Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anjiyo oldum. Değerlerime göre malulen emekli olabilir miyim?

hh197878

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Ben geçtiğimiz ay nefes darlığı ve çarpıntı şikayetleri ile hastaneye gittim. Doktor aceleyle beni anjio yaptı eko EKG falan derken bana aşağıda yazan teşhisler kondu. Bütün bunların ışığında acaba malulen emekli olabilir miyim?

Hipotriodizm
Hiperlipidemi
Primer hipertansiyon
Kronik iskemik kalp hastalığı
Dilate kardiyomiyopati
Kalp(EF: %20-25) yetmezliği

Ayrıca SSK başlangıcı 2000 prim gün sayım (askerlik dahil) 1875 gün

yazdığınız değerlere göre rapor oranınız % 100 size garanti veririm vede malulen emekli olabilirsiniz ayrıca raporunuzda sürekli ibareli olur hemen işlemlere başlayabilirsiniz

diğer hiçbir dereceye bakmaya gerek yok sadece ef 20 yada 25 ten zaten % 100 alıyorsunuz

ama kendinize çok iyi bakmalısınız

Merhaba geçmiş olsun.. Allah c.c. şifalar versin. EF değeriniz düşük %100 oran verirler sanırım. Hayırlı güünler

Hemen sgk ya malulen emekli olma talebinde bulunun ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk alın.
NOT:Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır. Kendi kafanıza göre gidip rapor almayın.

Arkadaşlar bugün SGK sevki ile konya meram eğitim ve araştırma hst. Bana kky % 100 rapor verdi yarın heyete girecekmişim yarın heyet ne der emekli olabilir miyim birde eğer emekli olursam ne kadar maaş alırım gün sayım 1875 başlangıcım 2000

dostum çok geçmiş olsun bende ef 23 lü bir hasta idim tanım aynı dilate kardiyoöiyopati tek çözüm ef 20 nin altı kalp naklidir ben en son 18 e kadar düştüm allah yuzume baktı nakil oldum allah seninde yardımcın olsun

ALLAH hepimizin yardımcısı olsun be kardeşlerim

Maaş konusu yatırılan prim tutarına göre değişir. Toplam prim tutarı nedir.

emekli maaşı ne kadar olur?

Selamlar
Gün itibarı ile malulen emekli olsam maaşım ne olur?
Genel bilgilerin
SSK başlangıcı. 2000
Prim gün. 1875
Prim tutarı. 37 600 TL
Malullük durumum(hastahane raporu %100)

Bu bilgilere gore acaba ne kadar maaş alırım?

Hakan kardeş sana %100 raporu ssk nin sevk ettigi hastane mi verdi ...çok ilginç çünkü %100 raporu hiçbir doktor veremez çünkü %100 demek Allah gecinden versin ölüm sayılır ..
Maaş miktarin eğer 2000 den sonra çalışma günün yoksa yeni emekli olanlara göre daha fazla olur ..çok geçmiş olsun

%100 raporu sevk edilen hastane verdi
Rahatsizligim kalp yetmezliği ef degerim %20_25
Kalp nakli olma ihtimali var
Sigortanın tamamı 2000 den sonra yattı

Sgk dan yeni emekli olupta çalışma gün sayısı 2000 ve 2008 den sonra fazla ise pirimde askeri ücretten yatmış ise maaş düşük bağlanmakadir..
..özellikle de2008 sonrası

Selam arkadaşlar bugün SGK dan bir kâğıt geldi ve emekli olamayacağım yazıyor is gücü kaybın %60 dan fazla değil diyor.
Nasıl olduğunu anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim .

dostum hemen itiraz dilekçesi veriyorsun bir üst kurula gider gerek görülürse tekrar hakem hastaneye sevk ederler

itiraz et arkadaş ne demek olmaz öyle şey

İtiraz dilekçesini SGK ya mi vereceğim ya da nereye nasıl bir dilekçevvereceğim

il sağlık müd. git durumunu anlat oradan halledeceksin

Sedat ve sinan kardeşim çok tesekkur ederim

Ya pardon SGK il müdürlüğünemi il ssağlık md lugune mi anlamadim

sgk ya dostum il sağlıkla işin yok aynı şeyler başımdan geçtim
sgk numara alıyorsun malülen emekliliğime gelen cevaba itiraz etmek istıyorum diyorsun sana hazır dilekçe veriyorlar doldurup sonuç bekliyorsun
olay bu

ha birde özel olarak rapor aldınmı aldı ısen oranınkaç

Hayır özel rapor almadim ama özel hastaneye gittim rapor değilama ordaki EF degerim de % 25-30 arası yazıyor
SSK hastanesinin raporunda da EF değeri %23-30 arası diyordu
Heyete girerken kardiyoloji dr u kagida kky %100 diye yazdi
Ayrica hipertansiyon % 20 ve obezite %10 yazdi

kardeşim diğer rahatsızlıklara gerek yokki sadece kalpten zaten 100 oran alıyorsunuz ve raporunuzda sürekli neden sgk hala cart curt ediyor anlamadım siz sgkdan itirazınızı yapın benim hatlarda karışıyor bazan

yuzde yuz oran rapor alırsın ve ayrıca senı tedavi eden dokdordan özürlü raporu iste

Selamlar bugün ankaradan da red cevabi geldi
Anlam veremiyorum bunlar resmen öl diyorlar
Simdi ne yapabilirim bana bi yardımcı olun lütfen....

hakanbey dava açabilirsin ama çokgeç bitiyor ben mahkemeyi kazandım şimdi temyiz bekliyorum toplam 5 yıl oldu

Bülent bey aynen dediginiz gibi maalesef
Üstelik konya SGK kurumunun gönderdiği hastane heyetinde ki
Kardiyoloji uzmanı bana yüzüme çalışamazsınız eğer calisirsan ölüm riskin var diyor ayni doktorun içinde bulunduğu heyet
Bana %60 in altında rapor veriyor zulümden başka birşey değil
Mahkemeden başka yol yok mu gerçekten ben 5 aydır korkudan calismiyorum
Maddi anlamda mahkeme masrafı gozumu korkutuyor

Maalesef! Bir ihtimal, İstanbul'da (ya da başka bir bölgede) bir yerde sigortalı olun ve sonra orada işten ayrılıp malulen emekliliğe bağvurun. İstanbul bölgedekiler daha insan çıkabilir!

Bülent bey su anda konya Ssk hast. Yatmaktayım seker 830 değerle yattım ve düşürmeyecçalışıyorlar kalp hastalığınabuda eklendi bunun bir aartisi olur mu

Oluşan yeni durum malulen emekliliğe temel olacak rahatsızlığın bir sonucu ise, yani iki durum birbiriyle ilgili ise, evet, bu da maluliyetin tespitinde dikkate alınır.

s.a bülent bey yaklaşık 3 sene önce yazışmıştık buradan kalp yetmezliğinden malülen emekli olmaya çalışan bir engelliyim. şu anda hala emekli olamadım
özel olarak aldığım raporum % 53 sürekli
3 sene önce sadece kalp yetmezliğinden kuruma başvurduğumda hem konya sgk hem de ankara reddetmişti
aradan 3 sene geçti dava da açmadım şimdi tekrar kuruma başvurma şansım var mı
kalp yetmezliği haricinde diyabet
hiperglisemi
tansiyon
guatr gibi yeni rahatsızlıklarım çıktı
ve diyabete bağlı gözlerimde 3,5 derece miyop astigmat çıktı
bu yeni rahatsızlıklar yüzünden yeniden aynı bölgede kuruma başvuru yapabilir miyim bilgilendirirseniz sevinirim

Üst Alt