Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ani işitme kaybı (tek kulak) ile 107db'den tedavi ile 52 db'e geriledi!?

Walter

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
sağ ulağımda ani işitme kaybı oldu ölçümde 107db çıktı kulağa kortizon iğnesi serum ve hiperbarikoksijen tedavisi başladık. aylık süre zarfında 20 seans sonunda 52db ye geriledi bassları duyuyor ama mid ve tizleri duyamıyorum çınlama azaldı bir nebze 20 seans daha önerdi hiperbarik uzmanı doktorumda 1 aydan sonra pek bir gelişme olmaz dedi arada kaldım. raporu çıkardık 2 seans daha girdim bakalım düzelme olucak mı tekrardan tek kulak için cihaz oluyor mu bunu merak ediyorum kullanan var mı ?

Evet bir gelişme olmadı cihaz bakıcam cihaz fiyatları hakkında bilgisi olan var mi

Mehmetkyseri

Son durum aynı
52db cihaz bakıcam hala ama bakmadım alıştık çınlamaya yön kavramı biraz garip oluyor ama oda düzene gelir umarım

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bende aynı dertten muzdaribim. İlk gün 94db çıktı. Kulak içi kortizon b vitamini 15 gün kortizon hapı kullandım. Hiperbarik tedavisine devam ediyorum. 20. Gündeyim. En son 6 gün önce ölçüm yapıldı 60db di. Çınlama ilk güne göre azaldı. Ben telefonda arızalı kulakla konuşabiliyorum ses boğuk geliyor ama anlıyorum. Tedaviye 10 gün daha devam edecem. Sonra ölçüm yapılacak. Gelişme varsa hiperbarike 10 seans daha devam edecez. Toplam 20 olacak. Gelişme olmazsa 10da bırakacaz

10 db ile turkiye odyoloji tarihine gecicen.

tabi yazmadin 10 db diyede :eek:cok hayret ettim su oksijen terapi nelere kaadir diye.
bir sorum var size bu oksijenli tedavi yapilirken agri oluyordur diye dusunuyorum. oluyormu agri.

Uçak inerken kulaklarda oluşan basıncın aynısı oluyor. Kulak zarları biraz acıyor. Benim çınlama ilk güne göre çok azaldı. Herhalde faydası oluyor. 1 hafta sonra odyoya gireceğim o zaman belli olur. En son 6 gün önce 55 db di. 94den 55e indi çok şükür

bu tedavi ani isitme kayiplarinda ise yariyor diye biliyorum. bizim gibi bebeklikten kayiplilarda ise yaradigini bilirsem hic durmaz bende duyardim.
insallah iyi duruma gelir isitmeniz. bilgileri burada paylasirsaniz sevinirim.

Orasını bilmiyorum. Bendeki sorun ani işitme kaybı. İlk güne bakarak bayağı kulak toparlandı. Şuan için tam düzelme olmadı. Kulak hala arızalı. Hayırlısı Allah tan. Gelişmeleri yazarım

Kulakta sıvı varmış gibi şeyler oluyor mu sizde de hafif kaşıntılı gibi sanki su var çıksa rahatlaticak

Adı ne rahatsızlığınız işitme gerilemiş

Tıkalımı sürekli

Aynen öyle. 35 gün oldu. Bazen takır tukur sesler geliyor. Hiperbarik oksijenide bu hafta bırakacam herhalde. 50 db civarı bu günlerde.

Sakız çiğne hergün iltihap var benimde oldu geçen sene az zeytinyağıda damlattıydım ısıtup dönüyo akıyo içinden zaten

Kendi açıldı esnedikçe

Ani işitme kaybı yaşayan arkadaşlar sülük tedavisini araştırdınız mı hiç?

Ben bu konuda 1-2 makale okuduğumu hatırlıyorum, sağlık bakanlığı denetimi altında yapılan yerleri bir araştırın isterseniz.

Hiperbarik 15 seans bitti. Kulak kapanalı 38 gün oldu. Bugün odyoya girdim. İlk gün 94db olan kulak bugün 42db çıktı maşallah. Doktor iyileşme devam ediyor dedi.

Bu derde yakalanan arkadaşlar sakın stres yapmayın. Pat diye tıkanan kulak tedaviyle çok yavaşta olsa açılıyor. Mümkünse sigara çay kahve içmeyin en azından kulak açılana kadar.. Benim kulak tıkandı ilk günlerde çok moralim bozulmuştu. Tedavim hala devam ediyor. Toplamda 50 db geri geldi. Nedeni yoğun stres. Hayırlısı Allahtan. Derdi veren Allah dermanınıda veriyor. Sadece sabır

masallah, 94 db den 43 db ye.mucije.bitirdinizmi oksijen tedaviyi.
fazla stres benimde duymami azaltiyor.

İyileşme süreci devam ettiği için doktor 10 seans daha verdi. 10 seans sonra odyo testi tekrarlanacak. iyileşme devam ederse oksijene devam.... Bu hastalığa yakalanan görürseniz duyarsanız bana yönlendirin bildiğim herşeyi anlatırım. Şuan ayrıca supradyn qenzim Q10 tablet b vitamini bemiks ve gingko biloboa tablet kullanıyorum. Ömrüm boyunca içmediğim ilacı son 1 ayda içtim... Kulak içi kortizon iğnesi bile vuruldum. 40 gün önce bunları duysam şaka gibi gelirdi. Başa gelince anlıyor insan

Yazmayı unutmuşum bide betaserc diye bi hap var onuda içiyorum. Hapları kombo yapıyorum 😀

Kulaktaki uğultu kesilmedi. Epey azaldı ama devam ediyor. Arızalı kulağımın içinde hiç durmadan elektrik süpürgesi çalışıyor gibi

Ani işitme kaybı ve uğultu sorunu

Bende 1 buçuk ay önce ani işitme kaybı yaşadım .Sol kulak ta 90 kayıp ilaç kortizon serum ve kulaktan iğneyle anca 70 e indi.sagda daha önceden tup takıldıği için 30 kayıp var hiperbarik oksijen tedavisi yapan bir hastaneye yönlendirdi doktorum ama oradaki dr geç kalmışsın dedi.Uğultu başta yoktu kortizon iğnesiyle başladı ve şu anda duyamamamdan çok uģultu beni rahatsız ediyor.Acaba zamanla geçermi .gitmediğim dr kalmadı.Benim anlamadığım tedaviye ertesi gun başladım ve tıpta profa gittim prof beni oksijen tedavisine cok geç yönlendirdi.daha 40 yaşındayım ve bunalıma girdim uykuya çok zor dalıyorum bütun gün uğultuyu dinliyorum nasıl tedavisi olmaz çıldıracam.Yinede hiperbariğe girmelimiyim

Geçmiş olsun. Banada 2 ay olmak üzere. Kortizon hiperbarik ilaç filan tedavi bitti. Uğultu maalesef kesilmedi. İleride kesilirmi Allah bilir. Hiperbarik tedavisini bırakınca kulağimda gün içinde hafif ağrı olmaya başladı. Alışmaya çalışın yapacak bişey yok. Düzelirse şansınıza. Kulakta hasar olduğu için uğulduyo zaten

Esrakaan

Sakın gürültülü ortamda kalmayın. Uğultu çoğalıyor. Gerekirse kulak tıpası kullanın

ne vardi, bizlere duymamiz icin faydasi olmasada su nalet cinlamalar icin faydasi olaydi bu hiperbarik tedavisi:(
bazen oyle bir tak ediyorki yillanmis kulak cinlamasi, sabrede sabrede bikiyorum:(

GRAHAM BELL

Allahın takdiri yapacak bişey yok kardeşim. Bugünümüze şükür çok daha kötü durumda olan insanlar var.

Bende 20 gun oncesinde ani isitme kaybi ve vertigo gecirdim sol kulakta isitme 116 db di hastanede 5 gun kortizon tedavisi gordum 7.gunde oksijene basladim bugun oksijenin 13.gunundeyim 5 gun once yapilan duyu testinde 86 ya kadar dusmus telefonla konusulanlari radyo cizirtisi gibi duymaya basladim ayrica surekli duymayan kulagim da cinlamalar var.Oksijen 20 yi tamamlayinca raporu nasil uzatiyoruz acaba bilgisi olan varmidir

Mehmetkyseri son durumun ne acaba işitme kaybında 18 eylül de seninle birebir ayni şeyi yaşadım bilgi verebilirmisin

Üst Alt