Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anayasa Mahkemesi'nde davamız red oldu. Bilgi almak için AYM'de tanıdığınız var mı?

ajan99

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Aymde tanıdığı olan varmı varsa bana özelden ulaşabilir mi? Babam felçli onun bireysel başvurusu var. Red olmuş dedi aymden memur komisyonlar önünde incelemede yazıyor edevlette bu nasıl iş esas numarası alan bir başvuru nasıl red olunur anlamadık. 1,5 sene oldu davada.

ajan99

Sisteme giriş zaman alabilir. Başvurunuz esastan mı usülden mi red olmuş? Bir bilginiz var mı?

@hozgul

Valla orasını bilmiyorum. usülden olsa esas numarası almazdı. esastan olsa 1,5 yılda karar çıkar mı ilginç ordaki memur öyle demiş acaba komisyon mu ret etti. ve neyi red etti esas numarası almış bir dosya esastan incelenmeden red edilebiliyormu

zaten dava 2009 dan beri sürüyor babam yanlış ameliyat sonucu felç oldu

ajan99

Tüm dosyalar esas ve karar sayı numarası alır. usülden de bozulsa esastan olsa bu böyledir. Gerekçeli karar yazımından sonra resmi gazetede yayımlanır karar elinize ulaşır.

hozgul

peki gerekçeli karar ne zaman yayımlanır ret edilmiş bir dosyayı çok beklemek istemeyiz belki aihme başvururuz red edilmiş 2 sene karar yazılmazsa

ajan99

Çok süreceğini sanmıyorum. Fakat bu durum sizin AİHM başvuru süresini etkilemez. Zira süre gerekçeli kararın tebliği ile başlar.

hozgul

bi 38,5 bin tl manevi tazminat kazandık felçli kalması yanına kar kaldı babamın

AYM yargılamanın yenilenmesi yönünde karar verirse tazminat hesabı nasıl yapılır?

Babam 20.05.2008 tarihinde yanlış ameliyat sonucu felç oldu. Manevi tazminatı kazandık. Danıştayda kazandık. Manevi tazminat yönünden kesinleşti. Maddi tazminat yönünden ve 1 milyon tl talep ile anayasa mahkemesine bireysel başvuruda bulunduk. Aym yargılamanın yenilenmesi yönünde karar verirse ve maddi tazminatıda kazanırsak nasıl hesaplanıyor. 125 bin tl maddi tazminat istemiştik. Babamın %92 raporu var ve olay tarihinde 53 yaşındaydı ve emekliydi.

Anayasa mahkemesinden emsal karar bizide etkiler mi?

https://www.anayasa.gov.tr/tr/haber...evi-varligini-koruma-hakkinin-ihlal-edilmesi/

Bizimde dosya anayasa mahkemesinde ve bizden önce bizimle aynı konuyu içeren bir emsal karar çıktı bizimde ameliyat öncesi ve sonrası raporları hastane kaybetti aynı konu bizde kazanırmıyız sizce. babam yanlış ameliyat sonucu %92 engelli oldu. Bu karar bizide etkiler mi?

Anayasa mahkemesi sonuçlanmıyor nasıl öğrenebiliriz?

3.5 yıldır komisyonlar önünde incelemede yazıyor yardım edecek yok mu nasıl öğrenebiliriz ne işlem gördüğünü ?

Eğer avukatınız varsa verilen kararlar avukatınızın elektronik adresine anında gönderilir. Yoksa bile adresinize çok geçmeden tebliğ edilir. Uyap'tan baktığınızda "komisyonlarda incelemede" yazıyorsa henüz karar verilmemiş demektir.

Üst Alt