Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara raporumu düşürdü. Nasıl itiraz edebilirim?

pirlanta70

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Geçen sene şişli etfal hast.yüzde 46 oranında verdiği rapor ankaradan geri gönderilip hakem hast.olarak haydarpaşa numune ye sevk etti.oradan da verilen yüzde 40 olan raporum ankaradan yüzde 36 olarak red edildi. Bundan sonra ne yapabilirim ? Nereye itiraz edebilirim?

Merhaba Bülent Bey
Öncellikle bana cvp verdiğiniz için tşk.ederim.Sorunum şu maliyenin düşürdüğü orana ben nasıl itiraz edebilirim? Tekrar hakem hast . sevki isteyebilirmiyim
Saygılarımla,

Hakem hastanesinimn verdiği raporu dahi düşüren maliye sağlık kurulu'na yeniden itiraz etmenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Ama ille de itiraz edeyim derseniz, Aralık 2010'da yayınlanan yeni sakatlık oranı cetveli'ne göre yeniden değerlendirilmesi için defterdarlığa itiraz dilekçesi verin. Ayrıca, yapabiliyorsanız, cetvelde sakatlığınıza karşılık gelen maddeyi de dilekçeye aktarın ve "bu maddeye göre %xx oranında rapor verilmesi gerek" diye de ekleyin.

Yine reddedilirse, iki seçeneğiniz var:

1- Birkaç yıl sonra yeniden başvurup şansınızı deneyin
2- Red kararına karşılık maliye bakanlığını dava edin (anlaka vergi mahkemesi).

arkadaşlar rapor ankaraya nasıl gidiyor? yani ankaraya kim neden gönderiyor?

Nereye başvurmam gerekiyor?

MERHABA

%46 olan raporumu MALİYE %36 düşürdüğü için itiraz edeceğim. İtiraz dilekçesi örneği olan

arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim.Bu itirazı İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE de yapa

bilirmiyim.Yardımınız içim şimdiden tşkler.

Saygılar,

Anladığım kadarıyla hastane %46 verdi ve/fakat Maliye %36'ya düşürdü. Eğer öyleyse, o zaman il sağlık müdürlüğü ile bir ilginiz yok. Bu düşürmeye itiraz edeceksiniz. Bunun için size red yazısı gönderen yere "Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış %46 oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporumun Kurum sağlık kurulu tarafından %36'ya düşürüldü ve sakatlık indiriminden yararlanamayacağım tarafıma bildirildi. Konuyu düzenleyen yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen maddesi gereğince bu işlemin yeniden değerlendirilmesini ve %46 raporumun onaylanarak sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim"

Üst Alt