Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ameliyat sonrası istirahat raporu alınca işten çıkarılma korkusu yaşıyorum!?

Zafer0841

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Benim %46 engelli raporum mevcut sürekli. Özel sektörde engelli kadrosunda çalışıyorum , Aralık ayında dizimden ameliyat oldum ve yaklaşık 3 aydır raporluyum. İş yerinde de 1.5 yıldır çalışmaktayım. Rapor aldığım için işten çıkarılma korkusu var. Geceleri uyuyamıyorum ve dizimdeki sorunlar şişlikler halen daha gitmedi. Perşembe günü 20-02-2020’de kontrol var . Ne olur sizce , yardım edin lütfen 🙏

geçmiş olsun ameliyat tabiki önemli rapor gerektirir bence telefonla bir sorun sorun olurmu işim için diye sorun ALLAH şifa versin erken emeklilik hakkınız var ileride

Gelince konuşulur diyorlar. Erken emeklilik hakkı nasıl yani

ben devlet memuruyum memur olduktan sonra yüzde 40 rapor aldım erken emeklilik hakkım var sizinde var burda belirli seneyi ve sigorta gününü tamamlamanız lazım bülent beye sorabilirsiniz

istirahat süresinin;

– İşyerindeki kıdemi 6 aydan az olan işçi için 8 haftayı,

– İşyerindeki kıdemi 6 aydan 1.5 (birbuçuk) yıla kadar olan işçi için 10 haftayı,

– İşyerindeki kıdemi 1.5 (birbuçuk) yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için 12 haftayı,

– İşyerindeki kıdemi 3 yıldan fazla sürmüş olan işçi için 14 haftayı,

aşması halinde işverenin iş sözleşmesini feshetme yani işçiyi işten çıkarma hakkı doğar.

Hangi görevi yerine getirdiğinize bağlı olarak, işiniz masabaşıysa işe ne kadar erken dönerseniz o kadar iyi olur sizin için.

Bu yüzden işten çıkarılma söz konusu olmaz.Olursa da haklarınız mutlaka arayınız.

Zafer0841...kanunda bunun bir süre kısıtlaması var ama siz raporlarınız kullandığınız ilaçlar ameliyat olduğunuza dair evraklar ile mahkemeye başvurduğunuzda ne olursa olsun haklısınız,sonuçta bir sabah kalkıp bu sabah ben nasıl hasta olsam da işe gitmesem demez kimse!
hastalığınız 6 veya 9 ay süreğenlik gösterir bunu da bir oranla kanıtlarsanız yukarıda dendiği gibi erken emeklilik söz konusudur evet,tabii ki prim yıl vb kriterler sağlanmış ise...geçmiş olsun kolay gelsin.

Üst Alt