yatagımda uyuyup yatagımda uyanmak isterdim asıl zor olan ameliyat sonrası o acı ve anesteziyi vucuttun atarken çekilenlerdir

4 kez ameliyat oldum :D oh be kurtuldum derken bide apandisim patladı ettimi size 5 şimdi sırada 6.ameliyatım var inş.bu son olur,,,,e olsun artık bıktım yahuuu :lol: :lol:

")
Yahu bilmem benim kadar ameliyat olan cikar mi aramizda ama..
40 (kırk) kez narkoz aldim,ameliyat oldum 7 yasimdan beri..
Nedenini bilmiyorum her seferinde ama karanlikta oldugumu devaminda da beyaz bir isik gordum. sonra uyandim, gelen isik da gozlerimi acmaya basladigimdan ama henuz beynimin yeterli goruntuyu cozememesinden olusan bir vision oldugunu dusunuyorum.

Cesaret ignesi denilen , duosilin idi yanlis kalmadiysa aklimda, su bobrek tasi agrisi oldugunda verilen, yalniz super bi olay o ignenin etkisi ")

Kotu etkileri var mi bu narkoz fazlaliginin?
Kesinlikle..
a.Agri ve agri kesiciye dayanikligim inanilmaz artti.. - bir de gonul yarasina bi direncimiz artsa.. neyse - Bir keresinde bacagimi kirdigim halde 6 ay okula gitmistim, oturan bilir o zamanlarimi ") [ platin vardi icinde kemik disari cikmadi, zamanla da kaynamis ].
b.normalde maske takiyorlar ya hani suratiniza uyutmak icin,sonra da igne yapiyorlar hani.. O maske pek bir ise yaramiyor bende, son ameliyatimda 1.5 dakika derin derin nefes aldim en sonunda anestezist dayanamadi "bu bizi uyutur, kendi uyumaz, damardan mi girsek" dedi.. Sonra maskeyi cikardilar "bi kerede beni dinleseniz, ugrasmicaz bu kadar.. yahu yapin su igneyi sol kolumdan, siz sag ben selamet ")"..

Ameliyat olmak guzeldir, sonucu guzel olacaksa..

Saygilarimla
Christian

hastanede bi yazı vardı sık sık ameliyat olunki içiniz açılsın temekki bizim içimiz baya temiz aksini söyleyenler iftira atıyo arkadaşlar :D

A|GEYİK KARDEŞİME

Bende 7 kere amelyat oldum her amelyat insanın gözunde bir önceki amelyatan daha önemli gelir ama doğrusu onu duşunmemek diyorum belki dersin A-GEYİK kardeşim düşünme diyorsun eldemi doğru elde değil ama sevdiklerin varmı sırf onları duşun onları mutlu etmek ve ben ayaktayım yıkılmadım gir çık bu kadar basit bak her amelyata anemi göz yaşlarını görunce kendi amelyatımı unuturdum sırf anem daha fazla uzulmesin diye sanki hiç bişi olmamış gibi yapardım işte sende öyle yap ben kadere inanırım eyer kaderde amelyat altında miyadım dolacaksa hiç kurtuluşum yok demeki eyer değilse zaten çıkacam biz özürlüyüz biz mucadeleciyiz pes etmeyiz zorluğa her zaman göğüs gereriz sende aynısın hayatında kimbilir ne zorluklar yendin şimdide aynısını yap gir çık gerisi önemli değil ince ayrıntılar amelyat sonrası göruşmek üzere bana yazmayıda unutma

Geçen hafta bacağımı femurdan kırarak acil olarak ameliyata alındım. Toplamdaki 7. ameliyatımdı, hayatımda ilk kez epudral anestezi altında ameliyat oldum. Genel anesteziden farkı ameliyat esnasında ayık oluyorsunuz. (Sanırım bazen uyutulabiliyor) Sadece belden aşağısı uyuşturuluyor. Korkulacak birşey yokmuş, ameliyat bitiminde hiç ağrı, sızı olmadı, susama isteğide olmadı, belden aşağısının uyuşması 3-4 saat sonra geçiyor, yani genel anesteziye göre daha ağrısız bir operasyon geçirmiş oluyorsunuz. Ameliyat sonrası çok daha rahat geçiyor. Dezavantajı ise zaman geçmek bilmiyor (Benimki 3 saatlik bir operasyondu.) ve bir miktar üşüme oluyor. Hiçbirşey hissetmiyorsunuz ama tüm sesleri duyuyorsunuz.

Narkoz gibisi varmı harika bir duygu... tavsiye ederim hele o bayılma anı yok mu koyunları bile sayma fırsatı bulamıyorsun :)

İki kez farklı bölgelerden ameliyat oldum.O masaya yatıpta serumu yedinmi, saniyeler içinde mışıl mışıl uyuyosun.Ameliyatı hazırlayan hemşire veya doktorlar cok espirili oluyor.Ruya falan görmedimde ayıldıktan sonra antibiyotik aldımmı gece kabus görürüm antibiyotik bana yaramıyor, son kabusumda hemşire odaya geliyor , ateş için derece arıyor fakat ben dereceyi yutmuşum :)

Yorumları okuyunca nerdeyse ameliyat olasım geldi :)

Merhaba,

Bende 20 kere narkoz almışım 2 ay içerisinde Dr mun yalancısıyım.

Rekoru kıramadın dedi hastanede, 27 kez olan varmış benim süre zarfımda:D

Bir ameliyatımda etrafımda beyaz florasan renginde beyaz bir varlık dolaşıyordu.

Çok korkmuştum hala o varlığın ne olduğunu çözemedim.Rüya olduğunu sanmıyorum.!

Melek mi Ruh mu arasındayım.Benim Ruh um olabilir mi?

Bir de 7 gün koma halindeydim.

O zaman zarfında da dünyada duymadığım sesler duydum!

Hayal gücü bilmediği şeyleri üretemez mantığı ile bakarsak...

Bunlar ikinci boyutun kanıtıdır.Benim için demek ki ölüm yok.

ufakkken olduğum 2 ameliyatım hariç 3 ameliyatımdada hiç korkmadım biraz sanırım soğuk kanlıyım normalde deprem olurkende korkmam :)
ameliyat masasında en son hatırladığım doktorumun gülümseyerek espriler yapmasıydı.beni rahatlatmak için.
yatağıma gelirken uyandım 3 ameliyatımdada.bilemiyorum ama hiç duymadım ameliyat sırasında rüya görüldüğünü.
bence korkulacak hiçbişi yok.duanızı edip allah sığının ve kendinizi güvendiğiniz doktorunuzun ellerine bırakın.

yıl 1987 skolyoz ameliyatı olacağım sabah saat 07:30 civarı bekleme odasındayım üstümde bir ince ameliyat elbisesi ve altımda çamaşırım nisan ayı soğuk üşüyorum heyecan içindeyim bir baktım Ameliyat odasından sesler geliyor matkap sesi çakma sesi ve zorlama sesi yani garip sesler tabiki kesme selser geliyor eyvah dedim ben yandım kolay değil sırt boydan boya açılacak ve 9 saatlik süren bir ameliyat ve kalp duruyor ... koridorda beklerken bir baktım bir kız çocuğu bacak arası açık leğen kemiği bacakları bacak arası alçılı evet dedim ben yandım işim bitti aynı testere filmi gibi acı ama gerçek sonuç ne mi oldu tam bir sanat eseri olarak düzeltilmiş çıktım... bir karış acı bile duymadım ki o kızadan daha ağır bir ameliyat oldu... hadi geçmiş olsun...

Ameliyata giderken gülerek gittim buz gibi koridorda ameliyat hanenin önünde sedeyede beklerken asisistan niye köfte gibi yatıyorsun diye takılmıştı.Ameliyattan çıktığımda yakınlarımın sesleri çok uzaktan geliyordu.Ablamın kaloriferin üzerinde ısıttığı çarşafı üzerime serişi sonra abla kurban oluyum kurtar beni dediğim de onun yaşadığı çaresizliği unutmam çok zor.Bir şeyler yaşanıp geçiyor ama izleri hep kalıyor.

Sema;

İçiniz açılsın istiyorsanız ameliyat olun. :)

bizim içimiz temizdir artık yaaa yeter birazda pis kalsın ben o pisliğe razıyım :)
drlarla kanka olduk artık yeter ben bütün drlara küsüp birdaha hiiçç görüşmemek istiyom gariiii :))))))

A_Geyik ;
3 ameliyat ile 8 yerden operasyon ve toplam 68 dikişim var :) Malesef rekor bende değil.
Ameliyat anını öyle ballandırarak anlatmışlar ki , özendim ve eski günleri özledim dermişim :eek:

Üst Alt