Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara oranımı düşürür mü ve eklenen başka bir oran etkili olur mu?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
Bugün hastane heyetine çıktım.Fizik tedavi bölümünden diğer rahatsızlılkardan %44 oran verdiler.Heyet başkanı ankilozan spondilit için başta ilave ten %30 yazdı sonra fizik tedaviciye bu rahatsızlık nasıl etki eder diye sordu ve rapora ağır işlerde çalışamaz yazdı.O yazdığı % 30 u silmedi.Sonra bana engelli haklarından faydalabilirsin dedi ve bunu rapora da yazdı ama oran olarak %44 dedi sonuçları haftaya öğreneceğimi söyledi.

Bu rapor ankaraya gittiğinde düşermi yada artarmı.Yazıp silmediği ilave %30 oran nasıl bir etkisi olur.Vergi indirimi içi aldım bu raporu.Şuan çelişki içindeyim.

Arıca engelim sol kol dirsek kısıtlılığı ve ankilozan spondilit rahatsızlığı bu durumda ötv den faydalanabilirmiyim bunuda merak ediyom.

Teşekkürler.

Merhaba

ankara artık raporları kolay kolay kafasına göre düşürmüyor. Doktorlar doğru tablodan oranını yazdılarsa düşmez. Meraklanma.yazdığın hastalıklardan ötv indirimli araç alabilirsin oranın bu şartlarda önemi yok.
Yanlız raporunda ötv indirimi için evet mi yazıyor; özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi varmı? Bakmak gerek.

Raporu henüz almadım.Haftaya sonucu alabilirsin dedi heyet başkanı ama vergi dairesi sevk kağıtında raporun elden verilmemesi ibaresi yazıyordu.Hastaneye gitsem raporu bana verirlermi yoksa ordan direk Ankaraya mı yollarlar.

Haaa siz vergi dairesi sevkli gitmişsiniz.
Normalde raporu size elden vermeyip önce direk vergi dairesine yollarlar. Vergi daireside ankaraya yollar.
çünkü herşey resmi yazışma ile oluyor. Hastanenin size raporu vereceğini düşünmüyorum.vergi dairesinden alacaksınız.ama yinede şansınızı deneyin derim.

Evet vergi dairesi sevk li gittim.Doğrumu yaptım bilmiyorum.Tabi sizinde belirttiğiniz gibi raporda ötv ve diğer konular belirtilirmi belirsiz.Bunlar belirtilmezse tekrar rapor çıkartmama gerek kalırmı.?

Vergi dairesinden gitmesinin amacı zaten ötv ve vergi indirimi ile alakalı. Mutlaka değerlendirilecektir.
Raporu bir görün ona göre hareket edersiniz.
Tekrar rapor için başvuru 6 ay sonra yapılır bilginize.

Hastane bana raporu vermezse vergi dairesinden orjinal nüshayı alabilirmiyim.Bir çok işlem için raporun orjinali yada noter sureti isteniyor sanırım.Tabi birde bu rapor Ankara ya yollanacağından onların onayı ile bu rapor gerçeklik kazanıyor sanırım. Hastaneden alabilsemde Ankara onayı olmadan usule uygun görülmez dimi.

Sayın Özgür bey aydınlatıcı bilgileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim size.

28 Kasım 2017 de heyete girdim.Vergi indirimi için.Rapor direk Ankaraya gönderilecekti bana verilmeden.Tam 1 ay oldu.Ankarayı aradım daha işleme alınmadığını söylediler.Bukadar beklemek normalmi sizce.

@erdem uğur
hastaneden rapor önce vergi dairesine gider. oradan ankara'ya yollanır. ankara'da değerlendirme süreci 20-25 gün zaman alır.

sonrasında tekrar vergi dairesine gelir, oradanda işyerinize. benim vergi indirim yazım yaklaşık 90 günde elime ulaştı hesap edin.

siz daha yolun başındasınız.sizin rapor muhtemelen ankara'ya yeni ulaşmıştır.

Kurul Raporu

Ankaraya gönderilen %44 raporum ilave röntgen talebi için tekrar vergi dairesine yollanmış.Sabah vergi dairesinden tekrar hastaneye sevk aldım.Hastaneye gittiğimde 182 den randevu almamı istediler.Sistem değişmiş.Aradım 182 yi sağlık kurul randevusu istedim.Bana sağlık kurulu artık poliklinik doktoru bakıyor dediler ve öyle randevu verdiler.Süreç uzun sürdüğünden hata olmaması adına 182 randevu sistemi doğrumu yaptım.

Diğer konu geri gelen raporda %44 düşürülmemiş.Belki bu röntgenlerle artabilirde.Raporda sadece engelli kimlik kartı kısmı işaretli.Araç v.b.gibi bir yazı yok.Rapor onaylanırsa sadece kimlik kartımı çıkarabilecem.Tam anlayamadım.

hayır su abonesi indirimi çep telefonu indirimi tapu da adına ev varsa emlak borcu muafiyeti ESHOT METRO BANLİYÖ ARAÇLAR ÜCRETSİZ SONRASI EKPSS SINAVI İŞKUR ABAŞVURU TÜM HAKLARDAN YARARLANABİLİRSİNİZ VE DE ERKEN EMEKLILIK YAŞ BEKLMEKSİZİN YANİ

Raporunu sonuclandirmamis zaten eksik görmüş onu tamamliyacaksin başvuru içinde yorum yapmıştır ilk başvuru tarihin geçerli olur

Mrblr. Ben dün %52 rapor aldım. Halen bi fabrika da normal çalışıyorum. Raporumu bekletsem 4400 gun dolunca vergi ind.icin müracaatı 1 sene sonra yapsam olurmu. Saygilarimla.

erdem uğur
Hastane size raporu da sonucunu da söylemez.

YALÇIN 81
Bu sizin zararınıza olur, vergi indirimi yanlızca emeklilikte kullanılmaz maaşınızdan daha az vergi kesileceği için maddi kaybınız da olur bekletirseniz.

Tekrar kontrolleri yaptırdım 7 Mart heyet var bakalım nasıl sonuçlanacak.Ama Ankara kuruldan dönen raporun takrarlanması konusunda hastane doktorları pek bilgi sahibi değiller.İşler bu noktada biraz karışıyor.Hepsine tek tek açıklama yapmak gerekiyor.%44 ortopedik olan raporun bu heyetten sonra nasıl şekillenecek merak içindeyim.

Aklıma bir soru takıldı.İlk heyet oranım %44 olan henüz resmi olarak onaylanmayan rapordan sonra 2.kez heyete girdiğimde bu oran dikkate elınırmı yoksa tekrar bir oran hesaplamasımı yapılır.

76 gün oldu hala beklemekteyim...

raporununuz 44 aldıysanız hastane raporunuz % 44 tür.Ankara sizin hastanede yapılan tetkik, tahlil, sonuçlarının bir fotokopisini ister, ancak bizim saglık kurulunda çalışan işi bilmez insanlar yüzünden raporlar eksik evrakla geri döner...

Ancak eksik yapılan bir işlem var ise yeniden hastaneden tetkik ister..hastanenin yapması gereken bu sonuçların bir fokopisini ekleyip verği dairesine verği daireside ankaraya gönderir ve işlemler uzar...
siz üzülmeyin aynı sonuçla onaylanır gelir...ama ayrı bir hastalık çıkarsa onuda eklerler,oranınız yükselebilir..ama tahlil sonuçlarını istedilerse sizin rapor oranınız aynıdır..

ben aralıkta gönderdim, hala bekliyorum ankara göndermiş 22 günde ankaradan istanbula ulaşmamış siz anlayın işlerin ne kadar yavaş gittiğini....istanbula gelse dahi sıraya girecek 1 aymı sürer belli değil...
size bir önerim hastaneden raporunuzun bir aslı gibidir örneğini alın, ve engelli olanaklarınından yararlanmaya başlayın..

2.Kez heyete girdim.Ortopedi ve dahiliyede.
Oranlar öncekine göre yüksek tutuldu.Bu sefer bana tam oranı söylemediler ama raporda gördüğüm oranlar;
Ankilozan spondilitte %13 + %16
Vücut ölçümü : % 106 sanırım
Sol kol : % 20
önceki onaylanan %44 tü
bundan ne çıkacak 2 ay sonra belli olur artık.

Merhaba;
Bugün Ankarayı aradım sonunda 1 yıldır uğraştığım 2 defa heyete girdiğim vergi indirimi için başvuru yaptığım rapor % 44 ortopedik - sürekli olarak onaylandığını öğrendim.Düz Antalya vergi dairesine göndermişler.Darısı tüm bekleyenlerin başına.

Merhaba;

Ağustos 2017 den beri uğraştığım engelli raporumu sonunda çözüme kavuşturdu.Dün raporum ve iş yerime vergi indirim yazım ulaştı.%44 le ortopedik sürekli raporumu aldım.Raporumda 193 Sayılı yasa ve Engelli kimlik kartı yazıyor sadece.İş yerimlede konuştum Emeklilik sonrası SGDP ödeyerek kalmak stediğimi söyledim onay verdiler.
Tüm yardımlarınızdan dolayı Başta Özgürmeriç bey olmak üzere herkeze teşekkür ederim.

erdem uğur

hayırlı olsun. yardımım dokunduysa ne mutlu bana. değerli yorumun için teşekkür ederim.

Üst Alt