Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anadolu Üniversitesi iletişim tasarım mezunuyum. EKPSS'de şansım ne olur?

uzungöl

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Sağlıklı günler herkese;Allah nasip ederse ekpss ye girmeyi düşünüyorum. Bu konuda hiç bilgim yok.. Anadolu üniversitesi iletişim tasarım mezunuyum. Kendi bolumum üzerine memur olabiliyor muyum? Lisans mezunları avantajli oluyor diyorlar bu ne kadar doğru ne derece şansım var bilmiyorum. Bide sadece eskisehir olsun istiyorum. Bilgisi olan varsa bana bilgi verebilir mi acaba?? Şimdiden teşekkürler

Merhaba. Kılavuzda alanınız ile alım olur ise alanınızdan tercih yapabiliyorsunuz. Alanınızdan tercih yapmak her zaman daha avantajlıdır. Ama üzülerek söyleyeyim 2012 ve 2013 atamalarında sizin bölümünüz ile ilgili hiçbir kadroya rastlamadım. Alanınızdan kadro açılmaz ise de 4001 yani lisans mezunu olmanın yeterli olduğu kadrolara tercih yapabiliyorsunuz. Bu da avantajlıdır. Çünkü bu sınava lisans mezunu oldukça az (diğer öğrenim düzeylerine göre) kişi giriyor.

Anlıyorum çok teşekkür ederim kendi alanında çalışmayı çok istiyorum ama nasip dediginiz gibi... Memur olmak hiç aklımda olan birşey değildi kaza olunca hem sınav çalışmak için çok zamanım oldu hemde lisans mezunu olarak avantajim çok oldu. Gerçi herşey nasip kismet her serde bir hayır vardır diyoruz yaşamaya devam ediyoruz. Kazanin benden aldıklarının yanında bu avantaj ne kadar avantajsa tabi...buna da şükür..

uzungöl;

Doğru söylüyorsunuz. Biz kapılar kapandı sandıkça cebimizde yeni anahtarlar olduğunu fark ediyoruz. İnsanız işte. Bir de şu da var. Mesela normal bir memur olarak atandıktan sonra, atandığınız kurumda sizin mezun olduğunuz bölüm ile ilgili kontenjan olabilir. Bu kontenjana da görevde yükselme sınavı ile geçebilirsiniz. Yani diyeceğim o ki bölümünüz ile ilgili umudunuzu kaybetmeyin.

Haklısınız umut bizim tek tutanagimiz.. Bide ben tek şehir tercih edeceğim şansım azalır mi? Eşimin görev yeri eskisehir ve ailemizde burada her açıdan başka secenegim yok...

Puanınız yüksek ise bu size dezavantaj yaratmaz. Bir de lisans olmanın avantajı var tabii ki de. 80 ve üzeri ile ilk atamalarda, 75 ve üzeri ise de ikinci atamalarda atanırsınız diye tahmin ediyorum. Tabii ki bu dediklerim geçen sınavın analizlerine göre.

Çok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için hakkımızda hayirlisi olsun..

Üst Alt