Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ameliyat sonrası anal inkontinans ve idrar inkontinanı oldu. Emekli olabilir miyim?

Black-eight

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

2013 mart ayında spina bifida teşhisi ile ameliyat oldum. Ameliyat öncesinde olmayan bazı rahatsızlıklarım ortaya çıktı.
Ameliyattan sonra sonda kullanmaya başladım, makat etrafını ve sol kalçamın arka tarafını hissetmiyorum büyük abdestimi de tutamıyorum.
Üzerinede geçen yıl ülseratif kolit teşhisi kondu ikisi bir arada berbat bir hal alıyor. Asosyal biri oldum toplumdan kaçıyorum, mecburiyetten
Şuan çalışıyorum fakat haftanın 1 yada 2 günü rapor alıyorum daha ne kadar çalıştırırlar bilmem ama fazla tutmayacakları belli.

Maluliyet için başvuruda bulundum sgk dan sevk bekliyorum. Sizce maluliyet için hak kazanır mıyım?

Black-eight

Durumunuz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek işgücü kaybı şartına uygun. Eğer en az 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün prim de tamamsa, malulen emekliliğiniz onaylanacaktır

İlginiz için teşekkür ederim.

Bu hafta sevk evraklarımla birlikte Manisa Celal Bayar üniversitesi hastahanesine başvuruda bulundum. İşlemler gittiğinde detaylı olarak sizinle de paylaşacağım.
2100 gün ve 16 yıllık sgk'lıyım bu şartlarda maluliyette hak ediyorum öyleyse.
Benim gibi olupta yakın Zaman'da Maluliyet Hakkı alanlara ne kadar maaş bağlanıyor acaba bunun hesaplaması neye göre yapılıyor.

Black-eight

Hastaneye gittiğinizde anal inkontinans VEYA idrar inkontinanı için mutlaka bir test yaptırın. Test sonucuna dayanmayan bir rapor Ankara'dan geri döner. Hatta, yakın zamanda yapılmış testler varsa, hastaneye giderken onları yanınızda götürün.

Maaş konusunu tahmin etmek mümkün değil. Ödenen primlerin düzeyi, hangi yıllarda yatırılmış olduğu vs. etkilidir. Ama şunu bilin, geçen her gün emekli maaşları düşmeye devam ediyor...

Üst Alt