Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ameliyatımı yapan doktora suç duyurusunda bulundum. Sonuç ne olur sizce?

Konular
4
Reaksiyonlar
2
2014 yılında ayak taban kemiğimdeki ağrılardan ötürü memleketimde sonuç alamayınca muayene olmak için memleketimden otobüse binip İstanbula iyi bir hekime gittim. Çok popüler bir hastane de görev yapıyordu doktor. Muayene ettikten sonra ameliyat olmam gerektiğini, kemiğin traşlanması gerektiğini söyledi. İstenilen ücret fazla olduğu için kabul etmedim değerli büyüklerim. Peki ya sonra?
Sonra bu doktor bana eğer o kadar paran yoksa tanıdık bir hastane var. Senin ameliyatı orada ucuza yaparım dedi. Beni taksiye bindirdi o hastaneye yolladı, yatışım yapıldı ameliyat oldum.
Askerlik zamanı geldi yani ameliyat sonrası 6 ay geçti ama iyileşmemiştim. Hala ağrılarım vardı. Askeriyeye vermek için ekipriz raporu istediğim de ameliyatı yapan doktor alanında farklı bir doktorun adı ve imzası vardı!! Tabi şok oldum, bişey anlayamadım o an. Bana bununla ilgili bilgi verilmemişti. Doktor ise bana orada öyle yazıyor ama ameliyata ben girdim diyerek geçiştirdi.

Aradan yıllar geçti ama ben soruna çözüm bulamadım. Farklı doktorlara gittim. Bir profe muayene oldum sonra. Bu prof bana sana yanlış ameliyat yapılmış dedi. Sonra da yanlış ameliyat tekniği kullanılmış diye lafı çevirdi. Tabi ben ameliyat eden Doktora sürekli ulaştım ama hep beni oyaladı. Tabanlık kullan dedi, ağrı kesici iç dedi vesaire. Bir dönem artık yoruldum ve bıraktım doktora ulaşmayı. Aradan yıllar geçti ve 4 ay önce bu doktoru arayıp ayağıma yıllardır çözüm bulamadığımı, o dönem ameliyat etmeden önce neden yalan söyleyip kesin iyileşeceksin dediğini sordum ve ona şikayet talebinde bulunacağımı belirttim. Sağlık bakanlığına şikayet edeceğim dedim.
Ben böyle dedikten sonra bu doktor beni aradı yeniden. İstanbula gel, ameliyat edeyim yeniden, uçak bilet masraflarını da ben ödeyeceğim, ameliyatıda ücretsiz yapacağım dedi. Ve akabinde yeniden ameliyat oldum 3 ay önce. Sonuç ne? Sonuç hala aynı, değişen bir şey yok.

Avukata gidip vekaletname verdim. Dava açacağız, sonuç alacağımıza inanıyorum dedi. Yasal olarak benim tazminat davası sonucu olumlu sonuç almam mümkün mü? Beni ilerleyen süreçte neler bekliyor? Yardımcı olursanız çok memnun olurum abilerim ablalarım.

(Yaşadığım ilin en iyi avukatına başvurdum)

dava açman süreci cok uzun sürer bende iş kazası gecirdim sol el parmaklardan yaralandım gitigim hastane şirketin kendi özel hastanesi doktor yeterli bilgi sahibi degildi beni ameliyata aldılar ameliyat bitşkten sonra servise alındım parmaklarımda morarmalar olmuştu doktoro sordum morarma var oda birikmiş kan olduğunu söyledi 2 sonr tekrar kontorle gel taburcu oldum morarmalar artmıştı 2 gün sonra tekrar kontorole gidince doktor parmaklarıma bakınca sigara içip içmediğimi sordu bende ameliyar süreci boyunca içmediğiğmi söyledim oda geçmişte içtigin sigaradan dolayı parmaklarında kangren olmuş sol el orta parmagın kesiilmesi lazım şok oldum nasıl geçmişte içtigim sigaradan olur diye sinirlendim başka hastaneye gittim doktorlara göründüm onlar öyle bir şeyin mümkünatı olmadıgını söyelediler ameliyatı yapan doktor damarları yapamadıgıi kan dolaşımı olmadıgı için elinin kangren oldugunu söylediler kendi avukatımla konuştum savacılıga suç duyrusunda bulunacagız suç duyrusunda bulundum savcılık dosyamı Adli tıp kurumuna gönderdi 2017 suç duyrusunda bulundum 2020 cevap geldi Adli tıp doktorun hatası olmadıgını söyledi bende itiraz ettim süreç devam ediyor şu anda sol el parmaklardan sakatım yani diyecegim dava acarsan süreç uzun sürer mahkeme dosyanı adli tıpa gönderir benim dosyama 3 yılda baktılar şu anda corona süreci oldugu için saglık hizmetleri durmuş

dava açmadan önce bence doktor hakında savcılıktan suç duyrusunda bulun Dosyanı savcılık Adli tıp kurumuna gönderir gelen cevaba göre dava açarsın direk dava açarsan dava masrafları cıkar zaten dava acarsan hakimde dosyanı Adi tıp kurumuna gönderir

Bu konularda çok bilgi sahibi olmadığım için hep sonuç alamayacağımı düşünüp dava açmadım. Ani bir kararla soluğu iyi, başarılı bir avukat da aldım. Herşeyi ona anlattım, sohbet eder gibi uzun uzun konuştuk. Daha sonra vekaletname istedi noterden. Kendisine vekaletname verdim. Bu tarz davaların uzun sürdüğünü, genel anlamda olumlu sonuç alınmadığını söyledi. Fakat son olarak bana canını sıkma, moralini bozma, davamızı açacağız, mücadelemizi vereceğiz, kazanacağımızdan umutluyum dedi. Ek olarak en hızlı şekilde sonuçlanması için ben elimden geleni yapacağım dedi. Ben vekaletnameyi kendisine verdikten sonra ofisten ayrıldım hocam Furkan7700

İnşallah güzel neticeler alırız. Sağlıktan daha önemli bir şey yok. Ameliyat oluyorsak sağlığımıza kavuşmak için oluyoruz. Ameliyat masasına daha kötü bir duruma gelmek için yatmıyoruz hiç birimiz. Umarım güzel sonuçlar elde ederiz. Tek temennim bu.

Peki uzlaşmaya gitme durumu olmadı mı şikayetiniz doktora ulaştıktan sonra hocam? Furkan7700

Şikayet etmeden önce Arabulcuya baş vuru yaptım hastane yönetimi Arabulucuyu kabul etmedi bende şikayet baş vurusu yaptım bakalım süreç ne olucak herşeyin hayırlısı Allah Gönlümüzde gecene Hakımızda Hayırlı eylesin Hakımızda hayırlı olana gönlümüze razı eylesin

Doktor tarafından kandırıldım! Sizce açtığım dava olumlu sonuçlanır mı?

6 sene önce özel bir hastanede bir ortopedi doktoruna muayene olmuştum. Ayağımda nasır vardı, basamaz hale gelmiştim. Her iki ayakta da vardı. Tarak kemiklerinden kaynaklı, o kemikleri traşlarsam baskı kalkar demişti ve bana çekiç parmak isimli ameliyat yapmıştı. Ameliyat sonrası düzelme olmadı, nasırlar tekrar oluştu. Ve ameliyat sonrası ayak 2. parmaklarımda şekil bozukluğu oldu, parmaklar havada kaldı, tam oturmadı izasına.

Yıllarca bu doktor oyaladı beni. Bir süre sonra pes ettim derken 8 ay önce yeniden aradım bu adamı. Zamanında ameliyat ettin, dünya kadar maddi masrafım oldu, düzelmedim dedim. Beni muayenesine çağırdı yeniden ameliyat kararı aldı. Ameliyatı ücretsiz yaptı. İkinci ameliyatı oldum ve yine aynı oldu, ağrılar devam etti.

Sonra doktor bana gelip dedi ki. Ayağında ki temel sorun düz taban olman. Düz taban olduğun için bu sorun var ayağında. Bende neden o zaman o kadar ameliyat ettiniz dedim. Madem öyle düz taban ameliyatı yapsaydınız dedim.
Düz taban ameliyatı kesin sonuç vermeyebilir ondan yapmadım dedi bu defada.
Bende bir avukata danışıp olayı anlattım ve maddi manevi tazminat davası açtık.
Dava olumlu sonuçlanır mı değerli büyüklerim? Daha önce bu konuyu 1 sitede daha sormuştum yanıt gelmemişti. Lütfen okuyanların ilgilenmesini rica ediyorum. Allah razı olsun şimdiden.

VicdanEngelliOlmasın

doktorlara çok ta yüklenmeyin gerçekten malpraktis mi yoksa komplikasyon mu iyi irdeleyin. sizin ameliyatınız da belki gerçekten de yetersiz gördü öyle daha iyi sonuç alacağını düşünmüş olabilir. gerçekten ama malpraktis se açın derim.

hayatınızı riske atacak uygulamaları yapabilir bu da ayrı bir konu bence (örneğin kansersiniz ama beyin ameliyatı olursanız da felç kalma ihtimali var gibi) ama ihmal ve kendisinden kaynaklanan bir hata affedilmeyebilir.

Sorun doktorun tam iyi incelemeden yaptigi bir hata.Zaten ozel hastaneler para almak icin cok kucuk bir operasyonu bile buyuk bir cerrahi mudahale diye soylerler.Maksat daha fazla almaktir.Dava acmakla cok dogru yapmissiniz ama elinizde hastane raporlari ve ameliyat raporlari olmali. Bunlar size yapilan yanlis tedaviyi ispatlamak icin gerekli.Bunlar yoksa hemen bunlari temin edin.Ayrica tuttugunuz avukat alaninda iyi bir kariyere sahip olmali ki dava sizin lehinize sonuclansin.muhakkak iyi bir sonuc elde edersiniz.Maddi ve manevi hakkinizin pesini birakmayin.

Üst Alt