Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Amfizem nedeniyle evde bakım aylığı alabilir miyim?

Konular
91
Reaksiyonlar
0
Merhabalar aranıza yeni katıldım.

ben akciğer hastasıyım. bakım parası için akdeniz üniversitesine baş vurdum. raporumdaki tanıyı aynen yazıyorum.

Solunum Sistemi:KOAH/AMFİZEM tanısı ile izleniyor. Nefes darlığı var,1 kat merdiven çıkabiliyor,düz yolda 50 metre yürüdükten sonra nefes darlığı olup dinlenmek orunda kalıyormuş.
20,11,2014'te radyoloji bölümünde elde olunan TORAKS BT raporunda her iki akciğerde yaygın sentrilobüler paraseptal amfizem vardır.Ayrıca yer yer apikal bölgelerde daha fazla olan büllöz amfizem vardır.sağda plevra komşuluğunda en büyüğü yaklaşık 10x5 mm boyutlarında bir kaç nodül vardır.
Fizik muayenede Bazelerde solunum sesleri azalmış.SFT de FEV1:0,90 L(%23) FVC:1,08L(%22)FEV1/FVC:%79 OLARAK SAPTANDI.
KOAH ve Büllöz amfizeme bağlı ağır maluliyet saptandı.

ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORUNUN SONUCU:
Teşhis/Teşhisler:Kronik Obstrüktif akciğer hastalığı(J44.9), Ağır Büllöz Amfizem,Kişinin özür oranı:%80-(SEKSEN)
.Ağır Özürlü...HAYIR..
Raporun Geçerlilik Süresi:-SÜREKLİ...........

Bu rapora göre ben bakım parasına baş vuramıyorum.sizce tanı ya göre rapor doğrumu.bana ne tavsiye edersiniz

Koma_çiya

ağır özürlü raporu evde bakım aylıgına başvurmak için istiyorsunuz anlaşılan.
raporunuzda agır özürlü ibaresinin de olması yetmez. bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunmanız şarttır. bakıma muhtaçlık kriterlerini inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

raporunuzda agır özürlü ibaresi olmadıgından zaten başvurunuz alınmaz. diyelim ki agır özürlü rapor aldınız bakıma muhtaç bulunmadıgınızdan dolayı aylık baglanmaz size.

Üst Alt