Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ben işyerinden yazı almadan rapor için başvurdum ötv,ökk,vergi indirimi,işçi kaydı başvurusu yaptım vergi indirimi geçersizmi sayılır yoksa raporu çıkardıktan sonra işyerinden yazı alsam yine geçerli olurmu yine rapor için sevk derlermi
teşekkür ederim, birşey daha sorabilirmiyim beni heyete çağırmadılar normalmidir sorduğumda sekreter bana ihtiyaç duyulduğu takdirde çağırılıyor dedi şu an raporunuz başhekim yardımcısı ve başhekimin imzası eksik gün verdi o gün arayın dedi.
heyete girmek zorunlu değilmi?
Vergi indiriminde kullanılacak engelli raporu için istanbulda bir hastaneye gönderildiğimde, doktorları dolaşıp muayene aşamaları bittikten sonra bende de kurul olayı olmadı.
Sizde gerçi sekreter birşeyler demiş belki aranırsınız ama bende heyet olmadı.İlk defa rapor çıkartmadığımdan, daha öncekilerde heyet olduğundan görevlilere sordum zaten."Yani formalite bile olsa odada tüm doktorlar başhekim oluyordu.Oturuyorsun sana bir iki soru sorup tamam diyorlar işlem öyle bitiyordu falan" dedim.
Beni "Öyle birşeye gerek yok.Rapor sonucu gelince zaten işyerinizden vergi indirimi sonuç yazınızla birlikte raporun orijinalini alırsınız" diye göndermişlerdi.
Sizin durumda bir risk var.Yani gitmeden büyük ihtimallle kontrol etmişsinizdir ama umarım uygun bir hastaneye gitmişsinizdir.Vergi daireleri için raporları kabul edilen uygun hastaneler listesi aşağıdaki linkte.Şu anda bir değişiklik olmuş mudur bilemiyorum ama 2015 tarihli yakın bir zaman sayılır.
Vergi dairelerine indirim yazısı için raporla başvurunca elinizdeki raporun bir tarihine bir de uygun hastaneden alınıp alınmadığına bakılıyor.Eğer yanlış hastaneden rapor alınmışsa ( umarım zaten kontrol etmiş düzgün hastaneden almışsınızdır ) geçersiz sayıp listelerindeki bir devlet hastanesine falan gönderme ihtimalleri olabilir.Uygun hastaneden rapor alındıktan sonra vergi dairesinin aradığı kıstasları ( yakın zamanda alınması, listelerindeki hastanelerden birinden alınması ) taşıyorsa vergi indirim öncesi sonrası falan önemli değil.Her şekilde kabul edilir.