Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara Maliye hala oran düşürüyor mu?!

ozi emir

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar;forumdaki konulara bakıyorum da Ankaranın hala oranları düşürdüğünü yazan arkadaşlar var. Hastanenin verdiği oranlar yanlış anlamına mı geliyor,benim aklıma başka birşey gelmiyor,Bu arada benim evraklarımda şuan ankarada isterlerse düşürsünler;sonuna kadar mücadele edicem.hastalığın karşılığı ne yazıyorsa yönetmelikte hastane bu oranları veriyor, yoksa hala sahte rapor düzenlemeler mi oluyor?düşüncelerinizi paylaşırmısınız.

Ozi emir kardeşim bende senin gibi maliye den vergi indirimi belgemi bekliyorum.dediğin gibi hâlâ ankara oranlarla oynama yapıyormuş.inşallah bir aksilik cikmazda emekliliğe hak kazaniriz.nasıl bir sistemdir anlamak mümkün değil.tabiki hakkımızı sonuna kadar arayacagiz.yılmak yok kazanılmış bir hakkı kimse elimizden alamaz..

Slm arkadaşlar 3ay uğraşmanın sonunda 59 rapor aldım mart 2016 .37ye.düşürmüşler oranımı

Ertan senin rahatsızlıkların ne idi, düşürüldü?

Sağ kulak 70 db.sol 45 db sağ elde 3tane parmak cansız ölü gibi

Ankara'nın oran düşürmesini savunmuyorum ama Ankara zaten raporda verilmiş oranların özür oran cetveline uygunluğunu kontrol ediyor. Hastanelerde bazen gereken oranın çok üzerinde oranlar verilebilmekte, hatta bazen aynı rahatsızlığa iki ayrı branş oran verebilmektedir.
Ertan34
İki kulağı da hiç duymayan ve hiç konuşamayan tamamen sağır dilsizlere verilen oran %52 dir. Konuşma normal olup tek kulağın tamamen kaybında verilen oran sadece %12.

Ufukalp bey umarım siz haklı çıkarsınız, Bana verilen oranlar yönetmeliğe uygun, cevabı gelince paylaşacam.

sol kol dirsek eski kırık sekeli %26 +Tip 2 diyabet %20 +hipertansiyon%10 =47 ile Ankara ya gitti %37 ile dereceye giremediğim bilgisini öğrendim henüz vergi dairesinden yazım gelmedi gerekçe nedir bilmiyorum. ama tahminim daha öncede aynı hastaneden rapor almıştım onlarda kolumdaki sakatlığım için verilen orana şaşırmışlardı biz sana niye bu kadar çok fazla vermişiz sen bu aranı alamazsın demişlerdi halbuki oranı veren yine aynı ortopedi ve fizik doktorlarıydı. neyse sonra eski dosyamdaki bilgiler ve yeni röntgen radyolojik tetkiklerden sonra aldığım oranın doğru olduğu anlaşıldı ve yine %26 verdiler ama şimdi Ankara'ya da bunu ispatlama derdine düşeceğim ve itirazda bulunacağım.

Engelli vergi indirimi

Ankara raporumu onaylamış hemde süresiz Allah herkese nasip etsin

hayırlı olsun peki sağlık kurulu raporun sürelimiydi yoksa süresizmiydi.

Bilemiyorum heyet girdikten sonra raporu görmedim hastane yolladı ankaraya veye vergi dairesine

sağlık kurulu raporunu gidip vergi dairesinden veya hastaneden bir nüshasını alabilirsin.

İş yerine gönderecekler zaten ama haftaya izindeyim belki elden alabilirim

ozi emir
Hayırlı olsun...
Yukarıda demiştim cetvele uygunsa bir düşme söz konusu olmaz diye, bazıları maliye merkez sağlık kurulunu önüne gelen her raporu sebepsiz düşürüyor gibi düşünüyorlar, yanlış bu, arttırdıkları bile var.

Haklısınız ufukalp bey gerçekten sizin dediğiniz gibi.

1 temmuz itibariyle raporum büyük mükellefler vergi dairesine gönderilmiş ancak 1 ay geçmesine rağmen ulaşmamış posta süresi ne kadar sürer acaba

Ayni dert bende de var 1 temmuz da onaylandi daha raporum gelmedi istanbula

Üst Alt