Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anjiyo ile kalp kapakçığımı genişlettiler. Malulen emekli olabilir miyim?

kiyici45

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 3250 gün ve 10 yıldan fazla çalışmışlıgı olan birisiyim. 1 sene önce kapalı kalp ameliyatı oldum. biraz acayım daralan kalp kapakçıgımı anjio yöntemi ile genişlettiler; yani yönetmelikte istenen operasyanı da gecirdim ama % kaç rapor alırım bilmiyorum bilen duyan birisi varsa beni bilgilendirebilrmi ? yorumlarınızı bekliyorum zor şartlarda çalışıyorum agır iş yapamıyorum carpıntı yapıyo hemen yoruluyorum acaba emekli olabilrmiyim ? yardımlarınız için şimdiden cok teşekkur ederim

Oranın bir önemi yok aslında. SGK yeni maluliyet cetveli'ne göre maluliyeti belirliyor. Siz bu yeni cetvele göre malul sayılmayı gerektirecek işgücü kaybınızın olduğunu düşünüyorsanız, -malulen emeklilik için değil- maluliyetinizin tespiti için sigorta müdürlüğüne başvuru yapın. Sizi hastaneye sevk ederler. Süreç sonunda size "evet, durumunuz maluliyeti gerektiriyor" derlerse, o zaman işten ayrılır ve bu sefer malulen emekli olabilmek için sigorta müdürlüğüne başvurusunuz. SGK kayıtlarında zaten maluliyetiniz tespit edildiği için yeniden rapor süreci de olmaz, hemen malulen emekli edilirsiniz...

çek teşekkürler... ne kadar aradıysam da bu sorunun cevabını bulamamıştım belki de sayenizde sgk ile görüşüp emeklilik hakkımın gelip gelmediğini ögrenecegim... saygılar

o zaman derhal emekli olamayacagım. kalp kapak hastalıkları ile ilgili bölümde tedaviden sonra 1 yıl gececek sonra tekrar muayene ,düzelmesse öyle emekli edecekler. ben bunu anladım

ben 1994 ten beri kapak hastasıyım eğer geç kalınmıssa ilaçla tedavisi yok

Üst Alt