Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara ve rapor budaması..?

mustafa.ay

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar raporlar ankarada ne sebeple düşürülüyor? hani mantıklı bir açıklaması varmı bunun? fikirlerinizi bekliyorum.

mustafa kardeşim mantıklı açıklaması şu ;Ankara seni hastaneden almış olduğun rapor oranına göre değil senin çalışabilirlik yani çalışma iş gücü kaybına göre değerlendiriyor.
http://www.engelliler.biz/forum/sag...iyim-yeterli-orana-sahip-rapor-verilmedi.html bu linkten tablo 3.4 e göre sana verilen raporda yer alan belirtilere göre hangisine en yakın uyuyorsa o oranı verip geçiyorlar.Senin gerçek anlamda engelin ve rapor sonucun ankarayı bağlamıyor hastane isterse sana % 60 versin tabloya uymuyorsa kriterlerin en uygun hangi oran ise o oranı verip geçiyor.
Kısaca Ankara iş ciddiye bindimi (Emeklilik ve vergi indirimi talebi)devletin kumbarasından daha az para kaçması için kendi kafalarına göre oluşturdukları oran cetvelleri ve baltazar kılıfı ile raporun eski git yeni rapor çıkar bahanesi uydurarak engelli bireyin tekrar heyete girmesini sağlıyor.Tabi Oranlarıda değiştirdikleri için senin önceden almış olduğun gerçek ve veya yüksek oranlı raporun gümlüyor ve eline tutuşturdukları yeni rapor %40 ın altında kalıyor sende dumura uğruyorsun..Böylece devletimiz bizlere vermiş olduğu sözde kazanılmış hakları çatır çatır geri alıp düşük ve orta seviyeli engellileri engelli statüsünden çıkartıyor. Bu durumda daha az engelli vatandaş erken emeklilikten ve vergi indiriminden yararlanabiliyor.. umarım Ankaranın Neden oranları budadığını anlatabilmişimdir..

Benim elimdeki son raporumun tarihi 2007 orani ise %60 idi. Defterdarlik 2008 ve sonrasini kabul ediyormus bu yuzden yeni rapor icin defterdarliktan hastaneye sevk yaptirdim. Bende polio sekeliyim... Yeni raporumu hastaneden aldim sonuc %86. Simdi bir nushasi Defterdarliga gitti ordan da calistigim isyerime posta yolu ile gonderilecekmis. Bu durumda 2007 deki raporumun orani 2012 ye gore artmis durumda. Tabi Ankara`nin verecegi orani hesaba katmiyorum. Bakalim ne gelecek gorecegiz...

Üst Alt