Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara Merkez Sağlık Kurulu kendi kafasına göre oran düşürüyor!?

mesen

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar %42 lik raporunuz Ankara yüksek sağlık kurulu tarafından%38 e düşürülünce Böyle nereden ne çıkar diye kara kara düşünürsünüz Ama düşürülmenin kesinlikle adil olmadığını ve çok büyük bir haksızlığa uğradığımın farkındayım ama süreç çok uzun olacağından adli yönden hakkımı şimdilik aramayacağım ve yeniden rapor çıkartmayı düşünüyoru diğer raporuma bel fıtığından oran verilmez diye hiç bahsetmedim bile mr sonucum aşağıdadır ve 2003 yılında çektirilen mr sonucum ile 012 yılında çektirdiğim MR sonuçlarım aşağı yukarı aynı bu sonuca göre %kaçlık bir oran verilir? ikinci bir husuda diğer raporumda işaret parmağıma verilen 4+4 oranlar resmen yok sayılmış onun tanılarınıda size gönderiyorum ustalar bir bakıp bir yorum yazarsa çok sevineceğim şimdiden cevaplayacak arkadaşlara çok teşekkür ederim
MR tanı Lomber lordozda düzleşme
L4-5 diffüz anuler bulging
L5 S1 minimal santral posterior protrüzyon

resim2.jpg

saglık raporu sürecinde hastane gerekli test tahlil tetkik rontgen ekg efor emg gibi neler varsa dosyaya koymalıdır.hastane heyet sekreterliği rapor hazırlarken en güncel özür oranları ve hastalıklarıda belirtilmelidir.

Bel fıtığı için verilen oranlar, size % 23 verilir sanırım:

Tablo 1.1- Lomber omurganın özürlülük oranları (yaralanma modeli).

1: Klinik bulgu, nörolojik kayıp, yapısal bozukluk ve kırık yoktur: % 0

2: Öykü ve muayene bulguları spesifik travma veya hastalık ile ilişkilidir; belirgin adale spazmı vardır, omurga hareketliliği asimetrik olarak azalmıştır veya radiküler ağrı var ancak objektif bulgu yoktur; yapısal bütünlükte bozulma yoktur veya Hastada klinik olarak belirgin radikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynı seviyede ve tarafta herniye disk vardır ancak konservatif tedavi ile düzelmiştir veya
Kırıklar: (1) bir vertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterior eleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veya transvers proses kırığı.: % 8

3: Belirgin radikülopati bulguları vardır, dermatomal dağılımda ağrı, duyu kaybı, refleks kaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofi vardır, bulgular elektrodiagnostik testler ile gösterilmiştir Veya Klinik radikülopati bulguları ile uyumlu, görüntüleme teknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı tarafta disk hernisi veya cerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır Veya Kırıklar: (1) bir vertebra cisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinal kanalı etkileyen posterior eleman kırığı. Her iki durumda da kırık yapısal bütünlüğü bozmadan iyileşir.. : % 13

4: Hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma olması; fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2 komşu vertebrada öne-arkaya 5mm’den fazla hareket olması veya tutulan hareket segmentinde bitişik hareket segmentine göre 11 dereceden daha fazla açısal hareket olması. Lumbosakral eklemin yapısal bütünlüğünde L4-5’de 15 dereceden fazla açısal hareket olması ile tanımlanan kayıp olması. Kas spazmı ve ağrı mevcuttur. Veya Kırıklar: (1) nörolojik bulgu olmaksızın bir vertebrada %50’den fazla kompresyon (2)nörolojik motor bozukluk olmaksızın fraktur veya dislokasyonla birlikte çok seviyeli omurga segment yapısal bozukluğu : % 23

5: Kategori III ve IV’ün kriterlerini karşılar, hem radikülopati hem hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma vardır; kategori III’deki gibi alt ekstremitelerde atrofi veya dermatomal dağılım ile uyumlu refleks kaybı, ağrı ve/veya duyu değişiklikleri veya elektronöromyografik bulgular ve kategori IV’deki gibi hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma Veya Kırıklar: (1) tek taraflı nörolojik bulgu ile birlikte bir vertebra gövdesinde %50’den fazla kompresyon: % 25

%8 verseler yeter

Arkadaşlar bu durumu milletvekeillerine gönderdim hiç bir milletvekili cevap yazmaya bile tenezzül etmezken Safak Pavey hanım hemen anında cevap yazdı. kendisine buradan çok teşşküür ederim en azından dikkate alıp cevap yazması bile bizim bu haklı mücadelemizde desdek olacağını düşünüyorum kendisinden gelen cevaba görede; ''eylul ayinda butun engelliler adina anayasa mahkemesinde dava acmak icin avukatim hazirlaniyor''. diyor

Arkadaşlar bu benim el filmim başparmağıma %23 vermişti işaret parmağımada %4+4 vermişlerdi ankara merkez sağlık kurulu bu 4+4 0 vermiş bu karar doğru bir karar mı işaret parmağım MF eklem tamamen parçalanmış durumda hiç hareket etmiyor

elfilmi.emf.jpg

kolparmak.png

işaret parmağıma hastane 4+4 oran vermişti Ankara maliye sağlık kurulu bu parmağıma hiç bir oran vermemiş 4+4 yok saymış

İtiraz edip sonucun düzelmesini umalım. Rontgende görünen bir duruma karşı görmezden gelmesi akıl alır şey değil

evet bende inanamadım itiraz edeceğim itirazdan sonra gene hastaneye gönderecekler yeniden rapor filan olmadı parmağı hiç kullanamıyorum bırakın kullanmayı engel olmaktadır takılıyor ve acı veriyor bakacağım olmadı; parçalı mf eklemden kestirmeyi düşünüyorum

%42 olan özür oranınızı başka rahatsızlıklarınız varsa yükseltmeye bakın...

Arkadaşlar Bimere bu konu hakkında yazı yazmıştım gelen yazı bu ama hangi hastalığa hangi oran verilmiş belli değil sadece genel olarak oran yazıyor bunu nasıl öğrene bilirim nereden düşürüldüğünü bu yazı ile itiraz edebilirmiyim
dscn0636.jpg
resim1.jpg

AKİM konu hakkında yazı yazmıştım gelen cevaba bakarmısınız resmen dalga geçiyorlar

02.07.2012
Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmelik hükümleri doğrultusunda özürlülük ölçütü, sınıflandırması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporlarındaki özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları ve tespit şekilleri değiştirilmiştir. Bu nedenle daha önce raporunuzdaki oran ile yeni oran farklı olarak tespit edilmiştir.Maliye Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığına Sakatlık İndirimi Müdürlüğüne durumuzu özetleyen bir dilekçe ile müracaat etmeniz halinde durumunuz değerlendirilecek kanunlar ve mevzuat çerçevesinde gerekli işlemler yapılarak tarafınıza resmi bir cevap veya görüş size iletilecektir.
Maliye Bakanlığı -

hastaneye tekrardan sevk aldım raporumu yeniden çıkartıyorum verilen oranlar şu şekilde
Başparmak KMK eklem amputasyonu %23
Hipertansiyon %10
Behçet tedavi altında %10
Bel fıtığı %7
İşaret Parmağı mcf eklem %4
işaret parmağı dif eklem %4
olarak yazıldı ama aklıma takılan soru fizik doktoru işaret parmağımın o nötral pozisyonınuna göre hareket açıklık aralıkları ölçdürdü ve bu orana göre %4 verdi aslında doktor hiç bir şey anlamadı eski raporumu istedi eski raporumdakileri aynen yazdı maliye gene sorun çıkartırsa diye korkuyorum işin başında iken nasıl düzeltebilirim
bu ölçümler o nötral pozisyonu hareket açılarıdır bilen anlayan bir arkadaş varsa bana yardımcı olabilirmi
sol el mkf eklem flex aktif 0 derece pasif 30 derce
dif eklem 1 flex aktif 40 derece pasif 60 derece
dif eklem 2 flex aktif 70 derece pasif 75 derece

bence hiç bişey olmaz kardeşim bu defa işin olacak allahın izniyle bel fıtıgında yeni mr çektirdinmi yoksa eskiye göremi verdiler bu oranı

Mr yeni 3-4 ay oldu birde 2003 -2004 mr rapor sonuçlarınıdı koydum

Evet arkadaşlar bu kez oldu raporum Merkez sağlık kurulu tarafından olarak onaylanmış

hayırlı olsun yüzde kaç olarak vermiş ankara vergi inidirmini onaylamış.

arkadaşım tansiyon için ne gibi sonuç koyuldu dosyaya acaba

Üst Alt