Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara maliyeden rapora ek belgeler istediler. İzlenecek yol hakkında bilgi..?

halım1

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
herkese selam.
arkadaşlar ben tiroid kanseri (tiroid ca) ameliyat oldum. yaklaşık 14 yil kadar oldu. vergi indirimi almak ve ssk dan özürlü emekli olmak için rapora başvurdum, kuruldan sonuç %85 olarak çıktı. rapor ankara maliyeye gidecek, acaba ordan ameliyatım eski diye düşük bir sonuç gelir mi? hastane %85 dediği halde çok düşüş olur mu? tedirginim... bilgi verirseniz sevinirim.

konuyla ilgili cetvele göre karar vermekle yükümlü herkes. O cetvelde ne yazıyorsa o. Yani %85 düşecek diye bir şart yok. Kaldı ki hastane aynı cetvele bakıp %85 veriyorsa, Maliye aynı cetvele bakıp öyle korkulacak oranda düşürmez. Merak etmeyin.
Ve lütfen sonucu buraya da yazın ki bizler de öğrenelim.

Evet.Maliye oranlarda değişiklik yapıyor ve sizin aldığınız derecenin altında rapor verebiliyor.

arkadaşım ameliyatında boğazından hangi bezler alındı.

aynı ameliyatı bende oldum almış olduğun %85 oran cetvelde yok vergi dairesinden düşer ama %40 altına kesinlikle inmez. (hergün aldığın ilacın miktarına bağlı )

benim ameliyatta tiroid bezlerinin çoğunluğu alındı diye biliyorum.3 ameliyat geçirdim.boyundan sternokladomastoid diye bir kas var oda alındı.sonra 2 sefer radyoaktif iyot tedavisi gördüm.bide akciğerde metastaz yapmıştı belki ondan dolayı yüksek verdi doktor benim durum böyle senin nası bilmiyorum ama yazarsan sevinirim.doktor eski belgelerden metastaz olduğunu gösterir bir belge vardı onu ekledi.belki belge eski diye düşürürlerse bilemiyorum.bahane aradıktan sonra bulunur.inşallah %40 altına düşmez diyelim.

arkadaşım çok geçmiş olsun. senin durumun benimkinden farklı bende metastaz yoktu. günde hangi ilacı ve nekadar içiyosun. seninki kesin düşmez ama.

ben birkez ameliyat oldum. birkezde radyoaktif iyot aldım. ama yeniden oluşum var yine ameliyat ve radyoaktif iyot beni bekliyo galiba.

ben tefor yarım tablet alıyorum şu anda.sanada geçmiş olsun inşallah kurtulursun hastalıktan.

SENİ ÜZMEK İSTEMEM AMA

BEN EUTHYROX DİYE BİR İLAÇ İÇİYORUM VE GÜNDE 400 MG.

İÇTİĞİN İLACA GÖRE TROİD 'DEN ORAN %10 ALIRSIN AMA METAZTAZ DAN AKCİĞERİN ETKİLENDİYSE %85 ORANI OYÜZDEN ALMIŞ OLABİLİRSİN. BİDE KALSİYUM BEZLERİNİDE ALDILARSA EN FAZLA %50 ORANI VAR KALSİYÜM BEZLERİNİ. ALMIŞ OLSALARDI ÖMÜR BOYU KALSİUM İLACI İÇMEK ZORUNDA KALIRDIN.

BEN YÜKSEK DOZ İLAÇ ALDIĞIM İÇİN GÜNDE 400 MG. %40 VERDİLER BANA.
DİĞER HASTALIKLARIMLA BERABER TOPLAM %57 ALDIM.

tekrar selam arkadaşım sana birşey sormak istiyorum cevaplarsan sevinirim.ben vergi indirimi için başvurdum daha önce bahsetmiştim tiroid ca ameliyatlısıydım senin gibi.ankara maliyeden eksik belgeler olduğunu söyleyen bir yazı geldi.daha açıklayıcı belgeler istiyorlar.açıkçası bende iş garanti olsun diye senin 400 mg euthyrox ilacını kullandığını belgelemek için ne tür işlemler yaptırdığını sormak istiyorum.tahlilmi gerekli filim çektirmekmi gerekli kısaca ne yapmam lazım yol gösterirsen sevinirim kendine iyi bak.

MERHABA SENİN RAPORUN AÇIKLAMA KISMINDA TAM OLARAK NE YAZIYORDU YAZABİLİRMİSİN.

ZAFER1979' Alıntı:
MERHABA SENİN RAPORUN AÇIKLAMA KISMINDA TAM OLARAK NE YAZIYORDU YAZABİLİRMİSİN.

selam benim raporun açıklama kısmında opere troid ca %80 diğer hastalıklar dahil %85 oran yazıyor.ayrıca raporu veren cerrah benim ameliyatımdan sonra yazılan epikriz belgemi rapora ekledi ondada akciğerde metastaz olduğu yazıyordu.bu belgeler yeterli gelmedi yenilerini istiyorlar bende iş garanti olsun diye sana danışmak istedim %40 alsam benim erken emekli olmama yetiyor.uzun yıllar çalışacak gücüm yok o yüzden garanti bir maşım olsun istiyorum.yol gösterirsen sevinirim.ne gibi belgeler almam gerekir.kendine iyi bak.

vergi indirimi

arkadaşım benim raporumda TRİOD HASTALIKLARI (400MG EUTHROX KULLANIYOR) %40 +MALİNG TM %10 HAFİF DERECEDE OBSTRÜKTİF SOLUNUM BOZUKLUKUĞU %20 yazıyor.

benim anlamadığım opere tiroid ameliyatı olmuşsun ve 2 kez radyoaktif almışsın nası oluyoda doktorun sana yarım tablet tefor içirebiliyo. senin kesin ve net olarak bidaha radyoaktif iyot almaman için yüksek doz ilaç alman gerekiyor benim gibi.

ben şişli etfal hastanesinden aldım raporu. oraya başvurursan orda işlemler çabuk oluyor ayrıca doktorun senin günde nekadar ilaç içtiğini bilmesi için seni en azından 2 hafta hastanede yatırması lazım buda imkansız olduğuna göre git oraya başvur. ayrıca onkoloji servisinede git akciğerdeki metastaz içinde puan alırsın. açıklama kısmını benimkinin aynısını yazdırabilirsen işin kesin olur.

bide sende tümör vardı mutlaka, hangi tümördü?

birde hangi hastaneye başvurursan başvur Endokrin bölümüne gideceksin.

eğer şişli etfale gideceksen Endokrin doktoru Pazartesi - Çarşamba - Cuma günleri var bilgin olsun.

Re: vergi indirimi

selam verdiğin bilgiler için çok sağol ben bu açıklamaları yazdırabilirim ama benim merak ettiğim açıklamaları yazmak yeterlimi yoksa bazı belegeler tahliller eklemek gereklimi.örneğin solunum bozukluğu nasıl belgeleyeceğiz troid ilacını 400 mg alması gerektiğini nasıl belgeleyeceğiz sen bunlar için belge ekledinmi tekrar rapor dönmemesi için soruyorum.malum doktorların bu olaylardan haberleri yok gibi bütün işleri yarım yapıyolar.zorluğunu biz çekiyoruz.doktorlarıda yönlendirmek gerekiyor yoksa maliyeden tekrar döner diye düşünüyorum.yazarsan sevinirim hazırlıklı gitmek istiyorum.ilgi alakan için teşekkürler.

merhaba ben ameliyattan sonra boğazımdan çıkan tümörün ve lenf bezlerinin patoloji sonucunu ve şimdiye kadar 6 ayda bir yaptırdığım kan sonuçlarımı TSH - Free T4 - Free T3 - Kalsium - Anti Tg - Anti Tiriglobulin ve Radyo Aktif iyot raporumu verdim. Benim Patoloji raporumun bir bölümünde Nuklear Grade 2 yazıyo buda onkolojiiden 10 puan demek. ama sende metastaz varsa ve Nuklear Grade 3 seviyesindeysen kesin % 80 alman gerek. belge olarak benim verdiğim bunlar. benim tiroid bezlerim tümüyle alındığından vede kanserin tekrarlamaması için çok yüksek dozda ilaç verdi doktorum. 6 ayda bir mutlaka kontrole gitmek zorundayım. ilacın dozunu belgelemeye gelince o doktorun bileceği bişey ama senin yarım tablet içtiğin Teforla TSH değerlerin normaldir. Benim İse herzaman TSH 0 (sıfır )olması gerekiyor bazen dahada fazla ilaç içtiğim oluyor. birde kaçaydır cevap bekliyorsun maliyeden. solunum testine gelince bir sorunun yoksa almana gerek yok. ben küçükken hastalanmışım ozamandan gelen bir problem. ama nası yapıldığına gelince Göhüs hastalıklarına gidiyosun sana bir borunun içine üfletiyo ozaman belli oluyor. eğer doz olarak 400 mg diye bir rapor alıp gönderirsen hiç değilse %40 garanti. raporu aldığın hastaneye gidip ordan daha detaylı bir yazı iste alabilirsen işin olur.

selam verdiğin bilgiler için çok sağol biraz uğraşıcaz galiba inşallah uğraştığımıza değer bir sonuçla karşılaşırız.kendine iyi bak.

ankaraya gönderilen rapora ek belgeler istendi

herkese selam arkadaşlar benim troid ca akciğer metastazlı %85 verilen rapor ankara maliyeden yeni belgeler eklenmesi tahliller film gibi evraklar diye bir yazı göndermişler.bu durum başka bir arkadaşın başına geldiyse izlenmesi gereken yol prosedür hakkında bilgi verirse sevinirim.rapor almadan eski rapora ek belge nasıl olacak rapor hala ankaradamı duruyor.yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

maling tümörü evre 2 özürlü raporu

herkese selam.
ankara maliyeye gönderdiğim eski rapor bazı evraklar eksik olduğundan geri dönmüştü. tekrar hastaneye gittim yeni rapora yeni belgeler ekledik epikriz patoloji tahliller falan filan işte. bu seferki raporda maling tümörü evre 2 %40, ayriyeten not olarakta tüm vücut fonksiyon kaybı oranına %10 ilavesi kadardır yazmışlar.
böyle bir rapor ankara maliden döner mi?

bir de evre 2 maling tümörlerinde her altı ayda bir kontrole gidilmesi gerekir gibi birşey okumuştum, doğru mudur?
bu raporla olduki emekli oldum sürekli kontrolmü yaptıracam merak ediyorum?
bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bu son raporun döneceğini sanmıyorum.

Emeklilikte SGK kontrol muayenesi için şergh koyabilir. Böyle bir şey olursa, bu size yazılı olarak bildirilmek zorunda. O bildirilen tarihte kontrol muayenesine gidersiniz...

sağolasın kardeş inşallah dediğin gibi olur.

selam.başka başlıklar altında raporla ilgili bilgi vermiştim ama buraya tekrar yazayım.rapor ankara maliyeden %50 olarak vergi indirimi hakkı var olarak geldi fakat 2 yıl sonra kontrole gelmesi şartı koyulmuş rapor sürekli olduğu halde bende kontrol süresini beklemeden şartlarım uygun olduğu için emeklilik için başvuru yaptım.şimdi emeklilik sonucunu bekliyorum büyük ihtimal olumlu sonuç çıkacak fakat kontrol muayenesi geldiğinde durum ne olacak merak ediyorum.rapor şaibeli değil şu anki yasaya uygun verilmiş bir rapor.kontrol muayenesinde doktor yine aynı sonucu verecektir.ankara maliye bir problem çıkarırsa dava açar hakkımı alırım diye düşünüyorum verilmiş haklar kanununa göre hayırlısı demekten vede beklemekten başka yapacak birşey yok.

Rapor için hangi doktora yani bölüme başvurdun. BANA Maling tümörden %10 vermişlerdi. Raporu daha detaylı yazabilirmisin.

vergi indirimini aldığım raporda "evre 2 papiler ca" yazıyor.cerrahi doktoru verdi.

Üst Alt