Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara merkezli işyerinde çalışıyorum ama Balıkesir'de yaşıyorum. Vergi indirim..?

Erol 123

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba ;
Şu anda Ankara'da bir firmada çalışmaktayım. Ve ikamet ettiğim il balıkesir vergi indirimi başvurumu izinli olduğum şırada ikamet ettiğim ilde vermek istiyorum verebilirmiyim yoksa çalıştığım ilde bulunan vergi dairesine başvurup orda sağlık kuruluna girmem gerekiyor. Yardımlarınızı rica eder iyi çalışmalar dilerim.

Erol 123

Çalıştığınız ildeki vergi dairesine yapacaksınız.

bende izmirden başvurdum.1 ayınız dolmadan başvuramazsınız dediler ilden ile fark eder mi bilmiyorum

calıştığınız ilde almanız gerekir calıştığınız ilde'ki vergi dairesi basvuru sonucunu işyerinize gonderecek ayrıca calıştığınız işyerinden orada calıştığınıza dair belgeyi alarak başvuracaksınız yani o belge ile farklı sehirde'ki vergi dairesine basvuramazsınız farklı şehirdeki vergi dairesi işyeriniz bize kayıtl değildir diyecektir

Peki iş yerimden çalıştığıma dair yazıyı alıp çalıştığım iş yerine bağlı vergi dairesine başvurup kurula gireceğim hasteneyi balıkesir olarak seçebilirmiyim ?

Erol 123

Erol bey balık esir devlet hastanesinden bireysel olarak rapor ala bilirsiniz aldığınız raporu da iş yerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesi genel Müdürlüğüne başvura da bulunur bilirsiniz bireysel rapor ve iş yerinizde çalıştığınıza dair yazı ile birlikte gidin kabul edeceklerdir.

Arkadaşlar Merhaba ;
Size yüksek müsaadeniz ile bir soru daha sormak istiyorum.
Ben emekli olmayı bekleyen pirimini ve hizmet yılını doldurmuş sadece yaşın dolmasını bekleyen biriyim.
2012 yılında kaza geçirmiş olduğum için %45 engelliyim fakat bu zamana kadar engelli raporu için başvurmadım çünki vergi indirimden yararlanıp yaşı beklemeden emekli olabileceğimi bilmiyordum.
Benim ilk önceliğim vergi indirimden yararlanıp emekli olmak.
Sizce engelli raporunu işe girmeden öncemi almak yada işe başlayıp öylemi rapor almak faydalı olur emekli olmak açısından
Şayet iş başı yapmadan engelli raporu alırsam iş yerine engelli kadrosundan iş basi yapacağım sonra vergi indirimi için başvurup emeklilik için işlem yapılacak bu yol doğrumudur.
Yoksa normal bir hekim imzalı sağlık raporu ile başvurup işe başlayıp çalışır durumda iken engelli raporu alıp vergi indiriminden yararlanıp emekliliğe başvurmam mı doğru sizce ?

Erol 123

Öncelikle engelli rapor almanız için çalışıyor yada çalışmıyor olmanız önemli deil ama aldığınız rapor ile vergi indirimine başvuru yaparken bir yerde ssk çalışan olmanız gerekmektedir aksi halde başvurunuz kabul edilmez.

O zaman önce sağlık raporu için muhayhane olup raporu elime alıp sonra iş başvurusu yapıp engelli kadrosunda iş başı yapmam gerekiyor doğrumu ?
Peki bu durumda ne kadar çalışıp vergi indiriminden yararlanıp emekli olabilirim ? Bu süreç kaç güne tekabül eder acaba ?
Yardımlarınız için şimdi den teşekkürler

Erol 123

Sigortalı çalışan olarak vergi indirimine başvurup bu hakkı elde etmek lazım. Sigortalı olunduğunda vergi indirimi için hemen başvuru yapılabilir. Bir bekleme süresi söz konusu değil. Vergi indirimine başvurduktan birkaç gün sonrasında işten çıkış yapılabilir. Yani vergi indirim süreci devam ederken çalışıyor olmak gibi bir zorunluluk yok. Başvuru esnasında çalışıyor olmak yeterli.

Emeklilik şartları tamamsa, vergi indirim hakkı elde edildikten hemen sonraki gün emeklilik başvurusu yapılabilir.

Üst Alt