Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara Merkez kurulu raporumu %40'dan %20'ye indirdi!?

semih64

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Ben Astım ve bronşektazi hastası olarak 01.06.2012de %40 rapor aldım. Vergi dairesine başvurduktan 3 ay sonra bu oran ankaradan bana %20 olarak geri döndü. Tekrardan gerekli dilekçeyi yazarak ve gerekli bronşektazi tomografisi sft ve göğüs hastalıkları özürlü rapor talimatının hastaneden alınmış bir örneğini gönderdim. Merkez sağlık kuruluna başvurdum onlarda bana raporunun yeni şeklinin o oranlar ettiğini bahane etmişler. Peki hastanede oranlar değişmiş neden yenilenmemiş? 3ayda bu oranlar nasıl değişir?
Fev:1%70 orta
Bronşektazi orta

Yardımlarınızı rica ediyorum.

KESİNLİKLE İTİRAZ ET BİR YANLIŞLIK VAR

Astım için sakatlık oranı cetvelinden alınabilecek oranlar şöyle;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Bir örneğini burada yayınlayabilirmsiin

Nasıl itiraz edebilirim ?
Daha önce dilekçe ile oranımın indirilmesinin yasal olmadığını ve gönderdiğim sft ve göğüs hastalıkları talimatıylada kanıtladım düşüncesi içindeydim.
Ankaradan gelen cevap şu Şekildeydi..
sft hafif derece olduğundan oranın doğru olduğunu değiştirilecek birşey olmadığını söylediler.
uzman doktorumla görüştüm madem hafif elimizdeki oranlar neden eski dedi bana hatta kendinin bile dilekçe yazabileceğini söyledi.
Napabileceğim konusunda yardım ederseniz sevinirim.
teşekkürler

Raporumda yazan sadece fev
FEV:1%70 ORTA Yazıyor raporumda
Bronşektazi hastası olmamda bu oranı yükseltmez mi?
Bimer'e daha önce yardım için başvurdum hala sonuç yok..
Şuan hangi seçenekten itiraz etmem gerekir?

İtiraz sonucu da olumsuz olduğunda iki seçeneğiniz kalıyor: Ya red kararına karşı dava açacaksınız ya da 6 ay kadar bekleyip daha sonra yeni bir raporla yeniden başvuracaksınız

Peki orta derece etkilenme oranı kaçtır?
Bronşektazi için etkilenme orta ama raporumda yer almıyor. Doktorumla görüştüğümde Bronşektazi etkilenmen orta dedi.
Çevremde sadece bronşektaziden rapor alan arkadaşlarım var. ben napabilirim
Raporumda yazan ibare şu şekilde;
ASTIM(J45)BRONŞEKTAZİ FEV:1%70 ORTA HAVA YOLU OBSTRÜKTİF= %40

İlginize teşekkürler
Slmlar Tekirdağ'dan

arkadaşım tam detaylı sft testinin burda paylaşmıyorsun ki sana söyleleyim ama fev 70 oldugu zaman hafif etkileme olur

Üst Alt