Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara Metrosunda yeni başlayan uygulamayı şikayet edelim

kranki

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar artık Engelli Serbest Ankarakart ile turnikelerden geçemiyoruz. Metroya binmek isteyenler sadece tekerlekli sandalye kapılarını kullanabiliyor. Bu ayrımcı ve çirkin uygulamayı mavi masa'ya şikayet edelim. Normal insanlar nasıl turnikeden geçiyorsa biz de aynı şekilde kullanmalıyız. Tekerlekli sandalye kapısından yürüyerek geçince herkes garip garip bakıyor. Yaşlı kartları hala normal turnikelerde çalışıyor sadece bizim kartlarda çalışmıyor. Adamlar her gün oturup ulaşımı nasıl daha zorlaştırırız diye kafa yorup saçma sapan icatlar çıkartıyorlar.

[SIZE=4]153@ankara.bel.tr[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]https://twitter.com/mavimasa[/FONT]
[/SIZE]
[SIZE=4]Telefon[/SIZE][SIZE=4]:[/SIZE][SIZE=4]153[/SIZE]

Son düzenleme:
valla metroya 2 aydır bınmıyorum normal gecıs duz gecıs farketmez ınsanların dıslamasına aldırmıyorum gecen otobuse bın dım engelın ne dedı engelım özel dedım toplum ıcınde solenmez dedım bıde otobuse kart basınca senmı kazanıyon parayı sen maasını alıyon sanene kım bedava bınmıs kım ucretlı bınmıs hayır sen kazansan ben basınca aglasan anlarım dedım parayı devlet kazanıyoru sana gıden gelen ne dedım kart basılınca parayı senmı alıyon devletmı senın sabıt maasın var sanene kım bedava bınmıs dedım bıde arabayı hızlı surme korkarım dedım

Ben metroyu kullanıyorum,normal turnikeden geçip gidiyorum..Nerede yaşıyorsunuz bu olayı..?

Geçilmeyecek yere okuttum kartımı baktım geçemiyorum fark ettim,yan tarafa geçtim bu istasyondan kullanamazsınız diye uyardı.Güvenliğe kartımı gösterip yanlış yere okuttum şimdi geçemiyorum diye rica ettim tekerlekli sandalyeli geçiş yerini açtı kumandaya bastı açtı o kapıyı onuda ilk defa gördüm..

Annemle başka semte pazara gittik dönüşte ellerimizde poşetler var güvenlik hemen engelli kapısını açtı poşetleri elinizde tutmayın diye,yere bıraktık benim kartımı aldı okuttu annemin kartına bastı geri verdi.Biz merdivenlerden inecektik yok olmaz asansör var diye ısrarla asansöre bindirdi yürümeyin diye asansörü çağırdı bindirdi bizi..Anneme dedim böyle insan evlatları da varmış daha demek ki diye...

Gönul yarası sehırı senden örnek aldım bende ankaradan sakıncası varmı yoksa degısıyımmı

arkadaslar bu uygulama baslayali 2-3 gun falan olmuş şimdi giderseniz normal turnikeden geçemezsiniz sadece tekerlekli sandalye kapısından geçebiliyoruz. yaşlılar hala eski sistem normal turnikeden serbest diye geçiyor ama biz engelli serbest kartlarla geçemiyoruz.

lütfen şikayet edip tepkimizi belirtelim. bizim normal insanlardan ne farkımız var başka yerden geçiş yapıyoruz?

[FONT=Arial]153@ankara.bel.tr
https://twitter.com/mavimasa
Telefon:153
[/FONT]

153 DEN GELEN CEVAP.
Sayın aysenurozden ;
14.7.2014 tarih ve 555129 sayılı başvurunuz değerlendirilmiş olup, ANKARA METROSU VE ANKARAY İŞLETMELERİNE AİT İSTASYONLARDA BULUNAN TURNİKELERDEN TAM-ÖĞRENCİ-SERBEST TÜRLERDE YOLCU GEÇİŞLERİ YAPILMAKTADIR. SÖZ KONUSU YOLCU GRUPLARININ İSTATİSTİKİ VERİLERİNİN SAĞLIKLI BİÇİMDE TOPLANABİLMESİ İÇİN,ENGELLİ GEÇİŞ HAKKINA SAHİP YOLCULARIMIZA GİŞELERE VE SERBEST GEÇİŞ KAPISINA EN YAKIN VALİDATÖRLER (KART OKUYUCU) TAHSİS EDİLMİŞTİR. AYRICA İŞLETMELERİMİZDE YAPILAN KONTROLLER NETİCESİNDE USULSUZ KULLANMA TESPİT EDİLDİĞİNDEN İSTATİSTİK VERİ AKIŞI İÇİN BU UYGULAMA YAPILMAKTADIR.
Bilgilerinize arz eder saygılar sunarız.

Üst Alt