Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara Sağlık Kurulunun kararlarını mahkeme yoluyla iptal ettirebilir miyiz?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
Ankaraya vergi indirimi için gönderdiğimiz evrak %40 altında bi oran gelirse kuruldan itiraz hakkımız varmı yani ankara sağlık kurulunu mahkemeye verebiliyormuyuz

Bunu bende merak ediyorum gerçekten.Misal bir rahatsızlığın cetvelde, formülde oranı belli, bu oranı neye göre değiştiriyorlar,gerekçe ne raporlarda gerekçe neden olmadığı için bunu bilemiyoruz.

İdare hukuku ilkesine göre: İdarenin her türlü eylem ve işlemi yargı ile denetlenebilir. Burada Ankara'daki kurul idari bir organ olduğuna göre vereceği kararlar hakkında mahkemeye gidilebilir.

Salt kararlar değiştirilemez mesela kişi Tip1 diyabet idrarda keton+glikoz varsa direk %40dır %30 verilirse bu durum mahkemeye verilebilir. ancak bir kişinin elinin tek parmağı ampute ise sonucu bellidir. değiştirilemez...

İzmirde Yeşilyurt Katip Çelebiye gidiyorum ben.Henüz raporum çıkmadı kurula falan girmedim. Bu hastane bildiğim kadarıyla hakem hastane.Diyelim olumsuz bir şey çıktı. Bu hastanenin raporuna karşı nereye itiraz ediyoruz?
Bide diyelim raporumuz olumlu çıktı. kurul raporunu bize veriyorlar mı.Yani elimizde bir rapor olacak mı? Yoksa direkt sistemden ilgili yerlere kendileri mi gönderiyorlar?

dIlI02.png

İlk Raporum %52 oranıyla gitti, %36 ya düşürdüler. Hadi Arnavutköy devlet hastanesini takmadılar diye gittim Okmeydanı devlet hastanesinden rapor aldım %48 gitti, bunu da %24 e düşürdüler. Üstelik ilkinde dereceye girdiniz yazıyor ikincisinde giremediniz. %36 ile neyin derecesinde girmişim bilmem. Gelen evraklarda Adımı İbrahim yazmışlar. "çalışma gücü kayıp oranı % 24 (Yüzde otuziki)" gibi saçma bir ibrare var.

Merak ettiğim şu acaba Ankaradaki Merkez Sağlık Kurulu başka bir tabloya yada değere göre mi hareket ediyor.
OturanBoğa nın söylediği gibi bir dilekçe vermekle gerçekten ilgilenilir mi yoksa konuyu yargıya taşımak mı gerekir. İlk raporum için halil tezelden bilgi almıştım. Avukat tutup itiraz etmeyi ve yeni rapor almayı tavsiye etti. Avukat param olmadığı için yeniden rapora başvurdum. Sanki on kere daha başvursam yada rapor göndersem ankaradakilerin hiç umurlarında olmayacak. Bu konuda süreci yargıya taşıma bilgisi olan versa lütfen bana yazsın.

Ayrica
alimutlu2308 aşağıdaki Mesajda "Engelli oranı ile çalışma gücü kaybı oranının ayrı şeyler" diye bir ibare kullanmış bu doğru mu?
Hüseyin Bey Merhaba,
Beni kamu denetçiliğinden aradılar. Engelli oranı ile çalışma gücü kaybı oranının ayrı şeyler olduğunu ve yönetmeliğinin de ayrı olduğundan bahsediyorlar. Ben böyle bir şeye rastlamadım. Acaba iddia ettikleri şey doğrumu? Doğru ise çalışma gücü kaybında kullandıkları cetvele ve yönetmeliğine nasıl ulaşırım?

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Üst Alt