Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anal EMG Nedir?

kantutar42

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaslar utanıyoruz ama Anal sfinkter EMG'si hakkında bilgisi olan var mı, ne tür bir sonuç alınıyor?

tıpta ayıp olmaz kardeş hepimiz insanız sonuçta hepimizin başına gelebilir bilgilenmekte fayda var....

Büyük tuvaleti yapmayı sağlayan sinirlerin/kasların çalışıp çalışmadığını kontrol eden bir yöntem denebilir kısaca.

berbat bir durum desene oturanboga abi gıcık eder adamı bu kontrol

Katlanacaksın dua et doktorun erkek olsun, bayan olması daha cok sıkıntı veriyor.Hastalık bu doktorlarda bayılmıyodur bu teste herşey insanlık için hipokrat yemini.

Kolonoskopi var kiiiiii,o daha zor bi durum..bu yine basit gibi duruyor ..dediğiniz gibi tıpta utanma olmaz,çünkü onlardan başka çaresi yoktur insanın..Allahtan gelecek sağlığın vesileleri olarak gelde utan onlardan :)

sıkıntı yapma bende kolonoskopi yaptırdım bu ondan daha kolay bir şey 5 dk lık bir işlem ürodinami yaptırdıysan bilirsin buda onun gibi bir şey burdada makatın çalışma kapasitesini ölçüyorlar

valla idonsente kardasım ftr de 3 ay yattım adını hatırlamıyorum bir dogum sandalyesine oturttular beni doktora dedim napacaz hocam flim mi çekicez dedim dedim doktor gülmekten yıkıldı bu sözüme ama urodamimi bilmiyorum adını utancımdan yerin dibine giresim geldi

geçmiş olsun kardeşim ben ayak kaslarına emg yapıldı ayak bilegimden kalın baldırıma kadar sırayla ince bi igne ile giriyor kötü yanı igne içindeyken ayaklarımdayken kas ölçimi yapıyorya yittir diyor çektir diyor o anda agrıyor az acı oluyor,bide kollarıma kopmle kaslara baktı baş parmak altı kaba ete girerken hatır hatır ediyor ozaman çok agrıdı,yani sende bişe olmaz die tahmin ediyorum az agrı olur normal.

kantutar42;

doğrudur işde o ürodinami sondayla girip idrarını yapmaya çalış diyorlar mesane kapasitesini ölçüyorlar buda aynı işte yine sondayla girip ölçecekler sıkıntıya gerek yok hastalık bu sağlam adamında başına geliyor ben alıştım valla

idosente <

kardasım allah razı olsun allah bizi bu dertlerden kurtarır bir gün inşallah da ayaga kalkmayı nasip eylesin cümlemize tamam o dedigin urodami ye girdim biraz acı verdi ama daha çok insanız nede olsa utandık

Üst Alt