Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ani işitme kaybı sonrası düzelme olur mu?

mkasilan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
Benim sol kulakta ani işitme kaybı oldu ilk gün test yaptılar kayıp 120+ db çok ileri snik gözüküyordu.

Kulağıma kortizon iğne yapıldı.Prednol hap almaya başladım ve bitmek üzere şu an 15. gün. Mr kan tahlilleri felan hepsi temiz gözüküyor.
Dün yine test yapıldı kayıp 112db gözüküyor.

3 tane doktor gezdim hepsi umutsuz bakıyor.Düzelmesi mucize gibi bişeyler söylüyorlar.

Hiperbarik oksijen tedavisine de başladım. 10 gün oldu bi gelişme olmadı.İnanılmaz bi çınlamayla başbaşayım 15 gündür.

Düzelme ihtimalinin olmadığına ufaktan alışıyor gibiyim.

Nasıl bir yol izlemeliyim.Yardımcı olabilecek veya aynı durum başından geçen arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Ben 5 yaşından beri bu baş ağrıtan çınlama ile başbaşayım.. Artık alışıyor insan bir süre sonra.. Bunun tedavisi yok gibi

Şuanlık bir tedavisi yok hocam fakat birden bir ani işitme kaybının 120 db gibi çok büyük bir hasar bırakacağını açıkcası düşünmüyorum. Mutlaka bir sebebi olmalı, ani işitme kaybı sonrası doktorlardan aldığım bilgiye göre 48 saat içinde tedavi edilirse hasar ya ortadan kalkıyor ya da minimum seviye ye iniyordu ama sendeki kayıp 120 db. 120 db çok büyük bir rakam.

Bir de Allah korusun kalıcı olur ise tek kulak duymak sıkıntı yaratacaktır ki bende yaklaşık 12 - 13 senedir böyle yaşıyorum, birebir konusmalarda veya arka planda gürültü olmayan yerlerde bir sıkıntı çekmiyosun ama atıyorum kayıp olan kulagınıza bir arkadaşınız fln fısıldadıgı zaman anlamıyorsunuz açıkcası ben hep anlamış gibi yapar kimseye söylemezdim, bir de arkaplanda gürültü var ise duymayan kulagınız tarafından gelen sesleri anlamassınız.

Bir de bu hastalık size bazı alışkanlıklar oluşturacaktır, mesela yolda giderken yanınızda birisi var ise hep kayıp olmayan kulagınız arkadaşınıza bakacak şekilde yolda yürürsünüz, otobüs ve arabada da kaybınız hangi kulakta ise ona göre oturursunuz. Umarım düzelir.

söylediğiniz şeyleri 15 gündür harfiyen yaşıyorum malesef tedavide bi ilerleme sağlayamıyoruz.Aynı gün tedaviye başladık fakat sonuç olumsuz gibi gözüküyor.

mkasilan

Sizin adınıza çok üzüldüm ve sizin bu anlattığınız olay sonrasında beni bir korku aldı diyebilirim çünkü benim de bir kulagımda 100 db gibi bir kayıp var diğer kulagım ise sağıklı.

Bende Allah korusun bir ani işitme kaybı yaşarsam diye korkmaya başladım. Çünkü ani işitme kaybı 120 db gibi büyük bir hasar bırakıyor ise herkes korkmalı ama ani işitme kaybı olduguna emin misiniz? Örneğin kulagınıza bir hasar aldınız mı?

Hayır hiç bi hasar yok akşam yattım sabah kalktım oldu. 4 tane doktora göründüm. Bir tanesi Prof tüm tedavi protokollerini uyguladılar. 15 gün oldu bi gelişme olmadı bugun test yaptırdım 105db çıktı.

Yarın başka bi ilaç tedavisi varmış urografi diye son olarak birde onu deneyelim dedi farklı bir doktor. Pek umudum yok ama denemezsemde kendimi suçlu hissederim.

Son durum 105db yarın kontrol var bakalım ne çıkacak sebebi yok fulya hanım sabah uyandım böyle.

Zero0

şu an 99db de devam ediyor.düzelirmi düzelmezmi bilmiyorum. doktorlar pek umut verici konuşmuyor.hiperbarik oksijene devam ediyorum.

geçmiş olsun, 120 DB total kayıptan 99 db ye gelmesi mucize gibi, oksijen tedavisinin faydası var demekki, önemli olan tedavinin kalıcı olması.

çınlama devam ediyor mu?
hangi ilde yaşıyorsunuz tecrübeli bir doktora gözükün, diğer kulağınıza gözünüz gibi bakın derler ya, işte öyle bakın.

Çınlama devam ediyor. Antepde yaşıyorum. 4 doktora göründüm. 6 ayda içinde düzelen hastalar olduğunu söylediler benim kayıp biraz fazla olduğu için biraz zor dediler. Zamanla yaşayıp göreceğiz bakalım.

Hocam, İnşallah en az zararla bu hastalıgınızdan kurtulursunuz :(

@mkasilan Allah şifanı versin hocam. Aynı sıkıntıyı bizde oğlumda yaşadık miğde bulantısı baş dönmesi denge kaybıyla başladı. Götürdük doktor birşeyi yok dedi sıkıntıları serum ile geçirdi eve gönderdi. Daha sonra içimiz rahat etsin diye Ankara da 5 Kayseri de 1 İstanbul da ani işitme kaybıyla uğraşan bir doktor bulduk ona gittik.

Dediğiniz gibi MR BT Kulak içi kemikler herşey normal ama işitme %0. İstanbulda gittiğimiz Prof. ilk ay içinde kortizon ve hiperbarik tedavi ile %60-70 açılırdı dedi fakat biz geç kaldığımızdan (yanlış yönlendirildiğimizden) çocuğumun tek kulağı duymuyor artık. Bize önerilen cross kulaklık oldu onu kullanıyoruz şimdi. İnşaAllah düzelir sizin rahatsızlığınız. Allah şifanızı versin. Hiperbarik tedaviyi bırakmayın şuan için söylenen tek tedavi bu.

20seans oldu hbo tedavisine devam ediyorum şu an kayıp 85db e gerilemiş gözüküyor biraz daha toparlarsa işitme cihazı ile kurtarabiliriz. Sizin kayıp kaç db başladı kaçta bitti özgür bey süre ne kadar oldu?

Biz tedaviye başlayamadık tedaviye ilk bir ay içerisinde başlanabiliyoruş ilk gittiğimiz doktorun yanlış yönlendirmesinden dolayı başlama süresini kaçırdık bundan sonra yapılacak birşey yok cross cihazla devam ediyor. Sol kulak şuan için hiç duymuyor sıfır yani. Allah size şifa versin inşaAllah cihaza gerek kalmaz.

merhaba bende ani işitme kaybı yasadım 3 saniyede kulağım sol tarafımı 120db kaybettim alışveriş merkezinde gezerken asırı çınlama sonrası kulagım gitti..5 defa kulak içi kortizon ve ertesi gün gatada hiperbarik oksijen tedavisi aldım 40 sean biraz düzeldi ama suan tekrar 120dbve yukarısı işitme kaybı var t

ek kulak yasamaya alışıyor insan ama o lanet ses gitmiyor 3 sene oldu tek kulak yasayalı ucak motorunda gibi ses beni cok yordu..diyecegim cok zor..

Aynı olay başıma geldi 107 db iğne Kortizon serum şuan devam 5. Seans oksijen odasına giriyorum sizde var m gelişme

Mrb benimde tek kulak bebeklikten total kayıplıydı 2008 de de sensörinöral işitme kaybı yaşadım (yani sinir tipi ve düzelmesi mümkün olmayan cinsten) 70 lerdeydi aynı gün hastaneye yatış yapıldı fakat ogün hbo ya yönlendirilmedim ancak 10 gün sonunda taburcu olduğumda bilgilendirildim hbo ya sevk yapıldı bi süre tedavi gördüm şu an %60 larda ama o ilk gün beni yönlendirselerdi daha fazla gerileyebilirdi bide diğer kulakta duymadığında iyileşme şansı çok nadir. Benimle hbo ya giren arkadaşların hepsi aynı gün tedaviye başlamışlardı ve tamamen iyileştiler. Yani diyeceğim zaman ve bilgi çok önemli bu süreçte. Çok az ses duyabiliyorum fakat kelime algısı yok bide çok karışık hertürlü seslerle 10 senedir yaşıyorum 7/24 365 kesintisiz yayın😀 ama insan alışıyor zamanla.

Arkadaşlar 1 ocak 2018 sabahı uyandığımda sol ani işitme kaybı ile karşı karşıya geldim. 8 yaşında sağ kulağımdaki işitme kaybını farketmiştim neyden olduğunu bilmiyoruz ya doğumda ya da geçirdiğim ateşli hastalıklardan birinde..

her neyse dediğim gibi bu sene de sol kulakta ani işitem kaybı yaşadım gece kız arkadaşımla şiddetli bir şekilde tartıştık ben o gece sabah kadar kulaklıkla müzik dinledim stres yaptım ağladım falan derken sabah kalktığımda ani işitme kaybım vardı. sol kulağım çok iyi duyuyordu bir anda kapandı. acele ettim doktora gittim ve sistemik steroide başladılar fayda vermedi. En sonuda tıp dilinde intatimpanik olan kulağa kortizon iğnesi yaptı doktorum tek seferde açılmıştı 3 gün içerisinde ama 1-2 ay sonra yeniden başladı.

Bu böyle 4-5 sefer tekrarladı. Tedavisi olduğuna inancım öyle tam ki.. işitme cihazı aldım ama sanki otobüste tıkanır ya kulağınız öyle bir tıkanıklık sesleri duyuyorum ama anlamıyorum.. seslerde kısık geliyor.. birde çınlama uğultu geldi. odyo testimde sol saf ses 55 Sağ saf ses 109.. şimdi de kortizonu iğneden alıyorum yarın son iğnemi vuruncam dua edin inşallah düzelirim.. Herkese Rabbimden şifa diliyorum Allah'a emanet olunuz.

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. Ben yeni üyeyim. Bende de bi yolculuk yaptigimin ertesi günü stresli bir günün sonunda aniden siddetli bir vertigo ve sol kulagimda işitme kaybi oldu.uc gün isitemedigimi anlayamadim baş dönmelerinden.. dr.lar da geç teşhis etti. 3. Günün sonunda hastaneye yatirdilar. Oksijen tedavisi, kortizon tedavisi ve hiper barik basinç tedavisi aldım. Hiç bir işe yaramadi. 104 db den 102 ye geriledi sadece..

daha sonra birisi kulaklarımın arkasına sülük tutturmami söyledi. Gittim sülük tutturdum, belki inanmazsiniz ama ertesi günü duymayan kulagimdaki basinç ve tikaniklik hissi nerdeyse hiç kalmamıştı.. ertesi gün isitme testi yaptirdim hemen. 102'den 65 db'e düşmüş. Çok sevindim. Hemen asistan doktora söyledim. Şaşırdı. Evet suluklerin faydali oldugunu biliyoruz ama kanıtlanmış bilimsel bişey yok dedi.

Ben onun faydasi olduguna inaniyorum ama her doktor inanmaz dedi :) gercekten de öyle oldu.. şuan üzerinden 6 ay geçti. 2 kere daha sülük tedavisine gittim. Şuan yanlış hatırlamıyorsam 56 db civarinda.. çınlama da biraz daha azaldi. Çoğunlukla farketmiyorum cinladigini. Çok gürültülü ortamlarda siddetleniyor.. varsa bi sorunuz yardimci olabilirim. Kulagimin düzelmesi için en az 5-6 kere daha sülük tutturmam gerekiyormuş. Yaa sabır diyorum.. azar azar ilerliyoruz Allahin izniyle..

Sol yazmışım düzeltiyorum.sağ kulagimda :)

buketim_0688

Merhabalar yeni üyeyim nasıl mesaj atılacağı hakkın da pek fikrim yok umarım doğru yere yazıyorum... Konumuza gelecek olursak nerden hangi il den aldınz sülük tedavisini ve fiyatı hakkında biraz bilgi verirmisinz... Teşekkürler...

bi hayvancigi kulagina yapistirarak sagirliktan kurtulmak:p
ehh cagotesi cahillikle hacamati hastanelerde uygulatan kafalarin oldugu bu donemde kulak isirtip kan dokturmekle duyabilecegine inanan zavalli insanlara acimamak elde degil:)

bakıyorum da birileri kin kusmuş mesajlarında.. inanmıyorsanız saygı duymayı öğrenin. ve eğerki rahatsız oluyorsanız da posttan çıkabilirsiniz. ;) inşallah siz de acınacak hale düşmezsinizz!

Sülük tedavisini nerde oldunuz. İşitme tam düzeldimi acaba. İlk gün 94 db... Kortizon iğne ilaç 14. Gün 60db... Oksijen tedavisinede başladım. Çok zor bi durum herkese geçmiş olsun. Konuyla alakalı birbirimize yardım edelim

Bizim kulağa cihazdan başka fayda yok🤣

Olan kulakla yetiniyoz

Bişeuin tedavisini yapıyısanız 3günde iyileşmez kulak

Merhaba 2 ay olucak ani işitme kaybı yaşadım sağ kulağımda yapılması gereken tüm tedavilerin hepsini aynı anda uyguladık önce serumla tedavi akabinde hiperbarik oksijen 5 doz kulaktan oksijen ve ilaç tedavim devam ediyor ama bende hiç bi değişme yok ilk işitme testim yapıldığında sağ kulak hava 105 db kemik 40 db çok ileri derecede misk tip işitme kaybıydı bu tedavilerden sonra sağ kulak hava 78 db kemik 40 db olarak çok az bir ilerleme olmuş haftaya yeniden işitme testi yapılacak işitme cihazı önermiyor doktorum lütfen yaşayanlar yaşadıklarını iyileşen varsa nasıl iyileştiğini yazsın bu çınlamayla yaşamak çok zor çokk

Merhaba 2 ay olucak ani işitme kaybı yaşadım sağ kulağımda yapılması gereken tüm tedavilerin hepsini aynı anda uyguladık önce serumla tedavi akabinde hiperbarik oksijen 5 doz kulaktan oksijen ve ilaç tedavim devam ediyor ama bende hiç bi değişme yok ilk işitme testim yapıldığında sağ kulak hava 105 db kemik 40 db çok ileri derecede misk tip işitme kaybıydı bu tedavilerden sonra sağ kulak hava 78 db kemik 40 db olarak çok az bir ilerleme olmuş haftaya yeniden işitme testi yapılacak tek sağ kulak olduğu için işitme cihazı önermiyor doktorum işitme cihazını nasıl kullanmaya başladınız almak için ne yapmalıyım işitme cihazı kullanınca çınlama geçiyor mu?Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

Üst Alt