Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara yüksek sağlık kurulu itiraza ret kararı verdi, malulen emeklilik iptal edildi?

kaptan35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
2010 yılında kanser rahatsızlığımdan dolayı ilik nakli oldum
1800 günümle malulen emekli oldum
2011 yılında sgk 2.kontrol istedi ve % 75 raporla emekliliğimi yeniledi
2015 yılının başında 3.kontrol istedi ve % 67 rapor aldım ve izmir sgk ara karar ile tedavi gördüğüm ege üniversite
hastanesinden son durum raporu istedi ve ege ünv hastanesi kontrollü hastamızdır yakınmaları devam ediyor diye rapor
verdi..ama izmir sgl sağlık kurulu tedavim devam etmediği için emekliliğime ret kararı verdi.
bende 2 ay önce bu karara itira ettim ve ankara yüksek sağlık kuruluna itiraz dilekçesi verdim.
bugün bana gelen kararda maalesef ankara sgk yüksek sağlık kuruluda ret kararı vermiş.
şimdi ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz.

kaptan35

Maalesef, maluliyet cetveli'ndeki madde bu karara temel oluyor: "Diğer maddelerde maluliyet süresi belirtilmeyen ve “İyi diferansiye tiroid kanserleri ve derinin bazal hücreli kanseri” dışındaki tüm malign hastalıklar teşhis tarihinden itibaren 18 ay süresince malul kabul edilir ve bu süre sonunda hastalık durumuna göre maluliyet yönünden tekrar değerlendirilir"

Yani, hastalığın tedavi gerektirmeyecek düzeyde olması halinde maluliyet son buluyor. Bu durumda red kararına karşı dava açılabilir tabii, ama ben olumlu sonuçlanmasını ihtimal görmüyorum.

merhaba cevabınız için teşekkür ederim.ama ben yinede dava açmak istiyorum.neler yapmam gerekiyor.bilgilendirimisiniz

arkadaşlar malulen emekliliğime red kararı geldiği için sgk ya dava açıcam..dava dilekçe örneği konusunda yardımcı olurmusunuz.

İdari mahkemeye başvurup yürütmenin durdurulması isteyip itiraz edeceksiniz diye biliyorum.

pazartesi günü dilekçemi hazırladım ve sgk yı mahkemeye verdim.hayırlısı bakalım ne olucak..

merhaba arkadaşlar.
sgk ret kararına karşı iş makhemesine açtığım dava belliki çok uzun sürecek ve ben yıllarca mağdur olucam.
5 gün sonra ilk mahkeme var. ve ben bu davadan vazgeçmek istiyorum.ne yapmam gerekiyor.ve dava masraflarını bana ödetirlermi.yardımcı olurmusunuz.

Üst Alt