Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar ankara raporumu %40 dan 7 düşürdü ömss sınavınada az kaldı itiraz etme hakkım var mış lakin sınav başvuru tarihine yetişmmez ne yapmalıyım hiç itiraz etmesem %40 dan 7 ye düşürülen raporumun aslı gibidir olanı bende sınava onunla başvursam olurmu acil lütfen cevap.. Bunun bir sakıncası varmı o 7 ömss de görünürmü
sendeki %40 ile düşen rapor farklı şeyler senin raporun hala 40 merak etme...vergi iindirimi sadece erken emeklilik için veya ayda30 lira fark için yapılan birsey sınava rahat girersin atanırsın
Evet, aynen öyle mühendis doğru söylüyor
Bu vergi indirimi için verilen rapordaki oran düşürülmesi yüzünden 2022 aylıkları da mı kesilir sorusu çok geliyor
vergi indirimini Ankara düşürse bile elinizdeki özürlü sağlık kurulu raporu geçerlidir.
Ve elinizdeki sınav için, 2022 aylığı ve evde bakım aylığı için vs kullandığınız/kullanacagınız raporun aslı da hastanede. siz raporu Ankara sağlık kurulundan almadınız ki Ankara düşürünce raporunuz etkisiz kalsın.
Ankara sağlık kurulu ikuruma ait bir sağlık kurulu ve ister indirsin ister yukseltsin oranı, o karar sadece vergi indirimiyle alakalıdır ve asla elinizdeki özürlü sağlık kurulu raporunuzu etkilemez.
benim 2001 yılında aldığım rapor var haftaya çarşamba vergi indirimi için yeni rapor için muayeneye giricem 2002deki raporumla sınava girebilir miyim? diyelimki heyetten %40tan düşük oranda rapor aldım bundan sonra 2001'de %40 olarak aldığım rapor geçersiz mi olur?
ayazefe, vergi indirimi için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip sağlık kurulu raporu almaktan bahsediyorsunuz siz. alacagınız rapor engelli sağlık kurulu raporu olup artık bu rapor geçerli olacaktır. Eski raporunuz dikkate alınmaz. Ama diyelim bu raporu Yuzde elli aldınız ve Ankara sağlık kurulu raporu bunu Yuzde Kırk altına düşürdü. işte Ankara sağlık kurulunun düşürmesi sizin raporunuzu etkilemeyecek.
ama hastaneden aldıgınız rapor sizin engelli sağlık kurulu raporunuz olup ilgili yönetmelik hükümlerine göre doldurulmuş olup geçerli olacaktır.
Aldığınız bu yeni rapor sisteme girilir ve sistemden görülürse ve hakikaten düşük alırsanız bu durum da anlaşılırsa sınavınız geçersiz sayılabilir. sistemde görülüp görülmemesine baglı bu durum. bilemeyiz bunu. ama resmi açıdan durum boyle.
lakin sınava kadar bu yeni raporu almazsanız ve elinizdeki 2002 tarihli raporla sınava girereseniz durum başka. çunku o raporunuz süreklidir ve geçerlidir.
sınavdan sonra vergi indiirmi için rapor alırsanız ve hastaneden düşük oranlı rapor alırsanız artık sınav için sorun olmaz. çünkü o zman geçerli olan bir raporla başvurdunuz sınava ve o hakkınız sizin.
peki işkura ben 2001 tarihli raporumu teslim etmiştim bu durumda yeni alacağım rapor % 40 altında kalırsa eski raporum işkurda da geçersiz hale mi gelecek?şuan sahip olduğum engelli haklarımı kaybetmiş mi olacağım yani?
2002 tarihli raporla yaptıgınız her işlem geçerlidir. geçersiz kalma diye bir şey yok. elbette işkura verdiğiniz rapor geçerli.
ama diyelim ki yeni raporunuzu düşük aldınız yüzde kırk altında ve diyelim ki 2022 aylığı alıyordunuz bu aylık kesilir. bunun gibi yani 2022 aylığı gibi öözel şarttlar yoksa o raporla sahip oldugunuz haklar ve işlemler geçerlidir.
ama diyelim ki siz özürlülere verilen sağlık kurulu raporları hakkında yönetmelik hükümlerine göre düzenlenmiş bir rapor aldınız hastaneden ve bu rapor oranı yuzde kırk altında çıktı.
işte bundan sonraki işlemlerinizde bu rapor geçerli olacaktır. çünkü oran düşmüş ve bundan sonra engelli haklarından yararlanamayacaksınız.
ha deseniz ki eski raporu kullanmaya devam ederim ve bunda sakınca var mı? Resmi açıdan var. çünkü rapor oranınız düşmüş. ve diyelim ki siz bu raporla 2022 aylığına başvurdunuz, yani 2002 tarihli raporla, ve ilgili kurum sistemde sizin sonraki raporununuzda oranın düştüğünü tespit ederse aylık baglamaz. ya da bagladı diyelim ve daha sonra sonraki düşük oranlı raporunuz sistemde goruldu bu durumda aylığınız kesilir ve hakkınızda yasal işlem yapılır.
aynı şey sınav için de geçerli. resmi açıdan sizin rapor oranınızda düşme olmuş ama siz eski raporunuzla işlem yapmışsınız. bu da sonradan anlaşılırsa resmi açıdan işlem yapma hakları var.
ha siz bana şunu sorarsanız bu anlaşılır mı sistem görür mü? Net cevap veremem size. belki hiç de anlaşılmaz sistemde gorulmez diye de diyemem size. ben burada mevzuata gore olanı anlatıyorum. mevzuata gore olması gerekeni. net bilgiyi veriyorum yani. gerisi ne yapacagınız size kalmış.
şimdi size aa bu rapor oranınız düşerse kaygılanmayın hiç anlaşılmaz eski raporla girin diye yanlış bir bilgi veremem size.
sanırım anlatabildim ve yardımcı olabildim size.
eger oranın düşeceginden eminseniz ve risr de almak istemiorsanız sınav için ve vergi indirimi alma aceleniz de yoksa rapor işlemini durdurun ve sınava girdikten sonra devam edin diye tavsiyede bulunabilirim size ancak.
çünkü rapor çıkarmazsanız zaten elinizdeki rapor geçerli.
ama diyorsanız ki ben yuzde kırk ve ustu rapor alabilirim buyrun rapor çıkartın.
NOT: düşük oranlı rapor aldıktan sonra elbette rapora itiraz hakkınız var. bunu unutmayın. bu süreç sınava kadar yetişecekse ve siz sonunda yuzde kırk ve ustu oranda rapor alacagınıza inanıyorsanız yeni rapor alın rahatlıkla.
sınav tarihini düşünerek ve risk hesabı yaparak adım atın. ben bilgileri verdim bundan sonrası nasıl hareket edeceğiniz sizin takdirinize kalmış.
detaylı bilgi için çok teşekkür ederim. açıkçası özel bir firmada uzun süredir çalışıyorum sınav için almıyorum bu raporu sadece erken emeklilik için olur mu diye almak istiyorum. ama bu durumda geçmişten gelen haklarımı kaybedersiniz diyorsanız rapor almaktan vazgeçebilirim. ancak şu da var ben 2004 yılında vergi indirimi için başvurmuştum bu başvurumun sonucuda 2 gelmişti ancak oradaki göz doktoru üstünkörü bir muayene ile vermişti bu raporu. ancak şimdi gözlük numaramda görme ile ilgili şikayetlerimde arttı.
şuan sizin söylediklerinizden sonra tereddütte kaldım çarşamba günü olan heyet muayene kontrollerine gidip gitmemeyi düşünmeye başladım. hastanede sayı alıp işlemleri de başlatmıştım ama şuan ne yapacağım konusunda büyük bir boşluktayım.
ya bakın o kadar yazdığım boşa gitmiş. geçmişten gelen haklarınızı kaybedersiniz demedim ki size. Bundan sonraki süreçte engelli raporunuz yuzde kırk altında oldugu için engelli haklarından yararlanamazsınız dedim.
şu an 2002 tarihli raporla kazandığınız bir hak var mı? Hangisi? 2022 aylığı alıyor musunuz mesela?
Siz hangi hakkınızı kaybetmekten korkuorsunuz somut yazın onun ustunden anlatayım yoksa uzun uzun anlatmamın ve yazmamın anlamı kalmıor.
- emekli maaşım yok
- şuan normal bir vatandaşın emeklilik haklarına sahibim.
- istanbulda yaşadığım için ücretsiz otobüsleri kullanıyorum.
- çalıştığım kurumda engelli statüsünde çalışıyorum. işkurda engelli kaydım var. bu hakkım kaybolur mu?
- başbakanlık engelli kartına sahibim.
çarşamba günü gideceğim raporuda vergi indirimi için almak istiyorum. yani erken emeklilik için. bunların haricinde başka faydalandığım bir hak bulunmuyor.
benim sizin anlattıklarınızdan anladığım detaylı sormamın sebebi ise eğer %40 olan raporum bu raporda düşer ise şuan yukarıda belirttiğim tüm hakları kaybedeceğim endişesidir. eğer böyle bir durum var ise çarşamba günü heyete çıkmam şartlar düzelene kadar yada benim durumun biraz daha kötü olana kadar bu şekilde devam ederim.
1.vergi indirimi almanız için hem en az yuzde kırk rapor almanız gerekior hem de bunu Ankara Sağlık kurulunun onaylaması. 2002 tarihli rapor vergi indirimi için kabul edilmez zaten. yeni rapordan başka seçeneğimniz yok.
2. Şu an o raporla ucretsiz otobüsleri kullanıyormuşsunuz. yeni rapor istendiğinde bu durum ortadan kalkar. ya da sistemde gorduklerinde. o zamana kadar bir şey olmaz.
3. çalıştıgınız işyerinde engelli statüsünde çalışıyormuşsunuz. bu hakkınız baki. yeni rapor aldıgınızda eger düşük oranlı alırsanız bu hakkınızı kaybetmezsiniz aynen devam. burada sorun olmaz.
4. engelli kartını kullanabilirsiniz. ama yeni rapor istendiğinde ya da sistemden yeni rapor goruldugunda bu hakkınız sona erer.
hiçbir şekilde engelli statusundeki işinizden olmazsınız ve bu hakkınızı kaybetmezsiniz. bu açıdan sorun yok.
diğer şeyler için bir şey diyemem.
yakın zamanda sisteme dahil edilmeyen rapor kalmayacak. bu iş tamamlandıgında bu olaylar sonlanacak.
nasıl mı?
aile ve sosyal politikalar bakanlıgında toplanıyor tüm sosyal yardımlar ve engellilerle ilgili her şey. Alınan her rapor bu sistemden de gorulebilecek.
durum byle.
lakin rapor yönetmeliği de değişecek yakın zamanda. yani oranlarda da hastalıklarda da vs değişiklikler olacak.
neyse 2022 aylığı gibi riskli kullandıgınız haklarınız yokmuş. bence erken emeklilik için vergi indirimi almak için yeni rapor çıkartın. bu sizin için en önemlisi şu an. düşük oran alırsanız itiraz hakkınızı kullanın varsa başka hastalıklarınızı da syleyin.
sizinle olan konuşmalarımızdan sonra dünya göz hastanesinden randevu aldım en azından onlar bana aynı testleri yapıp bir fikir verebilirler diye düşündüm dimyata pirince giderken evdeki bulgurdanda olmak istemiyorum açıkçası. hemde gözlük derecelerimi ölçtürürüm diye düşündüm.