Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anayasa mahkemesi yargı ücreti istiyor

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
​evet benim bi anayasa mahkemesine müracatım vardı fakirlik belgesini verdim ama yargı giderleri benden isteniyo o isimleri deşifre etmiyom ama bunlar beni multi milyoner zannetti heralde
biggrin.gif
daha önceden olan başka bi müracatımda yargı ücreti istenmemişti şimdi ne yapmam gerekir bedavadan 250 tl anayasa ücreti ödemeyelim parayı sokakta bulmuyoz ki anayasa proföserine verelim
biggrin.gif

[FONT=Roboto]işte kararın bi örneğinin resimlerini ekliyom konuya yardımcı olması bakımından [/FONT]

wol_error.gif
Büyütmek için tıklayınız, esas boyutları 1093x1943.
4aqQBL.jpg

9KAHBK.jpg

Bende vermiştim banada kabul edilemezlik geldi ama benden yaklaşık 600 küsur civarında e devlette gelir idaresi başkanlığında borç olduğunu gördüm. Gidip benim ne borcum olabilir diye sorduğumda mahkeme borcu olduğu söylendi. Ödedim yani çıktıysa yapacak bir şey yok dedim.

TahaAY

sana niye 600 küsür boç çıktı 250 tl değilmiydi onun ücreti ayrıca durumu bimerden yazdım bakalım ne cevap gelecek olumsuz olursa pamuk eller cebe dicez artık d

Temyiz ve yargıtay karar başvuruları olduğu için , başvuru yapan kişiden harç alınması gerekir . Bu normal bir hukuki gider uygulamasıdır , ödenmesi gerekir . Başvuran kişilerden dava bedeli alınır .

işte o harcı vermemek için adli yardım talepli açtık anayasa mahkemesine para yok işte veremiyoz ascaklarmı nerde bu devlet zenginden almıyo engellidenmi alıcak öylemi olacak yani

Öde bittin bari, borç ikiye katlanmadan.
Engelli maaşın var mıydı oradan keserler

basari Bazen kamu alacaklarına af çıkıyor ve siliniyor . Asacak kesecek halleri yok , bekler köşede ödenmesi için :)

-DORLİON- Gelir idaresinden tahsil ediyorlar borç katlanarak hacze dönmez mi?
basari Posta ile tebligat geldi bende e devletten baktığımda 600 küsürdü. ödediğime dair evrakta evde bir yerde neden öyle çıktığını sorgulayacak bir yer varsa sorgulayalım.

TahaAY

arkadaşın birinin dediği gibi engelli maaşımdan keserler belki itiraz ettim bimerden ama bi borç çıkarsada ödemeye çalışçam nerden sorgulancağını bilmiom gelirler idaresi falan var bimerden bende bakıcam başka yer bilmiyom

basari e devlet web sitesinden sorguluyorsun. Gelir idaresinin web sitesinden tc ile sorgulanıyormu bilmiyorum.

bundan 3 ay önce muhasebeci aradı,sana icra geldi dedi tabi ben o an aptallaştım,çünkü ödemelerin düzgün icralık durumum yok,neyse araştırmam sonucu maliye oldugunu ögrendim.gittim maliyeye bilgi vermek istemediler,neyse yetkili birini devreye soktum,beni bir ögrenci arkadaş bursu için kefil yazmış,altınada imzamı atmış,kızı hiç tanımıyorum,50 tl burs almış ödememiş borc olmuş 8 senede 305 tl,

neyse maliye sözde bana ulaşamamış,8 sene beklemiş:D ben birde resmi dairede çalışıyorum,ankarada girip çıkmadıgım maliye binası,resmi dairede kalmamış,ama ne hikmetse maliye bana ulaşamamış,neyse itiraz edecem imza benim degil diye ama borcu ödemem lazımmış. ödedik borcu kuzu kuzu:D itiraz sürecine baktım bir sürü iş,mahkemeye gidecem,dava açacam falan filan,sonra dedim sadakam olsun ben bu işten vazgeçiyorum,305 tl için bu kadar zahmete degmez dedim.demek istedigim devlete borcun varsa yandın,ya ödeyecen yada ödeyecen yoksa ölene kadar peşini bırakmaz..;)

Üst Alt