Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara Maliye'de raporum düşürüldü! Ne yapabilirim?

kubilaybeyhan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

2011 yılında epilepsi rahaatsızlığım vardı ve kontrol edilemeyen bir türden bu sebepten dolayı en azından çalıştığım yerde faydalanmak için ve erken emeklilik hakkımı kullanabilmek için vergi dairesine vergi indirimi için müracatta bulundum onlarda tıp fakültesine yönlendirdiler ve kuruldan sürekli kronik % 40 raporumu aldım
alğım rapor vergi dairesi tarafından , Ankara sgk 'gönderildi 2,5 ay lık süreden sonra raporum % 20 düşürülmüş şekilde aldım bu mümkünmü 8 tane doktor tarafından hazırlanan rapor hiçe sayılabiliyormu ,,
bu durmda ne yapabilirim mahkemeye mi başvurmalıyım bilemiyorum bu şekilde magdur olmuş kişiler yardımcı olabilirmi şimdiden teşekkür ederim

Bağlı bulunduğun İl Sağlık Müdürlüğü'ne gidip itiraz etmelisin, seni hakem hastaneye sevk edecekler, oradan yeni rapor alacaksın. O rapor tekrar Ankaraya gidecek, genel olarak Hakem Hastane'nin verdiği rapor oranını aynen onaylıyorlar...

eğer o yıl müracat etseydiniz vergi indiriminiz onaylanırdı şimdi müracat ettiğiniz için almanız çok zor nedeni ise yeni çıkarılan oranlara göre epilepsi rahatsızlığına verilen oranlar çok düşürüldü şuanda bu hastalıktan 40 albilmeniz için hastalığınızın ağır syrediyor olması gerekiyor sanırım sizinde rahatsızlığınız ağır değil ilaçla tedavi oluyor ve seyrek nöbet geçiriyor olabilirsiniz yada hiç geçirmiyor olabilirsiniz kubilaybeyhan

merhaba sarasota

ben raporumu 2,5 ay önce aldım yani 2011 de başladı hastalığım ve bu geçen 4 yılda azalma olmadı buna istinaden 2,5 ay önce tıp fakültesinden %40 rapor aldım bunu düşürdüler , 2 ay önce aldığım raporu yenilemem biraz tuhaf değilmi

raporunuz süreli ozaman yapacağınız tek şey il sağlığa itiraz etmek olacak kolay gelsin geçmiş olsun
kubilaybeyhan

nmyzbl.jpg

aldığım rapor bu 2,5 ay önce sürekli ve kronik ibaresi var bunu maliye neye istinaden düşürdü heyete sokmadı doktora göstermedi kafasına göre düşürmemesi lazım

ankaradan gelen raporda bu

aşağıda raporlarım mevcut , bu durumda ilk mahkemeyemi vermeliyim yoksa itirazmı etmeliyim bir daha rapor almak için müracat etmek istemiyorum zaten iki buçuk ay önce aldığım bir rapor neden geçersiz kılınsınki

Valla 2002 de bana aynısını yaptılar. ama benim hastalık işitmeydi. %40 ile gitti %20 ye düşürdüler. bende 1 yıl sonra tekrar başvurdum %50 aldım çünkü çok ilerlemişti. bu kez %50 ile geldi vergi indirimi... ama yukarıda arkadaşin dedigi gibi senin hastalıkta oranları düşürmüşler..

Arkadaşlar hakem hastanesi dediniz hastane eğitim araştırma hastanesimi oluyor

kubilaybeyhan
Yapacağınız şey il sağlık müdürlüğüne başvurarak rapora itiraz etmektir, önce prosedürü tamamlayın olmazsa yargı yoluna gidersiniz.

teşekkür ederim ufuk bey . peki raporlara bakarak kazanma şansım varmı veya bu şekilde itiraz etsem 3 ay önce aldığım raporu yeniletmezler herhalde

Rahatsızlıklarınızın oran olarak cetveldeki karşılığını bilmiyorum bu yüzden birşey diyemeyeceğim.
Ama cetvelde %40 üzeri bir karşılığı varsa il sağlık müdürlüğünün göndereceği diğer hastane ve hakem hastane de bunu belirtirse buna rağmen maliye düşürürse yargı yoluna gider ve kazanırsınız.
Prosedürü bitirmeden yargıya gitmeyin diye söyledim.

bence hiç ugraşmayın yeniden rapor alıp tekrar gönderin

kubilaybeyhan

Şöyle bir dilekçe ile karara itiraz edin:

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış %XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından %XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden yararlanamayacağım tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).
Oysa sağlık kurulu raporumda da görüleceği üzere durumum %40 rapor verilmesini gerektirmektedir.

İş bu nedenle konuyu düzenleyen yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen maddesi gereğince bu işlemin yeniden değerlendirilmesini ve %XX raporumun onaylanarak X. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim.

hakem hastane olarak devlet hastanesini seç buradanda %40 çıkar ise tekrar gönder ankaradan tekrar düşük gelirse ankaradaki kuruma dava aç kazanacaksın..

Ankara sgk sürekli yoluma taş koyuyor yardım lütfen

Merhaba

16/07/2015 yılında epilepsi rahatsızlığımdan dolayı kocaeli ünv araştırma hattanesinden %40 rapor aldım
vergi inidirimi için başvurdum Ankara SGK ne hikmetse neye istinaden düşürdü bilmiyorum %20 ye düşürerek geri yolladı ,
bunun üzerine il sağlık müdürlüğüne itiraz ederek başvuruda bulundum bu sefer başka hastaneye derince araştırma hastanesine sevk etti buradanda % 40 raporum onaylandı
bunu itiraz dilekçemle ankara SGK ' ya vergi dairesi aracılığı ile bir daha gönderdim ,

bana bu forumda bir arkadaş daha önce bu şekilde gönderilen raporları ankaranın kanunen düşürmeye hakkı yok demişti fakat geçen hafta ankarayı aramama istinaden sizden evrak istenmiş dedi , daha ne olduğunu bilmiyorum ne evrağı isteniyorki tüm eski yeni raporumu gönderdim , acaba yeni testler veya benim bu hastanelerden heyete girerken çekilen filim eeg ekg felan bunlarımı istiyorlar bilemiyorum ,

böyle birşeyi isteyip inceleme hakları varmıdır , ne yapmam gerektiği yöününden yardımcı olursanız çok sevinirim inanın 1 yıldır çok uğraşıyoprum hatta yıldım büyük hevesle başladığım bu işle savaşacak gücüm kalmadı ne olur yardımcı olun

kubilaybeyhan
Öncelikle raporunuzu düşüren, muhatap olduğunuz kurum Ankara sgk değil, maliye merkez sağlık kuruludur.
Evet böyle bir hakları var, vergi dairesine gidip ayrıntılı bilgi alarak istenen tetkik ya da durum bildirir raporu alıp göndereceksiniz başka yolu yok.

ufuk bey peki bu tetkikleri buradaki iki araştırma hastenesi yapıp özür derecesini bildiriyorlar , maliye merkez istenilen raporları inceleyip bir daha 2 kere alınan raporu düşürmeye hakları varmıdır . ben kanununen yok diye biliyorum

kubilaybeyhan
Maliye merkez sağlık kurulu eldeki tetkikler ışığında verilmiş oranın özür oran cetveline uygunluğunu denetler, cetvelle uyuşmayan bir şekilde yüksek oran verilmişse bunu düşürme yetkisi de vardır.
Şayet raporunuzun cetvele uygun olduğunu, yersiz olarak düşürüldüğünü düşünüyorsanız yargı yoluna gidebilirsiniz.

birde bu tetkikleri veya ne raporu isteniyorsa bunları yollamadan , mahkemeye başvursamki benim sanırım şu anda buna hakkım var raporlarla uğraşmadan kazanırmıyım

raporumda ayda 2 den fazla nöbet geçirdiğim özellikle belirtiliyor her iki aldığım rapordada bu mevcut ve cetvele göre bu %40 ve üstü demek oluyor sürekli ve kronik ibaresi var

İstenen tetkikleri göndermeden açacağınız bir davada haklı görüneceğinizi sanmıyorum.
Karşı tarafın savunması, rapor, tam tanı için yeterli değildi ve haklı olarak istediğimiz tetkikler tarafımıza gönderilmedi şeklinde olacaktır.
Yine de siz bilirsiniz.

Üst Alt