Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ameliyatla kısmen düzelen sol ayağım sebebiyle ÖTV'den muaf olur muyum?

tiamo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar adım emrah 26 yasındayım ıstanbul avrupa yakasında oturuyorum. dogustan sol ayagımım sakat dı amelıyat ıle duzeltıldı askerlık gorevınden muafım bu yuzden acaba otomobıl alırken otv ındırımınden faydalanabılırmıyım manuel vıtes arac kullanamıyorum ayagımı bılegımden saglam olan gıbı kıramıyorum % ye vurursak % 40 ında altında cıkar buyuk ıhtımal az on gelır ıdaresı baskanlıgını aradım faydalanma sansınız var dedıler .

bunun ıcın ne yapmam gerekıyor benım ehlıyet aldıgım donem ehlıyet ı fazla onemsemıyolardı normal ehlıyetım var dıreksıyon sıınavını gectım nasıl gectıgımı bnde bılemıyorum.yanı gecırdıler dıyelım. yardımlarınızı beklıyorum ne yapmam gerekıyor hangı hastaneye gıtmelıyım nelere dıkkat etmelıyım yardımlarınız ıcın cok tesekkr ederım sımdıden . he bırde su anda hem bel hem boyun fıtıgım bırde mıdemde ulser reflu var bunlarda bı etkı edermı. acaba

tiamo

önce sürücü belgesi için rapor vermeye yetkili bir hastaneye (ki bu özel hastane de olabilir) gidip uzman hekime görüneceksin. O seni il sağlık komisyonuna sevk edecek. Orada manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacağına dair kısıtlama kodları içeren kodlar eklenecek ve rapora son şekli verilecek. O raporu emniyet'e götürüp sürücü belgeni yenileyeceksin.

Sonra Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip üzerimde oran bulunan ve "özel donanımlı araç kullanmalıdır" diye ibare olan engelli sağlı kurulu raporu alacaksın (oranın kaç olduğu hiç önemli değil)

Sonra ehliyet ve raporunla bayiye gidip araç alabilirsin. Araç alımında ötv-mtv'den muaf olacaksın.

Üst Alt