Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ameliyat olup engelli hali geçerse emekli olamaz mı?

berkemeteatasoy

Yasaklı Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
kişinin sürekli olan bedensel engeli var 40 yıldır emekliliğine 2 yıl kala ameliyat olup sağlam olursa.vergi indirimi var hep engelli kadrosunda çalışmış kişinin emekliliği sağlam olduktan sonra iptal edilirmi..çünkü tekrar rapor alırsa yüzdelik dilime giremeyecek.

Ne rahatsızlığı var?

Örneğin kalp ameliyatı olduğunda yine engelli raporu alabilir
Akciğer vs ameliyatı olsa yine % 40 oranında rapor alabilir.

bedensel engelli ameliyatla tamamıyla düzelirse kişinin var olan hakları ne olur.Askere alırlar mı örneğin

berkemeteatasoy

EMeklilikte kontrol muayenesi istenmemişse emekliliğin iptali beklenmez.

Kaldı ki, öyle ameliyatla ortadan kaldırılacak ve hiç bir kısıtlılık bırakmayacak ameliyat da nesiymiş?

ankiloz dondurulmuş bacak yıllar önce öyle yapılmış şimdi o işlem iptal edilince sağlam oluyorsun ama raporda sürekli diyor,eger tekrardan yeni rapor istenirse sağlam çıkacak ama eski rapor sürekli engelli.Bülent bey sizi fuar merkezinde gördüm bacağım sizin gibi dik:)

berkemeteatasoy

Anladım. Bu durumda oraya bi protez takılır. O da oranın düşmesine neden olur... Olası bir kontrolde fark edilirse emeklilik sonlandırılır...

Benim gibisi yoktur. Ben komple, kalça-diz kilitlenmişim :)

Kazanılmış haklar geriye dönük olarak iptal edilmez diye biliyoruz

saysaffet

Emekliliğe temel olan sakatlık ortadan kalkarsa emekliliğin de iptali olasılığı vardır. Kurum kontrol muayenesi ile bunu tespit ederse, emeklilik de iptal edilir.

İyileşme imkanı olsada emeklilik onların olsa. Çalışma gücüm olsun hep çalışayım

Üst Alt